-
uterus bicornis i vagina duplex
eto ja sam se rodila s takvom deformacijom maternice
, sva sreća pa to nisam znala do prve trudnoće koja je prošla savršeno :D (rodila sam doduše na carski zbog placente previje i stava zatkom), međutim sada sam trudna drugi put, u 18tj, na strogom sam mirovanju radi krvarenja.., puno sam čitala o svemu tome (na žalost) i sada sam sva isprepadana, kolika je šansa da se ponovi placenta previa, da li je moguće roditi prirodnim putem i uz vagina duplex?, ima li tko sličnih iskustava, voljela bi čuti da je netko bez problema iznio trudnoću, ili nekoliko njih, bilo bi mi puno lakše
-
ja nisam imala sličnu situacija, ali ti želim da sve bude super
-
Znam za slučaj vagina duplexa i smanjene maternice - prvo spontani, onda druga trudnoća prošla OK, ali preventivno prošla uz ležanje, porod carski, treća trudnoća b.o., bez ležanja, porod isto carski zbog smanjene maternice i još nekih posebnosti unutarnjih organa pa da se žena ne izlaže riziku. Sretno
!
-
Dakle, obje trudnoće iznešene bez problema (jedino prvi put preventiva ležanje, drugi put ful aktivnost), ali su porodi išli na carski.
-
evo jedan topic na ovu temu, nedavno se pisalo:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...183&highlight=
obicno su dijagnoza septuma i uterus bicornis u pocetku slicne, da opet ne pricam svoj slucaj. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve buide super!
-
hvala svima na podršci, osjećam se malo bolje kad se mogu nekom povjerit, mm-a ne želim opterećivati sa svojim strahovima, dovoljno je da je jedan u panici, nadam se da će sve bit ok, zabica hvala na topiću, ja sam tražila nešto slično al nisam ništa našla pa sam zato otvorila novu temu ( lakše je kada nisi sam )
-
Moja sogorica ima uterus bicornis i septum, nije ni znala dok nije ostala trudna. Prva trudnoca - strogo mirovanje, rodila normalnim vaginalnim porodom. Nakon toga su joj preporucili operaciju ali se nekako to oteglo i zalomilo im se drugo dijete. Normalna trudnoca, nije imala nikakvih ogranicenja i na kraju je rodila vaginalno.
-
meni je moja doc nakon druge trudnoće rekla da je bolje niš ne dirati ak je prva trudnoća bila ok, sad kad sam došla u drugoj trudnoći na prvi pregled pita me pametno a zašto ja nisam operirala taj septum, zgodno, ja bih ga operirala da mi je tako preporučila, nakon ove trudnoće ću ga sigurno operirat ( maternicu ne diram ni u ludilu)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma