Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Prve cipele, pomoc, savjet, utjeha:)

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Prve cipele, pomoc, savjet, utjeha:)

Krenuli smo kupiti M. cipele, vrijeme je, bar da po vani ne skakuce bosa
    Opcija su mi cipelice do max. 350 kn, vise love nemamo za neke skuplje (otprilike ciciban,froddo...).

I sad molim za savjet, bilo kakvu pomoc. Naime, u ducanu ne da izmjeriti nogicu, cim vidi mjerac ili da joj se priblizavamo s necim kaj nije cipela pocne plakati, zgrci prste i nogu i nis od toga. Kad joj obujemo cipelu nikako ne znam odrediti do kud joj dodje palac, sve mi je jednako tvrdo. A kad joj pogurnemo nogicu naprijed i uguram prst uz petu, ne znam jesu li joj prsti skvrceni. Uza svaki pokusaj se i sama buni, nikakva zabavljanja ne pomazu. Doma sam joj pokusala ocrtati stopalo na papiru, ali moram li reci da nije dala ni to. E da, u bambiju nam je frajer rekao, kad smo isprobavali cipelice, da bolje hoda u br.19, ali da joj ni 20 nisu prevelike!!??? Plus kaj bambice imaju tolki brijeg na ulosku da i mene boli glava. Plus kaj nigdje nema izbor cipela jer smo dosli bas u vrijeme kad je rasprodaja starih modela, a novi jos nisu stigli. Uh! A meni je danas od cipela i razmisljanja o tome pun kufer. Ajde zene, savjetujte me, gdje, kaj, kako, recite nesto da budem malo pametnija :/

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi imamo odlična iskustva s Valekom, a odlučila sam se otići kod njih zbog toga što su mi prodavači u drugim dućanima izgledali totalno nestručno. U Valeku ipak znaju o čemu pričaju s obzirom da oni i izrađuju te cipelice.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da li ste probali neke šlapice? U njim barem možeš provjeriti gdje su joj prstići i da li ih skvrči.
    I pokušaj doma kroz igru izvesti, barem približno, crtanje na papiru. U cipelici i onako mora biti barem 1,5 cm mjesta.
    Sretno!

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma probali smo to sa crtanjem otiska, ali brzo smo odustali, probat cu to sutra opet, mozda ju uspijemo zaigrati. probali smo joj dok spava ocrtati stopalo ali to ne lici na nis Ma nije mi jasno kak cipela mora biti 1 cm veca, pa kaj to isto nije napor za stopalo i nogu, nije nezgrapno? Jos mi je bed jer svaki proizvodjac ima svoje kalupe pa svaki put moramo ispocetka. Da bar znam fiksno jel joj treba 19 ili 20 pa da samo isprobavamo, da ne moramo mjeriti. A kaj se tice pipkanja, papuce isto imaju tvrde, dodatno prostepane vrhove.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, tamo kod JAdranskog mosta ima ona zgrada u kojoj je pizzeria Baschiera a u njoj dućan Katka sa cipelama, imaju dosta igračaka, malu kuhinju, možda bi se tamo zaigrala pa dala izmjeriti nogu? Oni drže Ciciban i Naturino, Naturino bi ti taman mogao biti 300-njak kuna na sniženju, samo je pitanje kakav je izbor.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ima dosta modela kod kojih se moze izvaditi ulozak iz cipelice i tako izmjeriti. Mozda bi vam to bilo najsigurnije.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni je opcija vađenja uloška najdraža. Ja još uvijek to radim Fridi sa starim cipelama (mislim onima koje još uvijek nosi), vadim uložak i mjerim prema stopalu da vidim jesu li još postale premale.
    Ne znam kako bih inače sa sigurnošću skužila.
    Primigi, Geox i Naturino imaju tu mogućnost vađenja uloška.
    Naturino ima na svojoj web stranici mjerač noge za isprintati pa možeš doma pokušati izmjeriti nogicu kad je dobre volje.
    Meni je taj isprintani mjerač bio uvijek prilično koristan.
    Sniženja su velika, ja sam nekidan kupila Fridi prekrasne proljetne Naturinice snižene sa 600 na 300 kn u Naturinovom dućanu u Masarykovoj.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Ima dosta modela kod kojih se moze izvaditi ulozak iz cipelice i tako izmjeriti. Mozda bi vam to bilo najsigurnije.
    na ovaj smo način i mi utvrdili pravu veličinu cipele.
    kupili smo chicco cipele s flexi zonom na đonu, 280 kn na sniženju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    Citiraj summer prvotno napisa
    na ovaj smo način i mi utvrdili pravu veličinu cipele.
    Iskljucivo kupujem cipelice kod kojih mogu izvaditi ulozak. Kasnije tako i provjeravam da li su postale premale.

Inace, sada na snizenjima, za 350 kn mozes kupiti super cipelice. Vidjela sam neke modele od 220-300 kn. Predlazem Naturino u KC, Tkalci ili Masarykovoj.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Na brzinu dok stoji označite na papiru dužinu nogice od prsta do pete, pa izrežite i odnesite tu dužinu na mjerač veličina. Ne morate ocrtati cijelo stopalo. Valjda možete držati nogicu 3 sekunde da to napravite.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lijepo ti njoj dozvoli da stane u vodu i nagazi ti na papir.Ja sam to radim sa klincima na treningu kada provjeravam stopala.Istina,meni stanu u plavkastu boju i oni su veći,ali možda da jojstopalo namažeš kremicom i postaviš na papir.Zasigurno ćeš vidjeti otisak,pa ćeš moći uspoređivati ili izreži papir pasa njim u mjerač...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam ti to ovako napravila:
    uzmeš papir , napraviš obris stopala, onda povučeš liniju koja spaja vrh pete i palce, napraviš okomicu u krajnjim točkama, sa svake strane po 1cm, spojiš, i na duljinu te trake dodaš 12-16mm

to je šablona (trebati će ti tvrd papir), s njom ideš u kupovinu
    http://www.bmgfj.gv.at/cms/site/atta..._kroatisch.pdf

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •