Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
Ivana ti i ja smo slicnih godina (ja upravo napunila 39, mislim da si ti malo mladja) i prva deca su nam iste dobi, i skroz kapiram sta hoces reci. Ja sam se tako osecala za Theu, cetvrto, a imala sam 35-6 godina (imala jedan pobacaj pre nje). Ne osecam bas nikakvu razliku izmedju tad i sad sto se tice nivoa energije, ali da se oseti vise obaveza s cetvoro dece (tri skolarca i beba), to je fakat. Znaci, ako se odlucis, da, sustici ce te BRDO novih izazova i obaveza, ali za energiju ne bih brinula :D. E sad, pluseva isto ima. Recimo, ovo je prvo dete koje brat/sestra zaista mogu pricuvati. Nije moglo ni to odmah, ali evo sad kad je ona 2.5 godine a sin skoro 13, moze. Sto se jezika tice, argente, ljudi su biseri sta god komentarisali: cesto cujem da BLAGOMISE sto mi stariji moze (pola sata) pricuvati najmladju... odgovaram im obicno, s 'da, i njega sam rodila.'
da, da, tako svi meni reagiraju da mi je najstariji pomoć. daleko od toga da naravno je, ali ne pada mi na pamet da on svoje djetinjstvo provede čuvajući braću. pa i on je djete. naravno za neke požarne situacije da, ali da nam je to praksa, apsolutno ne.

meni je žao da nismo ranije krenuli, čisto radi ove fame da si čim si preko 37-38 star i odmah te šalju na sve i svašta i nemaš mir.
(bila sam neki dan na redovnom sistematskom i kad sam pitala gin o novoj trudnoći, nije baš nešto bila pozitivna i baš mi je žao da sam je i pitala, samo me uznemirila. počela odmah o nadzoru i dijagnostici, statistici bla bla. i kako više od dva carska ne preporučuju . a bokte u Americi idu po 5-6 puta, mislim ne kažem da je normalno, ali... )

iako govore da su djeca za mlade ljude, što na neki način i stoji, jer fizički lakše odradiš sve. no meni je definitivno iskustvo da što sam starija sve više živaca i tolerancije imam, brate mili teško me možete ispalit

a što se tiče same organizacije, ma sve preko 2 zahtijeva dobre organizacijske vještine, multitasking i žonglerstvo. k
ako su stariji veći, tako su samostalniji pa mogu recimo sami na trening, ali onda voziš mlađe, pa si uvijek u biti u - istom sosu

ne znam... ponavljam, meni je jedina brija u glavi jesam li prestara u smislu povećanih rizika vezanih uz zdravlje djeteta i postporođajni oporavak, a to je već za neku drugu (psihološku ) temu