-
Kada na put?
Pozdrav svima! Mi smo na novi na ovom forumu i postajemo roditelji po prvi puta. Imam jedno pitanje za Vas roditeljem sa iskustvom. Zbog svojeg posla primoran sam izbivati 5-6 prvih mjeseci iz grada u kojemu nas troje inače živimo (Ljubljana) i moram na otok Cres. Na Cresu imamo iste uvjete stanovanja kao i u Ljubljani, premalih 20m2, ali to je otok i treba nam 5 sati za put. Kako imamo obitelj koja stanuje negdje na pola te relacije, taj put bi izveli u dvije etape sa nočenjem kao odmorom. Što mislite kada se odvažiti na taj put?
Z
-
Osoblje foruma
ne razumijem tocno sta pitas, idete na put dok je zena trudna, u trudovima ili s malom bebom?
-
Zaboravih!
-
Danas sam nesto smotan!
Dakle na put idemo sa malom bebom i prozivjeti cemo na Cresu prvih 5 mjeseci nase cure!
-
A bebi će biti par dana, ili koji mjesec?
Mislim da put bebi neće predstavljati neki napor jer će ga prespavati (najvjerovatnije), još ako supruga bude bez problema dojila, pa i spremanje obroka ne bude nikakva zavrzlama, sve će biti u redu. E sad, možda supruzi, nadugo nakon poroda, put bude napor, pa taj odmor kod rodbine bude korisno rješenje.
Teško ti je sad dati neki dobar savjet, jer će te vi u stvari, nakon poroda vidjeti kad ste zapravo "spremni" ići na put.
-
-
I ja mislim da to ne mozete unapred planirati. U sustini, beba moze na put bez problema. Cak i 5 sati odjednom mi deluje ok a sa tim usputnim nocenjem, dakle dve voznje od po 2-3 sata, nece ni primetiti put.
Sve zavisi od vas, kako cete se organizovati. Mi smo prvi put putovali 600km sa bebom od 2 meseca i moram priznati da sam imala prilicno tremu. Ona, naravno nista nije ni primetila. A pre toga smo nekoliko puta vozili po 100-150km i to zaista nije bas nikakav problem kada se uklopi sa bebinim spavanjem.
-
Hvala na odgovorima! Termin nam je 17.05., a ja se nadam da ce sve biti ok i da cemo na put oko 20.06. U međuvremenu ću ja morati tjedno provoditi 2-3 dana na Cresu i draga ce ostajati u Ljubljani sama sa nasom bebom. Mozda ce biti koga da joj pomogne, ali sigurno ne nonstop. Kako vi gledate to kroz svoja iskustva nakon poroda? Naravno da zelim pomoci nakon poroda, ali jednostavno necu moci biti svaki dan uz nju!
-
-
mala je bila 5 tjedana sara kad smo isli na more stali smo par puta da jede glaus a put je trajao u normalnim okolnostima 3 sata s njom 4 sata
znaci kad ti supruga bude spremna nema problema samo se pripremi na mozda pokoje stajanje po putu da se protegne
ja sam isto sam bila dosta sama sa djetetom i nije to tako strasno cak mi je nekad bilo lakse kad smo same nego kad je neko s nama
-
Moj bebač je imao 21 dan kad je odvalio put autom sugačak oko 580km, tajali smo svako toliko kako bi ga podojila i presvukla, naravno, bio je u AS, put je trajao više od 9h ali ga je super podnio
A što se tiče pomoći, što više pomaži svojoj ženi jer će joj trebati prvih nekoliko tjedana.
-
mi smo isto isli doma iz zg kad je M. imao 18 dana (cca 3h)
neke zene odlucuju ici na porod u rijeku ili graz i normalno dolaze doma sa bebicama starim par dana
vidjet cete kako ce vam biti na putu, al bebica ce uglavnom spavati
ja osobno ako nebi bilo problema vozila u komadu, jer stajati kod rodbine, nositi stvari iz auta za bebu i nas, nekako bi mi to bilo komplicirano...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma