Citiraj tiki_a prvotno napisa
ajasofy evo još jedne članice kluba, za naše godine se kaže da treba pokušavati 6 mjeseci prirodno i ako ne uspije moramo tražiti pomoć od specijalista.... SRETNO!!! mm i ja smo pokušavali godinu dana i ništa, pa onda kad smo saznali gdje da napravimo analizu spermića i to je potrajalo pa kad smo saznali gdje bi bilo najefikasnije ići u postupak... uživaj prirodno i nadam se tvom uspjehu, ali ne čekaj jako dugo da kreneš dalje...
Potpisujem. Ajasofy, u tvojoj dobnoj skupini je preporuka liječnička pokušavati 6 mjeseci prirodno, nakon toga u pravilu vrlo brzo se kreće na IVF. Problem je ovarijske rezerve, pa čak i da je sve 5 s obje strane (hormoni tvoji, jajovodi prohodni, maternica predivna, tvoj muž ili partner spermiogram fantazija), ovarijska rezerva vrlo brzo zna krenut u perimenopauzu u tim godinama. Govorim ti to jer sam bila čest svjedok toga da je npr. ženi kojoj je FSH 3 dc (hormon koji pokazuje kolika je ovarijska rezerva) u roku od 6 mjeseci s 5 (koja je fantastičan rezultat) skočio na 13 gdje je već i IVF stimulacija problematična. E, sad kad sam ti ovo sve rekla, čega svakako treba bit svjestan, postoji i fenomen tzv. last flinga - tj. neobjašnjivog skoka plodnosti tik pred perimenopauzu, što ti od srca želim !