-
Evo sad sam još jednom pročitala tvoj uvodni post. Na žalost, moj odgovor na to ti je da nije realno očekivat prirodnu trudnoću, uz napomenu da život piše čuda, ali na tvom mjestu bi im malo pripomogla. Ovakva ti je paradigma - ženi preko 35-te godine se savjetuje da već nakon 6 mjeseci potraži pomoć stručnjaka za plodnost. Ženine godine su ti u tome ključne. Nadam se da ste tvog dragog obradili, da si ti napravila HSG (prohodnost jajovoda). Iako, zasad najveći krivac tome su tvoje godine i FSH. FSH uglavnom skače nakon 40.-te. Ako ste u (financijskoj) mogućnosti, otiđite izvan CG, tu vam je pravilo, na žalost, "što zapadnije, to bolje". Mislim da ti to mogu stvarno kompetentno reći nakon ovoliko godina forumiranja na Rodi i bavljenja IVF-om - u Mariboru se sjati cijela ex Yu pa žene pričaju i doznaju se informacije. Ako možeš, probaj sada razmišljati o tome čega više imaš - vremena ili novaca? Želim ti poručiti da ti je sad vrijeme za liječenje predragocjeno da bi ga trošila na bilo koju kliniku koja nije prva klasa (u prvu klasu, sukladno gornjem tužnom pravilu, ne ubrajam ništa osim Maribora i nekih zagrebačkih). Probaj i ovako razmišljati - vremena za pokušavanje doma uvijek ćete imati. Vrijeme za liječenje u nekoj klinici već lagano ističe jer dr-ovi često neće primiti žene s povećani FSH-om jer su zdravstveni rizici stimuliranja preveliki, a prirodni IVF-ovi isto koštaju i financijski i logistički iscrpljuju par. Po mome iskustvu, što se žena u tim godinama brže snađe i pristupi liječenju, šanse za trudnoću i rođenje djeteta su veće. Oprosti što sam te ovako ušokirala, pogotovo zato jer si svoje pitanje postavila na Prije začeća, nego na Potpmognutoj, ali meni se čini da si ti objektivno osoba koju bi trebalo čim prije potaknuti na potpomognutu, pa se mislim da je veća korist od ovog "reality shocka" koji sam ti ja priuštila, nego da ti šaljem dobre želje i srca. Poklopit ću se ušima ako se na ovo naljutiš, to mi nije namjera, ali to je moje mišljenje na postavljeni upit. A poskočit ću do neba, i reći "život je fakat čudesan", ako uskoro objaviš svoju trudnoću
.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma