POPIS ŽELJA TIJEKOM PORODA

1.želim biti potpuno obaviještena o svim medicinskim postupcima koji će se provoditi nada mnom i mojim djetetom
2.ne želim brijanje (to sam obavila kod kuće)

Pod uvjetom da moj porođaj protječe normalno i bez komplikacija:
1.želim se tijekom trudova neometano kretati, koliko će to biti moguće
2.želim umjereno piti tijekom trudova
3.ne želim da mi se porođaj ubrzava prokidanjem vodenjaka, dripom ili epiziotomijom (želim da mi se kaže kada da prestanem tiskati da bi se međica maksimalno očuvala od pucanja, no ukoliko prijeti opasno pucanje, želim epiziotomiju)
4.ne želim roditi u klasičnom ležećem položaju, već sjedeći ili u položaju koji mi u tom trenutku bude odgovarao, ako će biti moguće
5.želim da se pričeka da pupčana vrpca prestane pulsirati prije nego što se prereže

Skrb o djetetu:
1.želim isključivo dojiti svoje dijete na zahtjev

Izjava:

U ovom planu porođaja navela sam svoje želje. Prije ispunjavanja plana sam se educirala i spremna sam aktivno sudjelovati u porođaju kako bi moje želje bile ispunjene u što većoj mjeri. Svjesna sam da se porođaj može zakomplicirati i da će u tom slučaju liječnik i primalja donijeti nužne odluke.

Unaprijed hvala na Vašoj suradnji u provođenju mojeg plana porođaja.

ovo bi bio moj plan poroda, pa me zanima sto vi mislite, ima li nesto sto sam propustila, sto sam nejasno napisala...? najvise me muci epiziotomija, jer ne bi da puknem od-do, a opet ne bi ni da me rezu, pa kak da to formuliram :?