Citiraj ajasofy prvotno napisa
Ina 33,hvala na preporukama i podrsci,svjesna sam svega o cemu pises i imam iskustvo u tome.Uradila sam 2 hormonska nalaza u razmaku od 9 mjeseci i u drugom nalazu FSH je bio enormno povisen,ostaje mi nada da je rezultat takav jer se nije radilo o spontanom ciklusu vec je krvarenje bilo izazvano hor. tabletama zbog izostanka od 45 dana.Moj problem je i taj sto zivim u CG gdje je reprod. ginekologija na niskom stupnju razvoja,ne postoji endokrinolog za ovu problematiku-zato za koji dan idem u BG da obavim neophodna ispitivanja.
Ajasofy, krvarenje je izazvano dabrostonima? Ne može ti on dignut FSH. Ne treba ti endokrinac, treba ti reproduktivni ginić za te stvari, osim ako nemaš nekakvih specijalnih problema sa štitnjačom. FSH u perimenopauzi jako varira - tipa jedan put bude 5, onda bude 13, pa onda opet bude 3 i slično. To lagano znači da se treba požuriti - znam ti jer pratim cure s preuranjenom menopauzom na Potpomognutoj, jedna naša je išla u BG vadit InhibinA kod one doktorice. Na tvome mjestu bih ipak ubrzala odlazak negdje izvan granica CG na IVF, uplanirala bih ili Jevremovu u BG (lošiji izbor), ili Maribor (bolji zbor). Ali, više od svega ti želim spontano začeće da uhvatiš taj skok plodnosti u našim godinama .