Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Operacija upaljenih dojki!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Operacija upaljenih dojki!

Pozdrav svima!

Pišem jer sam jako zabrinuta za prijateljicu koja je rodila prije 2 tjedna, bila u bolnici tjedan dana. Beba na infuziji zbog infekcije. Očito nije dojila koliko je potrebno jer bebu nisu mogli skinuti sa ifuzije. Izdajala se i nakon što je došla doma počeli su problemi...Crvenilo, kvrge, mlijeko neće van, uz sve pokušaje masiranja i izdajanja nije bilo uspjeha.
    Dobila je visoku temperaturu i groznicu. Muž ju je vozio hitno u bolnicu gdje su ju nakon pregleda htjeli poslati doma. Inzistirao je da ju ostave. Nakon ponovnog pregleda ustanovili su da takvo što u životu nisu vidjeli. Nakon svih bolnih muka i pokušaja izdajanja u bolnici dali su joj antibiotik, zaustavljaju joj laktaciju tabletama i danas je operirana jer su joj se kvrge zagnojile....Molim vas da li je netko imao slično iskustvo da napiše nešto što se tiče oporavka nakon toga. Užasno me strah jer je sva izmučena, nije mogla iz kreveta ustati dan prije operacije...Ja još nemam djece i ne znam kako bih joj pomogla?! Hvala unaprijed...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam prosla nesto slicno. Upala je bila samo na jednoj dojci.
    Oporavak: dugotrajan i bolan. Nisam ostala u bolnici, otisla sam doma nakon zahvata (na svoju odgovornost, iako su me htjeli zadrzati). Iducih 2 tj sam dolazila svaki dan na previjanje. S obzirom da mlijeko ne nestane odmah, bolovi su mi bili grozni. Kako je rana bila otvorena, iz nje je danima izlazilo mlijeko, krv i gnoj. A da ne govorim o bolovima tijekom previjanja, kada stisnu ranu, da vide da li ima jos gnoja.

Kako da joj pomognes - pa ovisi da li ima koga doma da joj pomaze, ali predlazem da kada ona i beba dodju doma, da joj ponudis pomoc oko bebe ili kucanskih poslova.

Meni je to bilo grozno iskustvo, zlo mi je cim se sjetim.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja sam prosla slicno kao Deaedi. S tim da nisam zaustavljala tabletama laktaciju, nastavila sam dojiti na drugu dojku, a ovu bolesnu izdajala. Ja se oporavka od carskog niti ne sjecam, sve je otislo u zaborav kad mi se desila ta gnojna upala dojke. Bas je pravo mucenje, ali izdrzi se. Mucenje je to kako je napisala Deaedi sto ti iz otvorene rane curi sve sto moze curiti i tako danima. Ne znam jel mi se vise gadilo ili sam se vise bojala da nesto ne povrijedim ili krivo napravim kad sam sama previjala.

A sto se tice pomoci, ako imas zeludac i zelis, mozes joj previti ranu, meni je to mama najcesce radila (nije medicinske struke). Ili pomozi oko bebe, kuhanja, kucanskih poslova ili naprosto budi uz nju i hrabri je.

Nije lako, ali se izdrzi.

Prijateljici zelim brz oporavak, a tebi kad si tako brizna prijateljica.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Puno vam hvala na ogovorima! Prijateljica mi izgleda i zvuči bolje, malo je bistrija i veselija, valjda joj je malo lakše sad. Još je u bolnici. Mama joj čuva bebu i pomaže. Sva sreća da je maleni naviknuo na bočicu još u bolnici i dobro napreduje Nadam se da će sve biti u redu. Hvala još jednom na odgovorima...Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hm...ne znam više što da mislim. Nakon što sam napisala da mi je prijateljica bolje, stanje se pogoršalo. Uz stalno mijenjanje antibiotika nikako joj temperatura nije padala. Uz sve to ona se borila, taman kad je počela jesti i izgledati bolje i pokretnije, usljedila je još jedna hitna operacija, što ju je opet bacilo na početak što se tiče oporavka. našli su još jednu kvržicu koja joj je bila bolna i puna gnoja. Eto valjda su sad sve pocicali van. Svi se nadamo da će sad konačno biti bolje...jer šizimo čim veli da ima temperaturu....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moram priznat da mi od ovoga prolaze trnci, to je grozno, pa kako uopće dođe do toga, baš mi je žao što umjesto da je uživala u dojenju doma sa svojom bebom mora prolaziti kroz sve to, navijam za brzi oporavak

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajoj...

Vjerojatno postoji neki problem, npr. suzeni ili zatvoreni mlijecni kanali. Sada je to tesko i dijagnosticirati, bitno je da se oporavi, a kasnije neka svakako napravi obradu dojki.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •