Slažem se.Felix prvotno napisa
Ja sam napravila neki svoj plan poroda, ali na običnom papiru, s natuknicama i naslovom Popis želja (Ideja preuzeta od Davora)
čini mi se malo pristupačnije.
Druga stvar koju sam željela podijeliti s vama - čitam Žensko tijelo, ženska mudrost i nađem unutra ovo: (dobro, ovdje se prvenstveno govori o ženama koje su preživjele zlostavljanje, ali ostatak me asocira na plan poroda):
"Druge žene koje su preživjele zlostavljanje, koriste nadziranje kao mehanizam preživljavanja. Tijekom trudnoće one često dolaze u liječničku ordinaciju s podužim popisom zahtjeva: ne žele dopustiti uporabu monitora, ne žele nazočnost studenata medicine, žele samo ograničen broj pretraga i ne žele klistiranje i brijanje (unatoč činjenici da to ne provodimo već čitavo desetljeće). Mnogi ginekolozi osjećaju da žene koje imaju potrebu nadzirati proces rađanja najčešće završe s najvećim brojem intervencija. Svatko tko pomaže pri porođaju reći će vam da što je duži popis, to je veća šansa za neku neplaniranu intervenciju kao što je carski rez. Razlog je u tome da je takav popis često simptom ženine iluzije intelektualnog nadzora, njezin pokušaj da nadzire situaciju zbog koje je potpuno zastrašena i koja je izvan njezinog nadzora. Nastojeći nadzirati sve povezano s procesom rađanjaona misli da nekako može izbjeći užas koji povezuje sa svojim tijelom, s osjećanjem svoga tijela općenito i s procesom rađanja. Što više žena funkcionira s razine intelektualnog nadzora, manje je vjerojatno da će se prepustiti procesu svog tijela i vjerojatnije je da će neka intervencija biti potrebna".
e sad, znam da je ovaj tekst iz perspektive ginekologa, ali muči me to što ja ili mogu vjerovati ginekologu na riječ da će ispoštivati sve iz plana i onda se probati opustiti i "otići na drugu planetu" ili ako nisam sigurna da će tako biti mogu ih držati stalno na oku da ne naprave nešto što ja ne bih htjela, ali onda je tu stalno uključen intelektualni nadzor, neokorteks je stalo aktivan i ne mogu se prepustiti. I onda mi je čak i logično da to dovede do intervencija.
Što vi mislite o tome?[/b]