Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Plivanje i dojenje

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Plivanje i dojenje

S obzirom da se ne mogu baviti nekim sportom koji iziskuje naprezanje trbušnih mišića zbog spuštene maternice i mjehura, razmišljam kojim sportom bih mogla učvrstiti tijelo poslije poroda, sada već ima dva mjeseca. Najidealnije bi mi bilo plivanje, e sad, kako plivanje utječe na dojenje, kako utječe na stvaranje mlijeka, jer voda i nije baš nešto topla.
    Ak neko ima neki prijedlog koji sport, slobodno... dajte...

Još jedno pitanjce: gdje po zimi ima za kupit sportski jednodijelni badić u Zagrebu ? U Nami su ostali samo veliki brojevi.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bambi, ne postoji nikakva kontraindikacija plivanja i dojenja.
    Dojenje ide uz sve sportove i svi sportovi idu uz dojenje.
    Ponekad je nezgodno skakati ili trčati kada su dojke pune i teške, ali i to se da riješiti ili dobrim grudnjakom ili manjim intenzitetom skakutanja.

Je li voda hladna ili nije, nema nikakve veze... plivaj u vodi kakva ti odgovara...

Ništa izvanjskoga ne utječe na stvaranje mlijeka: mlijeko stvara tvoje tijelo, samo, pod utjecajem hormona.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bome ni na moru ljeti voda nije neš topa...pa ipak, mi smo se svi kupali i isključivo tad dojili...
    sretno

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da imaš badića sportskih u sportskim dućanima (to nema veze s godišnjim dobom)... ili barem u onim velikim sportskim dućanima u šoping centrima... da ne reklamiram...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nakon poroda krenula sam na bazen - i brzo odustala. Plivanje definitivno je jedna od najbiljih metoda vraćanja u formu, ali... ta prljavština, pljuvanje, mokrenje u bazen, gljivice, infekcije - užas!!!
    I šta se onda radi. nA početku sezone trpa se u bazene modra galica, kasnije enormne količine klora... Osjećala sam se toliko toksično, da sam morala odustati. Znam da pretjerujem, ali nisam mogla dojiti i u isto vrijeme se namakati u toj grozoti.
    Čekam more 8)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hvala na odgovorima.

Negdje mi je u glavi bila misao da ako plivam da će doći do zastoja mlijeka...drago mi je da je ta misao kriva.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Plivanje i dojenje

Citiraj Bambi prvotno napisa

Još jedno pitanjce: gdje po zimi ima za kupit sportski jednodijelni badić u Zagrebu ? U Nami su ostali samo veliki brojevi.
    Na ulazu u Mladost s deesne strane je bio dobar dučan u kojem se našao dobar izbor jednodjelnih,ali to je bilo prije nekih 3g pa neznam dali još postoji :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo, danas sam bila na bazenu u Utrinama oko 14 sati, bilo je troje ljudi, sve uredno i čisto, voda ugodna i tak sam se dobro isplivala!!!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo i ja se spremam da krenem na plivanje, bazen nam je na pet minuta od stana pa je steta propustiti takvu priliku... danas sam prvo poslala muza da detaljno izvidi situaciju i prenese mi svoje utiske pa cemo onda ici naizmenicno: jednog dana ja, drugog on...

mene jedino brine hlor u vodi... ali verovatno nece nista skoditi, samo treba da se okupam cistom vodom kasnije, zar ne?

i jos jedno pitanje, s obzirom da se dojimo na zahtev, najbolje bi bilo da kad podojim n. onda zbrisem i otplivam jednu partiju, sto bi sve skupa sa odlaskom i dolaskom trajalo maksimalno sat i po... mislite li da bi trebalo da ostavim malo izdojenog mleka za svaki slucaj?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •