-
Haha e to, Optimiste...ja ne znam kako je biti mlad roditelj, sigurno će doći momenti kada ću reći da sam too old for this shit, ali tako bi bilo i da sam rodila 20 godina prije 
Moje su obje trudnoće prošle bez ikakvih problema. Prvi porod je završio CR zbog položaja djeteta, dakle razlog nije bio povezan s dobi, drugi uredni VBAC.
Ali zaista često u svoji okolini čujem podrugljive opaske o starijim roditeljima, klišeje o “baka u jaslicama”, “u kolicima na maturalnu” i slično (tu se obično izlete oni koji mi nisu dobro procijenili dob pa ne znaju da sam i ja jedna od tih ili koji misle da ih ne čujem, valjda misle da ni ne čujem više dobro). Posebno me rastuži to što to ne čujem od jako mladih mama, nego od onih koje su rodile u neko srednje doba, tipa 30.
Najčešće predrasude su da:
a) nemaš više toliko energije,
b) toliko živaca i
c) da si overprotective.
Kod mene su b i c upravo obrnuti, živaca imam više nego prije a i prilično sam flegma, za energiju eh sad...teško mi je procijeniti jer da, u dvadesetima sam imala više energije ali i puno manje obaveza, tako da to onda nije mjerljivo.
Što se tiče majčinstva sa 37 ili 41, ne opažam baš nikakvu razliku. 
Sad bi neprijatelji rekli “čekaj, čekaj, vidjet ćeš kad ti djeca uđu u pubertet”...ma uvijek imaju spreman odgovor. Ne znam koja im je motivacija za to, valjda da naglase kako su upravo oni napravili najbolji izbor. Nebitno ni ako tvoje nije bilo izbor. Evo, ne kužim što sam ja trebala napraviti, ne roditi jer je voz prošao? Nisam čula da je itko rekao da bi radije da se nije ni rodio jer su mu roditelji bili prestari.
Sad sam zabrijala na temu “Jesmo li prestari...” ali kužite me što hoću reći.
Da nismo
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma