Citiraj ajasofy prvotno napisa
Otvorila sam ovu temu ovdje jer mi se cini da vecina populacije smatra da zene preko 40. mogu razmisljati o trudnoci jedino ako se ukljuce u ivf postupke i dr. metode potpom. oplodnje.Iako imam pune 42 godine smatram da se to moze ostvariti i prirodnim putem i mislim da se dogadja dosta cesto mnogim zenama ove i starije dobi ali da je ovo nazalost jos uvijek tabu tema.Ispada da je tabu i izraziti zelju za djetetom ako se primices 40. a posebno ako si je presao.Ja ne mislim tako i ne znam hocu li uspjeti u svom naumu ali zelim ovdje razmjenjivati iskustva s onima koje su u slicnoj situaciji.Kako stojite sa ciklusima,ima li nepravilnosti u tom pogledu,nalazi hormona,ovulacije...
Nikad mi nije palo na pamet da cu imati problema sa zacecem sa svoji punih 39. Nazalost, trece nece i nece.
Kod mene sve ok, kod supruga nesto losiji spermiogram i eto, mi se vec trecu godinu borimo sa time i zadnjih godinu dana uspjeli smo proci i 5 IVF postupaka.
Tek sad sam u fazi kada me nakon svega ovoga lagano pocinje hvatati panika i stalno mi se namece pitanje, hocu li uspjeti ostvariti tu trudnocu ili ce ipak presudni faktor biti nase godine koje bas ne idu u prilog bez obzira sto ja to odbijam prihvatiti.