Citiraj zeleno_sunce prvotno napisa
plan mi se sastoji od jedne jedine rečenice NAPRAVITE NAJBOLJE ŠTO MOŽETE

meni je to prvi porod, doktoru 501. ja o tome nemam pojma, on je vidio sve i sva
ako treba rezat, reži...rađe to nek da puknem ko jabuka
ako treba dripat, dripaj...rađe ti nek da se telim satima
budem tiskala u kojem god položaju mi kažu
sve što hoću je MM pored mene, i bez epiduralne (i zube popravljam bez injekcija)

vikat neću, svađat se neću, došla sam s ciljem i misijom, mirno i staloženo ću odradit taj dio posla i idem doma

o stvarima o kojima nemam pojma ne pametujem...ta ekipa tamo zna više od mene u svakom slučaju, sumnjam da im je do toga da imaju komplikažu pri porodu, i svi smo tamo s istom svrhom...odradit najbolje što se može

da dajem plan poroda je super...ali je predugačak, a moje želje su tako obične...daj mi mog mališu da ga vidim i zagrlim

I ja sam na prvi porod krenula tako ostimistična, sigurna da će sve biti ok, da će napraviti sve najbolje za mene i dijete...moje beskrajno povjerenje u njih dijelom je i zbog toga što mi je mama radila u bolnici i od malih nogu sam imala samo najbolji tretman ako sam morala kod doktora.
I dobila sam inducirani porod bez indikacije, bušenje i dripanje bez indikacije, rezanje bez indikacije, nalijeganje na trbuh i kateteriziranje isto naravno bez indikacije, povlačenje posteljice za pupčanu...odvajanje od djeteta na više od 12 sati, bez kontakta koža na kožu...kasnije zagnojenu ranu od epiziotomije, kiretažu zbog zaostale posteljice...

Gle u prvi tren si sretan i u euforiji jer ipak je sve dobro prošlo, ali kad se hormoni smire onda počne neka velika tuga jer je moglo biti toliko bolje...

Treba vremena da se u glavi posloži da je porod jedan od najvećih i najljepših događaja u cijelom ženinom životu, a mi ga tako lako dajemo u tuđe ruke.
Ja se samo uvijek sjetim svoje svadbe (i to smatram jednim od najvećih događaja u životu). Nije mi bilo žao ni vremena ni novaca da bi mi taj dan bio onakav kakav sam zamislila.

Zato promisli molim te još jednom. I učini sve što možeš da ti porod bude prekrasno i ispunjavajuće iskustvo.

Misli i na svoje dijete, zar za njega nije bolje da se pupčana vrpca ne reže odmah da mu se smanji rizik od anemije, da čim se rodi ima kontak s tvojom kožom i njegovo tijelo koloniziraju prijateljske mamine bakterije, da čim ranijim dojenjem dobije toliko važni kolostrum...

Sve te "obične" želje ćeš dobiti samo ako ih zatražiš, vjeruj mi na riječ.