Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: kokosov maslac

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno kokosov maslac

kokosov maslac, ili kokosovo maslo..... imam ga kao jednog od glavnih sastojaka u jednom receptu kojeg hoću pošto poto isprobati jer se između ostalog radi o kremi u koju ide cca 60-tak dag čokolade, mmmmmm.

Što jest to u stvari? I gdje se može kupiti?

Može li se zamijeniti običnim maslacem??

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako u receptu piše cocoa butter onda se radi o kakao a ne kokos putru. Od kokosa se dobiva ulje i dobro je za suzbijanje gljivica. Kakao putar se odvaja od kakaovca prije proizvodnje čokolade i ima ga povremeno u dućanima zdrave hrane i kozmetike, a tamo je uglavnom radi kozmetičkih namjena. Dobio sam nekakvu količinu preko veze iz Kraša i sada čubi u frižideru.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ne, radi se baš o kokosu. recept je na hrvatskom

samo se ne sjećam da li je točno pisalo kokosov maslac ili maslo, ali pretpostavljam da je to jedno te isto :/

čisto me zanimalo je li svojim sadržajem i sastavom takav, da ga se u kolačima može zamijeniti običnim maslacem... uz dodatak arome kokosa

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, ne bih bas rekla da ga se moze zamijeniti maslacem a da se ne primijeti razlika. vidjela sam ga negdje, ali ne sjecam se vise, uh, znam jedino da ga ima u lucelli u tuskanovoj ulici. kokosovo ulje ili maslac, mislim da je to jedno te isto; ovisno o temperaturi moze biti u obliku prozirne tekucine ili bijelog "maslaca".

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja lovim Davora po Forumu i mogu samo reci nema sto taj covjek nema 8)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa da, imam gro začina i razne masnoće za klopu i masažu. Imam i ulje od kokosa koje je na (nižim) sobnim temperaturama bijelo i polukruto, ali nije maslac. Ajurveda ga koristi uglavnom po ljetu jer hladi, a u prehrani je odlično za suzbijanje gljivica. Ima za kupiti u Lucelli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •