ja sam tek nedavno otkrila da postoji nešto ovakvo u vidu plana poroda i da se i moj glas u svemu tome može čuti...........

gledajući prvo iskustvo koje je bilo svakakvo - u nečem dobro, u nečem loše, sad mi iznad glave visi jedno vrlo važno pitanje:

Mogu li ja ukoliko primjetim da primalja ne poštuje moje želje (odnosno plan ev. poroda) zatražiti drugu primalju? Što ako niti jedna druga trenutačno nije u smjeni?

Naime na mom prvom porodu doktor je bio i više nego korektan. Razgovarao sa mnom, objašnjavao mi svaki postupak, pitao me za moje želje, nije previše prčkao, nije prokidao vodenjak iako sam u trudovima bila od ranog jutra do kasno navečer - znači u recimo svim pogledima mogu reći da sam bila njime zadovoljna.
Međutim, primalja je bilo nešto najgore što me u datoj situaciji moglo zadesiti. Prvo što je napravila - nalegla mi na trbuh, što je nakon cjelodnevnih trudova izazvalo neopisivu bol. Nakon toga me optužila da lažem da me boli jer se na ctgu ne vide trudovi. Nakon puknuća vodenjaka sestra me je skinula s ctga (neopravdano, ali tko sam ja da to trebam znati umjesto nje - ali očito moram znati sve i zato se sada informiram) - primalja je vrlo neugodno mene napala "zašto sam se skinula s ctga". O rezanju bez ijednog upozorenja, riječi, geste ne moram niti pričati. Dakle, to je osoba koju više nikada ne želim vidjeti, biti u njezinoj blizini, a pogoto je ne želim na svom drugom porodu.
Moja je najveća noćna mora doći roditi po drugi put (s obzirom da idem ponovno u isto rodilište) i pomiriti se s činjenicom da će me eventualno ponovno porađati ona.