Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Zloćudni tumor hipofize

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Zloćudni tumor hipofize

Ne pitam za sebe, hvala Bogu.

Poznanici su dijagnosticirali tumor hipofize, veličine 2,07 cm. Detalje još ne znaju. Znam dosta o prolaktinomu (zato i postavljam ovdje pitanje).

Zna li neka od vas možda nešto više o zloćudnom tumoru hipofize (liječenje, operacija, prognoza)? Ovako na brzinu na netu ne nalazim ništa.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: Zloćudni tumor hipofize

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ne pitam za sebe, hvala Bogu.

Poznanici su dijagnosticirali tumor hipofize, veličine 2,07 cm. Detalje još ne znaju. Znam dosta o prolaktinomu (zato i postavljam ovdje pitanje).

Zna li neka od vas možda nešto više o zloćudnom tumoru hipofize (liječenje, operacija, prognoza)? Ovako na brzinu na netu ne nalazim ništa.
    ako se radi o adenomu, prolaktinomu - znam za jedan slucaj.
    utvrdjen je ogroman prolaktinom (prl mjeren u stotinama hiljada), operacija izvedena kroz nos, zaostali sitni komadi. postoperativno propisana agresivna terapija Bromergonom (18 tbl dnevno), traje vec dugo ali se prl postepeno smiruje.

kontrolni ct uredan.

drzim fige da scenarij bude identican, ako ne i bolji

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hipofiza = pituitary

evo na brzinu jednog linka: http://www.cancer.gov/cancertopics/types/pituitary/

Sretno za poznanicu!

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam operirala pinealom-hvala bogu dobroćudni tumor koji je bio na hipofizi i bio je strogo ograničen odnossno nije bilo više komada nego on sam bez komadića,velik 2 cm,danas sve ok,operacija izvršena iza na glavi,rez dio vrata i skoro do vrha glave.danas hvala bogu sve ok,poznajem neke koji su imali zloćudni i sve ok samo su išli kasnije na kemoterapiju ,ja nisam.
    Sretno toj osobi,a ako ne zna kome da se obrati topla preporuka dr.Paladino!

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

JA znam samo za mikro adenom na hipofizi, sumnjalo se da imam ( ajme trebala bi na pretarage ponovno )
    U ovom slučaju, na operaciju se ide ako mu je veličina iznad 4 - 5 mm i tada se radi laserska operacija kroz nos :? Rečeno mi je da već nakon par dana cure šetaju po bolnici, a ostaje se od tjedan do dva. U Vinogradskoj ima Centar za hipofizu, bila sam više puta i stručnost doktora je super. Istina da su mi rekli da zbog tako visokog prl ne mogu bez Bromergona ostati trudna, e pa tu su se malo zeznuli

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •