Evo mali apdejt:
dragi bio raditi spermiogram, sve ok, ja u međuvremenu radila progesteron i spremala se sad u četvrtak dati krv za FSH, LH i AMH. Međutim, menstruacija koje se očekivala u nedjelju, nije došla.
U ponedjeljak radila test...i ugledala plus. Još sam zbunjena. Poseksali smo se samo jednom jer je on bio na putu pa sam ga zaskočila kad je došao. I nisam uopće računala na trudnoću u ovom ciklusu. No, počela sam malo sumnjati (samo malo) par dana prije očekivane menge jer mi je PMS nestao netragom, odjednom sam postala dobra i staložena osoba, sama sebi se čudila..i dva dana za redom me na kratko posjetila ONA, moja vjerna pratiteljica u prvoj trudnoći (nikad prije, ni poslije), njeno visočanstvo, ŽGARA.
I sad se i dalje osjećam nekako mirno i blaženo, sad znam zašto sam, između ostalog, htjela ponovo biti trudna, zbog tog osjećaja mirnoće kojeg u normalnom životu ne poznajem

, ali me ipak kopka crv sumnje...je li sve u redu, je li trudnoća uredna...i zato nisam htjela odmah ni pisati ovdje...ali osjećam neki dug prema onima koje žele zatrudniti, a starije su od 39 godina.
Da rezimiram: prošlu jesen dizala sam si jako nagrižen imunitet raznim vitaminima (onima za koji su mi ona mjerenja vitaminsko-mineralnog statusa rekla da su u deficitu), a zadnjih tjedana sam nastavila piti samo folnu. Također, nakon dvije godine nespavanja, od jeseni spavamo bolje; a počela sam vježbati i općenito se posljednjih mjesec, dva, osjećam puno bolje i snažnije, mislim da je kombinacija boljeg spavanja, vježbanja i vitamina učinila svoje. A nešto je malo zaslužan i MD