Pokazuje rezultate 1 do 50 od 364

Tema: 39+++

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ivana ti i ja smo slicnih godina (ja upravo napunila 39, mislim da si ti malo mladja) i prva deca su nam iste dobi, i skroz kapiram sta hoces reci. Ja sam se tako osecala za Theu, cetvrto, a imala sam 35-6 godina (imala jedan pobacaj pre nje). Ne osecam bas nikakvu razliku izmedju tad i sad sto se tice nivoa energije, ali da se oseti vise obaveza s cetvoro dece (tri skolarca i beba), to je fakat. Znaci, ako se odlucis, da, sustici ce te BRDO novih izazova i obaveza, ali za energiju ne bih brinula :D. E sad, pluseva isto ima. Recimo, ovo je prvo dete koje brat/sestra zaista mogu pricuvati. Nije moglo ni to odmah, ali evo sad kad je ona 2.5 godine a sin skoro 13, moze. Sto se jezika tice, argente, ljudi su biseri sta god komentarisali: cesto cujem da BLAGOMISE sto mi stariji moze (pola sata) pricuvati najmladju... odgovaram im obicno, s 'da, i njega sam rodila.'

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Ivana ti i ja smo slicnih godina (ja upravo napunila 39, mislim da si ti malo mladja) i prva deca su nam iste dobi, i skroz kapiram sta hoces reci. Ja sam se tako osecala za Theu, cetvrto, a imala sam 35-6 godina (imala jedan pobacaj pre nje). Ne osecam bas nikakvu razliku izmedju tad i sad sto se tice nivoa energije, ali da se oseti vise obaveza s cetvoro dece (tri skolarca i beba), to je fakat. Znaci, ako se odlucis, da, sustici ce te BRDO novih izazova i obaveza, ali za energiju ne bih brinula :D. E sad, pluseva isto ima. Recimo, ovo je prvo dete koje brat/sestra zaista mogu pricuvati. Nije moglo ni to odmah, ali evo sad kad je ona 2.5 godine a sin skoro 13, moze. Sto se jezika tice, argente, ljudi su biseri sta god komentarisali: cesto cujem da BLAGOMISE sto mi stariji moze (pola sata) pricuvati najmladju... odgovaram im obicno, s 'da, i njega sam rodila.'
    da, da, tako svi meni reagiraju da mi je najstariji pomoć. daleko od toga da naravno je, ali ne pada mi na pamet da on svoje djetinjstvo provede čuvajući braću. pa i on je djete. naravno za neke požarne situacije da, ali da nam je to praksa, apsolutno ne.

meni je žao da nismo ranije krenuli, čisto radi ove fame da si čim si preko 37-38 star i odmah te šalju na sve i svašta i nemaš mir.
    (bila sam neki dan na redovnom sistematskom i kad sam pitala gin o novoj trudnoći, nije baš nešto bila pozitivna i baš mi je žao da sam je i pitala, samo me uznemirila. počela odmah o nadzoru i dijagnostici, statistici bla bla. i kako više od dva carska ne preporučuju . a bokte u Americi idu po 5-6 puta, mislim ne kažem da je normalno, ali... )

iako govore da su djeca za mlade ljude, što na neki način i stoji, jer fizički lakše odradiš sve. no meni je definitivno iskustvo da što sam starija sve više živaca i tolerancije imam, brate mili teško me možete ispalit

a što se tiče same organizacije, ma sve preko 2 zahtijeva dobre organizacijske vještine, multitasking i žonglerstvo. k
    ako su stariji veći, tako su samostalniji pa mogu recimo sami na trening, ali onda voziš mlađe, pa si uvijek u biti u - istom sosu

ne znam... ponavljam, meni je jedina brija u glavi jesam li prestara u smislu povećanih rizika vezanih uz zdravlje djeteta i postporođajni oporavak, a to je već za neku drugu (psihološku ) temu

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i da, definitivno, sad je ispred mene period gdje će sve nekako biti jednostavnije i lakše, i gdje ću malo po malo moći naći "malo vremena" za sebe, da se vratim sebi i sjetim što volim, što ne, možda posvetim kakvom hobiju, il makar popijem kavu u miru, bez da letam oko stola ko manijak za njima.
    još jedna beba će definitivno narušiti tu sliku, znam da vrijedi toga, i u to ne sumnjam ni sekunde , ali....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ljubavna1pogled prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam... ponavljam, meni je jedina brija u glavi jesam li prestara u smislu povećanih rizika vezanih uz zdravlje djeteta i postporođajni oporavak, a to je već za neku drugu (psihološku ) temu
    Koliko ti je godina? Ako je 40+, dio trudnoća se spontano prekine do 10. tjedna (ako su neke kromosomske anomalije zbog starosti jajne stanice). Drugo zapravo ovisi o tvojim stavovima - što ćeš raditi od prenatalne dijagnostike.

Postporođajni oporavak, ako si OK zdravlja i nemaš neku opterećenu anamnezu... s tim dijelom se osobno ne bih puno brinula, dok je god trudnoća pod nadzorom.

Sretno !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •