Opet ja sa svojim pitanjima (najprije limun, sad rezanci). U principu, recept za pravljenje domaćih rezanaca mi ne treba jer ga imam, ali za to/zato vremena nemam. Nekada sam ih znala raditi s mamom, ali sada jedino što stignem napraviti za juhu su gris noklice ili taranica. Naime, do prošlog tjedna rezance sam kupovala kod jedne gospođe u njenoj mesnici (unazad tri godine) i bili su fenomenalni. Gospođa je u međuvremenu zatvorila mesnicu i vratila se u svoj rodni kraj (negdje u Slavoniju). Otada sam u bezuspješnoj potrazi. Isprobala nekoliko vrsta "domaćih" rezanaca, svi odreda - katastrofa. Em što se previše lako raskuhaju, em što ih prije stavljanja u juhu moram skuhati da ne bi promijenili okus mojoj juhi. Napravila sam od toga malu dramu, ali kod nas se juha jede svaki dan (ne s rezancima, ali...) i baš nam nedostaju. Oni pravi, koji se nikada ne raskuhaju, koliko god puta podgrijao juhu. I to je to - pa, znate li možda za nekoga tko pouzdano radi fine rezance (možda je to i netko od vas, pa ima viška za prodaju
)? Spasit ćete me. Tnx.