Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Domaći rezanci za juhu-gdje kupiti?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Domaći rezanci za juhu-gdje kupiti?

Opet ja sa svojim pitanjima (najprije limun, sad rezanci). U principu, recept za pravljenje domaćih rezanaca mi ne treba jer ga imam, ali za to/zato vremena nemam. Nekada sam ih znala raditi s mamom, ali sada jedino što stignem napraviti za juhu su gris noklice ili taranica. Naime, do prošlog tjedna rezance sam kupovala kod jedne gospođe u njenoj mesnici (unazad tri godine) i bili su fenomenalni. Gospođa je u međuvremenu zatvorila mesnicu i vratila se u svoj rodni kraj (negdje u Slavoniju). Otada sam u bezuspješnoj potrazi. Isprobala nekoliko vrsta "domaćih" rezanaca, svi odreda - katastrofa. Em što se previše lako raskuhaju, em što ih prije stavljanja u juhu moram skuhati da ne bi promijenili okus mojoj juhi. Napravila sam od toga malu dramu , ali kod nas se juha jede svaki dan (ne s rezancima, ali...) i baš nam nedostaju. Oni pravi, koji se nikada ne raskuhaju, koliko god puta podgrijao juhu. I to je to - pa, znate li možda za nekoga tko pouzdano radi fine rezance (možda je to i netko od vas, pa ima viška za prodaju )? Spasit ćete me. Tnx.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kupovala na trešnjevci (plac), tamo gdje prodaju koru za burek. ali sad kupim i gotove u dućanu. sasvim su mi dobri

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Valjda bi i meni bili da ove nisam probala. Zato ne odustajem od potrage.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa
    Valjda bi i meni bili da ove nisam probala. Zato ne odustajem od potrage.
    ok, a zašto si ne uzmeš jedan dan za veću količinu rezanaca? pa ih fino posušiš, i imaš duže vrijeme...

tak ja radim s povrćem, a razmišljam i o rezancima, jer sam juhojedac . mi smo ih nekad davno radili s onom mašinicom za rezance, tako da smo imali i za juhu, i za kuhanje...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

To ću i napraviti ako ne budem našla neko drugo rješenje. Ali iskreno - ne da mi se. Radije bih slobodno vrijeme potrošila na nešto drugo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa
    To ću i napraviti ako ne budem našla neko drugo rješenje. Ali iskreno - ne da mi se. Radije bih slobodno vrijeme potrošila na nešto drugo.
    zakaj mi to zvuči poznato?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nema druge nego da dođete na slavonski pijac . Kod nas to tete na pijacu prodaju. Možeš birati, da li želiš rezančiće ili male flekice.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je nekidan nestalo rezanaca, a dan prije sam radila juhu sa noklicama, pa mi se nije dalo ponovo isto
    i napravila sam taranu cist ok mi je ispala

gdje cuvate domace tijesto za juhu, mama mi je nesto napomenula da nije dobro u plasticnim posudama :? (nije znala zasto)

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj kalimero prvotno napisa
    Nema druge nego da dođete na slavonski pijac . Kod nas to tete na pijacu prodaju. Možeš birati, da li želiš rezančiće ili male flekice.
    Joj, flekice. Ponekad ih znamo dobiti od šogoričine svekrve. Planu u tjedan dana. Samo njih jedemo.

Emily, rezance uvijek držim u otvorenoj kartonskoj kutiji (niskoj), na čistoj kuhinjskoj krpi ili gazi (tetra peleni), a s gazom ih pokrijem. Kažu mi tete (Slavonke) da moraju biti na "prozračnom", da se tako izbjegavaju bilo kakvi nametnici i da ne smiju stajati u prostoriji s puno vlage.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

probaj u slastičarni meli na trešnjevci, osim što imaju divne kolače, imaju i divne rezance.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    probaj u slastičarni meli na trešnjevci, osim što imaju divne kolače, imaju i divne rezance.
    Jesam, vjeruj mi. Imaju mi čudan okus, iako se u juhi uopće ne raskuhaju. Prije dva tjedna mi je kućni test pokazao +, možda je i to razlog 8)

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kad ste već kod rezanaca domaćih, kako se može boja dobiti zeleno, žuto i sl.?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za zeleno skuhas spinat ili blitvu, nasjeckas i uvaljas u tijesto
    za zuto --- mrkva bi mogla posluziti

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

za crveno je sok od cikle, za crno crnilo od sipe..

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A brze ste :D , hvala

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Prije dva tjedna mi je kućni test pokazao +
    Freyja, čestitam!
    I pratim pomno topic jer i ja tražim istu stvar.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala . Ali tek sam za dva tjedna naručena na UZV, pa ćemo vidjeti je li sve gdje treba biti (sigurna sam da je). Mičem se odavde, ovdje je ipak riječ o receptima

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imaš multipraktik?
    Staviš odokativno brašna (oko 200g), soli i jedno jaje i uključiš ga na najveću brzinu. Miješanjem će se napraviti kugla od tijesta. Onda kroz otvor dodaješ žlicu po žlicu (ne vrhom punu!) brašna i gledaš kako se kugla polako pretvara u taranu. Što dulje melje, to je tarana sitnija, samo pazi da ne bude presitna.
    Kad je gotovo, možeš odmah zakuhati u juhu, a višak rastreseš na čistom krpom prekrivenu tacnu i osušiš (iznad radijatora, najbolje). Spremiš u neku posudu za tjesteninu, ili običnu vrećicu od zamrzivača za slijedeću upotrebu.
    Iz početka će ti trebati više vremena da ocijeniš količinu brašna koju dodaješ, ali nije greda ni ako je tarana presitna. Onda doliješ par kapi vode, da se opet napravi kugla, pa ponoviš postupak s dodavanjem brašna kroz otvor.

Meni mama mijesi rezance od domaćih jaja (Slavonija ) , ali u frci na ovaj način napravim taranu.
    A moja obitelj sve voli, samo nek je domaće.

Što se tiče kupovine, pa ziher ima neka kumica na placu koja prodaje domaće rezance.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kakvi god rezanci bili, ja ih nikada ne podgrijavam. Ako skuham više juhe, uzmem samo dio koji ćemo pojesti i u to dodam tjesteninu / rezance / griz njoke ili što već. Jer ako juhu s nekim od tih dodataka podgrijem, nit mi valja juha, niti rezanci.

Citiraj Freya prvotno napisa
    Prije dva tjedna mi je kućni test pokazao +,
    Čestitam!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Staviš odokativno brašna (oko 200g), soli i jedno jaje i uključiš ga na najveću brzinu. Miješanjem će se napraviti kugla od tijesta. Onda kroz otvor dodaješ žlicu po žlicu (ne vrhom punu!) brašna i gledaš kako se kugla polako pretvara u taranu
    Ovo ću morati probati!

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja. Hvala.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kalimero prvotno napisa
    E sad samo treba otići na piju

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Doma sama radim rezance i tjesteninu i to je to ..
    Na svako napominjem DOMAĆE jaje ide 100 gr oštrog brašna i nakon što se dobro umjesi dalje mašina radi svoje, mljac..,klinci se dave :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno bok

ja sam kupila kod Meli i bili su mi odlični....

malac obožava juhcu s njima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •