Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: Necijepiše - što ćete dalje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Necijepiše - što ćete dalje?

Fakat mi je muka otvarati novi topic o cijepljenju među dvadeset milijardi postojećih, ali ovo teško mogu nadoštukati na neku postojeću temu o cijepljenju, pa skužajte.

Dakle, Kalebu je 17 mjeseci i do sad je primio samo BSG u rodilištu, što nije bila naša odluka - nitko nas nije pitao, niti su to najavili.

Nakon silnih previranja, educiranja, raspitivanja, promišljanja, kolebanja...tijekom prve godine njegova života, iskristalizirala se odluka da ga ne cijepimo ni s čim tijekom prve godine, poželjno do druge godine života, zatim da ga cijepimo selektivno.

Kako vrijeme prolazi, sve manje preispitujem tu odluku i sve sam sigurnija u njezinu ispravnost...A isto tako se smanjuje broj cjepiva za koja se namjeravamo odlučiti.

Za sad je definitivno da neće primiti MoPaRu/Priorix uopće, kao niti polio i pertusis.
    Vrlo je izgledno da će dobiti cjepivo protiv tetanusa, a oko Hep B još premišljamo. HiB isto vrlo vjerojatno ispada iz kombinacije.

Kako vi stojite sa svojim odlukama? Je li vam se definitivno sve iskristaliziralo, ako odgađate, do kad mislite odgađati, ako ste za selekciju, koja cjepiva definitivno ne želite da dijete primi?

Molim vas da ovo ne bude još jedan "pro i con" topic, ima ih milijarde. Ovo je samo za one koji ne cijepe, cijepe selektivno, s odgodom, premišljaju se...Hvala.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

F je cijepljen u rodilištu - BSG, nakon toga u prvoj godini HiB, DiTePer+Polio (infanrix), ali za MoPaRu se premišljam. odgađali smo do sada i sad pred jaslice mi je nekako bed oslabiti mu organizam...

HepB isto nisam sigurna - bojim se cjepiva, ali isto tako i, istina, vrlo male vjerojatnosti, da se negdje zarazi...
    ja sam se morala cijepiti protiv HepBu, jer sam u bivšoj firmi radila s visoko infektivnim materijalom, ali ne znam da li to želim F...
    znam da nas čeka docjepljivanje infanrix, i lagano mi muka... ne znam... radila sam u tom fahu i znam i pro i con cjepiva, ali se bojim odlučiti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene je momentalno situacija jasna: nema vise cijepljenja za moju djecu. Zorka mi je cijepljena redovno, Jasena nije protiv ospica, zausnjaka, rubeole i citave vojske neobaveznih cjepiva tipa FSME. Bebu necu cijepiti nicim.
    Isto kao i kod tebe.....jedno vrijeme sam puno citala, trazila, informirala se, slusala kritike....mogu reci da su mi dosta pomogli razgovori s jednom starijom zenom cije dijete nikad nije cijepljeno, a sada vec ima dvadeset i nesto godina....Kroz neke njezine rijeci sam jednostavno uspjela pronaci mir i sigurnost u ovu odluku. Ne garanciju za nesto, ne uvjeravanje u ovo ili ono....nego jednostavno mir. Znaci, vise nista ne preispitujem, ne vazem, ne zamaram se..
    E da, u podsvijesti jos jedino nisam nacisto s cjepivom protiv tetanusa. Ali, to cemo vidjeti kasnije.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, pa zar nije cjepivo protiv tetanusa relativno kratkog vijeka zaštite? Znam da se u slučajevima kad se npr. ubodeš na hrđavu brokvu ide na cjepivo protiv tetanusa pa tim slijedom razmišljam da se to uvijek može napraviti naknadno u slučaju da treba (nedajbože). :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze se uvijek napraviti naknadno, ali ima neka fora s tim cjepivom da kad jednom primis tu bazicnu zastitu da je onda ova druga doza djelotvornija, tj. sansa za smrtnost je za neznamkoji postotak manja od toga kad se primi samo ta injekcija poslije nesrece. I to sve pod uvjetom da je to cjepivo uopce djelotvorno, sto je opet jaaaako upitno. Ja ustvari nemam nekih sumnji sto se ovoga tice, ali mm mi bas "nabija na nos" to cjepivo protiv tetanusa pa moramo dalje istrazivati i informirati se.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha, nisam to znala.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

meni je tetanus nekako najmanji problem. mislim cjepiti kad je dijete vec vece.
    jer kao sto luna rece nema garancije ni u jednom ni u drugom slucaju.

meni ja samo jako zao sto sam dala cijepiti inu po kalendaru kad je bila mala beba. sto nisam cekala da ima dvije godine i onda samo selektivno.
    jer onom malom, njeznom organizmu ustrcati sve one koktele..brrr

kad se samo sjetim kako sam pazila da i dekica kojom se pokrivala bude netretirana, organska.... a o hrani za sebe kao dojilju i nju poslije, da ne govorim. pazis da ne bude pusaca u blizini i sto drugih stvari...i onda dobi koktele o cijem sastavu ni ne zelim razmisljati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Seni, zato sam i ja napisala da cu to jos vidjeti....za tetanus eventualno ima vremena. A garanciju nemas nikad. I meni je momentalno vazno to da sam "stala na loptu" s ovom odlukom i da vise ne razmisljam svakodnevno o ovome i ne nerviram se oko toga sta napraviti...A jedno vrijeme me stvarno bilo uhvatilo. Vec sam bila luda od citave ove price o cjepivima. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    za MoPaRu se premišljam. odgađali smo do sada i sad pred jaslice mi je nekako bed oslabiti mu organizam....
    Znaš da ti se može dogoditi da ga odbiju primiti u vrtić bez MoPaRu-a? To se dogodilo mojoj frendici s njezinim malim (selektivno je cijepljen) i onda se navrat-nanos morala snalaziti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi ćemo našeg cijepiti na sve što postoji... 8)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    za MoPaRu se premišljam. odgađali smo do sada i sad pred jaslice mi je nekako bed oslabiti mu organizam....
    Znaš da ti se može dogoditi da ga odbiju primiti u vrtić bez MoPaRu-a? To se dogodilo mojoj frendici s njezinim malim (selektivno je cijepljen) i onda se navrat-nanos morala snalaziti.
    ja sam sad u toj situaciji, i ne znam priorix ili moparu ... uf

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

izvlačime to što je još uvijek sumnja na alergiju na jaje (kod ped, naravno, F tamani jaja sve u 16, ali to ne govorim ped)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto na sto muka. Tim više što smo mi samo nedocjepljivani, pa doktori imaju jedna argument plus protiv nas: "pa već su bili time cijepljeni i nije im bilo ništa"

S Anjom sam mirna do 6 razreda, s Aleksandrom još 2 godine (do polaska u školu), ali Rahela mi se približava 4-tom rođendanu.

Mene niko nije ništa pitao kod upisa u vrtić (Rahela nije dobila moparu)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tim više što smo mi samo nedocjepljivani, pa doktori imaju jedna argument plus protiv nas: "pa već su bili time cijepljeni i nije im bilo ništa"
    da to i moja dr uzima kao argument. ali poznato je da svaka slijedeca doza povecava mogucnost reakcija jer se otrov samo gomila u tijelu. a i mislim da tu nitko ne govori o reakcijama tipa temperature. vaznije je sto to dugorocno cini organizmu i imunitetu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mene jako brine to što pedijatri ne vode pračenje nuspojava
    koliki je zapravo % nuspojava je misterija
    nema povratne informacije s terena :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cu ovako i dalje. Dobio je BSG u rodilistu jer nisam pazljivo bdjela.

U jaslicama cemo imati problema kad kazu da donesemo karton cijepljenja. Ako uopce bude isao u jaslice, a u to sve vise sumnjam.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moram samo malo upasti na ovu temu kao mama dječaka koji je od MoPaRu-a obolio od meningitisa, konvulzija itd. Karlo sad ima godinu i pol, sa godinu dana smo ga tim cjepili (iako mi ništa nismo o tom znali) baš zbog upisa u vrtić jer je morao biti cjepljen. Do godine dana, moje dijete je bilo najzdravije i sve je bilo ok. Čak niti virozu nije imao a o temperaturi da i ne govorim jer za to nisam ni znala. Nakon što je ove godine u 2.mj cjepljen nakon 3 tjedna je doibio konvulzije i sve je krenulo nizbordo. Na zaraznoj je bio 2 mjeseca, do sad je stalno bio bolestan više nego zdrav, sve je krenulo na njega. Evo i sad je bolestan, ima temperaturu a nije mu ništa kaže pedijatrica. Već smo svi ludi. Da sam prije bila na ovim forumima i raspitivala se o svemu tome, nikad ga nebih cjepila. Naravno, on sad spada u rizičnu skupinu i definitivno ga nedam više cijepiti. Pozdravljam sve koji se čvrsto odluče na tu odluku.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

svoje dete nisam vakcinisala s moparu,
    i necu, odustala sam od drzavnog vrtica radi toga.
    ici ce u privatni, sreca pa mogu priustiti.
    nisam ga ni revakcinisala.
    primio je bsg, diteper+polio i hepB po jednom,
    posle toga nista.
    ovde salju pozive za vakcinaciju,
    koje ja uredno bacim, zasad ide ok.
    i svakim danom, neko vec napisa,
    samo mi se potrvrdjuje da je ispravna
    ova iskljucivo moja odluka.
    naime, kada bih nekome iz svoje sire okoline
    rekla da je glavni razlog za upis u privatni vrtic
    bio sto ne zahtevaju redovno cepljenje,
    smatrali bi me za frika, cirkusku nakazu, sta li.
    zato mudro cutim.

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Marka smo cijepili po kalendaru do sada. Cjepivo prije škole smo uspjeli izbjeći.
    Jakov je dobio BSG u rodilištu i ništa više. MM-a sam uspjela nagovoriti da se informira tako da je on sada jedino za cjepivo protiv tetanusa.

Zvali su nas iz javnog zdravstva na razgovor i rekli OK do godinu i pol, pa onda opet na razgovor.

Ja vjerujem da će se sve nekako posložiti ako je moja odluka ispravna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivke, ako nije problem, koje argumente ti muz iznosi za cjepivo protiv tetanusa? Da usporedim...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Ivke, ako nije problem, koje argumente ti muz iznosi za cjepivo protiv tetanusa? Da usporedim...
    Ja mislim da mi sve ocigledno imamo istog muza

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

zašto, zašto, zašto?
    zašto sam morala otvoriti ovo i pročitati? a tako sam elegantno zaobilazila sve rasprave o cijepljenju na forumu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ajde sad brzo tips&tricks kako saopciti mužu, a da me ne prijavi socijalnoj i ne zatraži skrbništvo?

sad se moram baciti u bjesomučno iscitavanje jer bi mi ovih dana trebali na docjepljivanje :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L je cetiri puta dobila 5 u 1 i zadnji je bio zaista dramatican. Nakon toga nismo cijepili Priorixom. Dvoumim se i mucim sada jer za Bozic idemo kod suprugovih u Ameriku i ako je jedna osoba u avionu zarazena ospicama, velika je mogucnost da se i L zarazi, a zaista mi se u Americi ne ide kod lijecnika. Cekat cu do nakon drugog rodjendana pa cu onda jos jednom razgovarat s nasom pedicom koja je zaista razumna.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

priorix smo uspjeli odgoditi godinu dana, znači, sad će na cjepljenje početkom 9. mjeseca. Jedino mi je drago što je nadam se njezin organizam ipak sada jači pa će bolje podnijeti to cjepivo

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

M ima 5 mjeseci i do sada je primio samo BCG u rodilistu koji mu se gnojio evo do sada... morao je i na operaciju jer se to bilo upalilo, ma ono... dizaster! Nismo ga cijepili radi jedne druge dijagnoze, bilo je bolje ne riskirati temperaturu od cjepiva i tako. Kako vrijeme prolazi, on bi se sada mogao cijepiti dalje ali mislim da cu pricekati jos malo, neka barem navrsi koju godinu. MM bi ga htio cijepiti uskoro, i to sa onim 5 u 1 cjepivom, ali ja se nekako priklanjam misljenju svoje pedijatrice koja je takodjer da se cjepljenje odgodi do tamo 2 ili 3 godine ( ako uopce cijepiti )

btw.. malo off topic, moram pohvaliti svoju pedijatricu jer sto vise citam, to vise vidim da je priklonjenija ovim novim metodama; ne cijepiti ako nije potrebno, dojiti sto duze bez uvodjenja nadohrane, ne povlaciti prepucij djecacima i tako... cini mi se da je dosta naprednija od masu pedijatara o kojima se ovdje pise

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa
    btw.. malo off topic, moram pohvaliti svoju pedijatricu
    Kod koga si? Može i na PP.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    btw.. malo off topic, moram pohvaliti svoju pedijatricu
    Kod koga si? Može i na PP.
    i meni pp, molim

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja bi bila zahvalna na pp

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajde vi lijepo posaljite PP zeni i pitajte ju, a ne da joj tu na topic pisete da vam posalje pp

A sad natrag na temu

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja ću malo uzurpirati topic...

Hana je cijepljena redovno sa Infanrix-om, i BSG u rodilištu. Sada odgađam Priorix (Mo-Pa-Ru). Ona ima 16 mjeseci, i želim odgoditi barem do 2. godine. Ili ne cijepiti, tu još nisam načistu sa sobom.

Muči me par pitanja:
    -Da li je točno da reakcija na mo-pa-ru cijepivo nastupa nakon 3 tjedna od cijepljenja?

-Da li je dijete koje nije cijepljeno Mo-Pa-Ru u opasnosti od zaraze istim bolestima ako se kreće u grupi djece koja jesu cijepljena?

-Zna li se, da li padom stope procijepljenosti raste pojavnost bolesti od kojih se ne cijepi?

Na ova pitanja me nagnala doktorica u današnjem razgovoru.

I evo, nedavno sam postavila pitanje da li je netko homeopatijom ublažavao nuspojave cijepiva, umeđuvremenu sam saznala da je to moguće homeopatskim pripravkom i oboružala se istim

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cijepljen je sa BCG u rodilištu,
    Infanrix sa 9 mjeseci, revakcinaija sa 2,5 ( najviše prevagnulo zbog tetanus komponente)
    Ima 30 mj,ne mislim dat priorix uopće. Ak nije po kalendaru s godinu,pa nije ni s dvije , neće ni sa tri). Jedino neznam kaj ču s vrtićem ak me ko prozove.
    On je naime bio kao neurorizčno dijete pa sam ja mogla na temelju toga zavlačit sa infanrixom al neznam da li ću moći a priorixom.
    No, definitino sam sigurna da ne bi nikako mo-pa -ru.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Muči me par pitanja:
    -Da li je točno da reakcija na mo-pa-ru cijepivo nastupa nakon 3 tjedna od cijepljenja?

-Da li je dijete koje nije cijepljeno Mo-Pa-Ru u opasnosti od zaraze istim bolestima ako se kreće u grupi djece koja jesu cijepljena?

-Zna li se, da li padom stope procijepljenosti raste pojavnost bolesti od kojih se ne cijepi?
    Kupi si knjigu o cijepljenju za brizne roditelje, napisala Ava Jill Romm. Imas za kupiti u planetopiji. Obavezno procitaj. Pomoci ce ti da rijesis ove dileme koje imas

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama je pedijatar rekao da reakcije moze biti do 10 dana ( u vidu prehlade).

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Muči me par pitanja:

Kupi si knjigu o cijepljenju za brizne roditelje, napisala Ava Jill Romm. Imas za kupiti u planetopiji. Obavezno procitaj. Pomoci ce ti da rijesis ove dileme koje imas
    Imam knjigu I nije mi riješila dileme. Knjiga ne daje odgovre, samo razna gledišta... Ili je u meni problem

Dajte mi napišite svoje viđenje knjige.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

imal dobre duse da pozajmi knjigu doticnu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Knjiga ne daje odgovore
    Nitko ti ih ne može dati, oni koji tvrde da mogu, lažu. Nema tu univerzalno ispravnog odabira, samo onog s kojim ćeš lakše živjeti.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne vidim u čemu je panika ako dijete dobije neku dječju bolest? Ja sam ih imala sve i preživjela, a u zadnje vrijeme anketiram starije sjećaju li se kojeg slučaja teških posljedica uzrokovanih dječjim bolestima i još uvijek nisam došla do pozitivnog odgovora.
    Nisam čitala knjige o cijepljenju i beba mi se do sada cijepi po kalendaru, ali stvarno ne vidim svrhu cijepljenja protiv ospica, zaušnjaka i rubeole, pa je protiv toga neću niti cijepiti. (Jedino ne znam hoće li biti problema s vrtićem)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Knjiga ne daje odgovore
    Nitko ti ih ne može dati, oni koji tvrde da mogu, lažu. Nema tu univerzalno ispravnog odabira, samo onog s kojim ćeš lakše živjeti.
    Ah, kako si to lijepo sazela Luna.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kao i do sad... ne namjeravam cijepiti! Lijepo mi je jedan pedijatar na Rebru rekao: "to je vas odabir, vase pravo, u konacnici vase dijete. Nemojte se bojati pravne drzave. Najgore sto vam ona moze napraviti je podnijeti prekrsajnu prijavu protiv vas, fino platite kaznu ako ju sud odredi i idete dalje."

Ocekujem pozive na cijepljenje i moje nepozivanje na iste.

A s obzirom da mi je pedijatar prijetio prijavom socijalnoj sluzbi jer mi je dijete veggie, tko zna sto nas jos i tu ceka ...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znanstveno je dokazano da se balansirana prehrana Neandertalaca sastojala od oko 99% mesa. Ako ti je pedijatar Neandertalac i prijeti se takvim nebulozama - ti ga lijepo promijeni.

Povjerenje se ne podrazumijeva.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako vladate njemackim, preporucam vam jednu jako dobru knjigu:

Martin Hirte
    Impfen - Pro & Contra
    Das Handbuch für die individuelle Impfentscheidung. Mit Sonderteil: Reise-Impfungen prvo idanje 2000, dopunjeno (koje ja imam) 2005

u prijevodu:
    cijepljenje - pro i contra
    prirucnik za individualno odlucivanje u vezi cijepljenja.
    posebni dodatak: cijepljenja kada putujete u strane zemlje recimo treceg svijeta.

autor je klasicno obrazovani lijecnik koji se je 1990 poceo baviti klasicnom hoomeopatijom i ima svoju praksu u münchenu i puno iskustva.
    knjigu preporucuju "ozbiljne" institucije i ljudi i klasicnog i alternativnog tipa.

pisana je na nacin o kojem luna prica:

nudi i alternativni plan cijepljenja za one koji bi cijepili selektivno i tek od navrsene prve godine, odnosno po antropozofskom pravilu, onda kada djeca prohodaju, odnosno protrce.
    nabraja i sastojke cijepiva, te sto bi on eventualno birao (thimerosal i slicno), prednosti i mane kombiniranih cjepiva...

pristup je vrlo fundiran. zdravo razumski takoder. uzima u obzir i razlicitosti djece, odnosno rizicnih skupina kojima cijepljenje moze donjeti vise stete nego koristi. i opcenito je kritican prema danasnjem kalendaru cijepljenja (prerano), kao i stalnom uvodenju novih cijepljenja. u smislu sada u odredenim situacijama cijepljenje protiv polia ili npr tetanusa ima smisla, ali napr. prema moparu ili vodenim kozicama je skeptican.

vrlo je kritican prema farmaceutskoj industriji i covjek se zaista prestravi kada procita koliko se uopce malo ili nikako, a i prilicno povrsno testiraju cjepiva, kako je gotovo nemoguce pronaci nezavisne institucije za testiranje, kako se kritickim mozgovima onemogucava istrazivanje, te kako se rezultati falsificiraju.
    a sve to ne na populisticki nacin "teorija zavjere", niti s podtekstom kako je "prije sve bilo bolje", niti da svi moramo postati amishi i pobjeci od svih tekovina civilizacije.

posto smo odbili inu dati cijepiti u prvom razredu na ospice, rubeole i zausnjake, nakom sto je nazalost cijepljena protiv istoga sa 15 mjeseci, razmisljamo kako dalje sa rubeolom i eventualno ospicama.

ja spadam u onu generaciju koja sam prebolila ospice, mumps i rubeolu.
    i mislim da sam pogrijesila sto sam/smo protiv navedenog dali cijepiti nase dijete.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne vidim u čemu je panika ako dijete dobije neku dječju bolest? Ja sam ih imala sve i preživjela, a u zadnje vrijeme anketiram starije sjećaju li se kojeg slučaja teških posljedica uzrokovanih dječjim bolestima i još uvijek nisam došla do pozitivnog odgovora.
    [/quote]

moj tata je prebolio zausnjake, sve proslo bez posljedica. Njegov brat ( dakle moj stric ) je nakon zausnjaka ostao neplodan.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam knjigu I nije mi riješila dileme. Knjiga ne daje odgovre, samo razna gledišta... Ili je u meni problem

Dajte mi napišite svoje viđenje knjige.
    Nema gotovih rijesenja kao sto je Luna rekla.

Meni je knjiga bila super jer je na jednom mjestu sve. I onda na osnovu procjene jel gora sama bolest ili potencijalna nuspojava cijepljenja, doneses odluku. Meni je jako veliku ulogu igralo i to kako se ta bolest lijeci ako je dobije.

Citiraj seni prvotno napisa
    ja spadam u onu generaciju koja sam prebolila ospice, mumps i rubeolu.
    i mislim da sam pogrijesila sto sam/smo protiv navedenog dali cijepiti nase dijete.
    Potpisujem u potpunosti.. Smatram to jednim od vecih osobnih propusta, i od svih cjepiva najvise mi je zao sto je bas to dobio.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj tata je prebolio zausnjake, sve proslo bez posljedica. Njegov brat ( dakle moj stric ) je nakon zausnjaka ostao neplodan.
    Ne kuzim tocno svrhu ovog komentara... I molim da se sad ne krene opet raspravljati jel treba cijepiti ili ne. Naravno da rizici uvijek postoje, i ako cijepis i ako ne cijepis. Sve ima svoju cijenu. Ni jedna strana nije ruzicasta.

Tako da molim da ne krenu sada rasprave. Ovo je topic podrske za forumase koji ne cijepe ili selektivno cijepe svoju djecu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kuzim tocno svrhu ovog komentara...
    Ok, kuzim.. aphro se nadovezala na komentar od blis. Fajn. Samo molim da ostane na tome, i da rasprava tu stane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je topic podrske za forumase koji ne cijepe ili selektivno cijepe svoju djecu.
    U stvari sam ga zamislila kao razmjenu iskustva i razmišljanja onih koji nisu cijepili po kalendaru - hoće li cijepiti, kada, čime, imaju li problema, jesu li na miru sa svojim odlukama...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

danas smo bili kod ped i odgodili priorix do daljnjega - zbog alergija
    zvala sam jaslice i rekli su da je to OK ako ped napiše da može u jaslice, a ona je to i napisala...
    sad preostaje zavlačiti i otezati dok ja ne odlučim točno što i kako...

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I mi smo eto i službeno odgodili priorix do daljnjega.

Ja mislim da ipak hoću cijepiti dijete, ali kasnije. ( Ponajviš zbog MM koji ne razumije). Mislite li da to "kasnije", oko 2. godine, je nekakav plus? Da je na neki način bolje nego cijepiti s godinu dana?

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •