1. ICSI Mb long protokol:
-2 mjeseca Logest
-Supreseja Decapeptyl 24 dana
-2-10 DC 2X Gonal
-11 dc Decapeptyl+stoperica
Rezultat:8 js, 6 oplodenih, 2 vracena treceg dana; cekamo betu.
1. ICSI Mb long protokol:
-2 mjeseca Logest
-Supreseja Decapeptyl 24 dana
-2-10 DC 2X Gonal
-11 dc Decapeptyl+stoperica
Rezultat:8 js, 6 oplodenih, 2 vracena treceg dana; cekamo betu.
2dc - 9dc 2 x GONAL 75
9 dc Brevactid 2500 IJ
11dc punkcija = 12 jajnih stanica, (3 oplođene-ICSI, 3 nezrele, 6 zamrznutih jajnih stanica)
5. dan vraćene 2 blastociste...... čekamo betu i nadamo se....
e da, trudnoća je ostvarena iz embrija zamrznutih peti dan. Nekad bilo, sad se spominjalo...
prvi i drugi AIH - ćorak (uz klomifene).
Prvi IVF - od 1 dc suprefact sprej, od trećeg dana ciklusa do 10. dana menopuri (prvi dan tri, dalje po četiri, sveukupno 31 menopur) - 8 jajnih stanica, od toga 6 embrija - dva odmah vraćena (treći dan), beta 0,0; preostala 4 embrija zamrznuta, od toga vraćena 3 embrija, trudnoća (bila čak početna blizanačka).
Nakon dvije godine, decapeptyl od prvog dana ciklusa, od 2.dc-4. dc po tri menopura, od 5. dc - 12. dc po dva menopura i onda opet po tri menopura 13. i 14. dc (sveukupno 31 menopur) - svega dva vodeća folikula i na kraju jedna jajna stanica na kojoj je rađen ICSI. Rezultat ćemo znati za koji dan...
1. AIH - Klomifen 2x1, od 2.-6.dc, rezultat - jedan folikul, nema trudnoće
2. AIH - Klomifen 2x1, od 2.-6.dc, rezultat - jedan folikul, nema trudnoće
3. AIH - Femara 2x1, od 3.-7.dc, rezultat - dva folikula, nema trudnoće
1. IVF - dugi protokol sa kontracepcijom
ciklus prije postupka
1.-21.dc - Yasmin 1x
od 14.dc - Decapeptyl 1x
nakon menstruacije
1.-5.dc - Decapeptyl 1x
6.-15.dc - Menopur 3x + Decapeptyl 1x
15. dc štoperica, 17. dc punkcija
14 folikula, aspirirano 12 oocita, 3 oplođene, tri nezrele, 6 zamrznuto
5. dan transfer dvije blastice
10.dpt - ß 397, 12.dpt - ß 684, 17.dpt - ß 1901
Obe blastice se implantiraju, druga se dijeli na dvije - rezultat - troplodna trudnoća.
Denny tvoja priča je predivna. U vašem slučaju se baš vidi da je Bog velik!
Diiiivotica
Ja sam dobila Klomifen od 3.-7.dc Klomifen, nakon toga pauza dva dana, pa krećem 10.-11.dc po dvije ampule Gonala. I 12.dc doći na ultrazvuk.
Zanima me, da li netko zna, zašto pauza od ova dva dana i zašto 12.dc uzv. Inače prešla sam tridesetu...
1.AIH Klomifen 2x2 tbl nema folikula=0
2.AIH Klomifen 2x2tbl+Dexamethason 1tbl 1 folikul=0
1IVF
2-6 DC Gonal F 2 amp
7-11 DC Gonal F 3 amp
12-13 DC Gonal F 2 amp
14 DC Ovitrele u 22 h
punkcija 16 dc 9 folikula na lijevom jajniku=0 jajnih stanica
5. ivf
2.-6.dc 3x1 femara
5.-10.dc 3x1 menopur
9.dc,10.dc 1x1 cetrotide
7 js, 1 nezrela, 3 zamrznute, 3 oplođene, vraćene 2 blastice 5. dan
2 ivf
2dc 2deca
3dc 2deca. + 3 menopura
4dc 2 deca + 3 menopura
5dc,6dc ,7dc,8dc, 1/2 deca. + 3 menpura
9 dc 1/2 decap. + 3menopura + stoperica
11dc punkcija = 5js = 2 embrija 8st.vracena 3 dan
3 IVF
3-7dc Klomifem
8-11dc po 3 Menopura
12 -14dc po 4 Menopurai + po Cetrotidi , Štoperica
16dc punkcija (na papiru pisalo samo 4 folikula) = 9 js, 2 su oplođene= 2 embrija vraćena treći dan, 6js zamrznuto.
2 ICSI/ Postojna/ dr.Reš
Antagonist protokol
2-8 dc /po 3 Menopura
9 dc /1 Menopur
6,7 i 8 dan stimulac. po 1 Orgalutran ( isto što i Cetrotide, ukupno 3 kom)
11 dc punkcija: 5 js ( 4 zrele, oplodile se 3)
Treći dan vraćena dva (8st. i 6st.), treći nije dočekao 5-ti dan i zamrzavanje.
Beta 12 dpt 342,2!
1. KBC Rijeka: 5x AIH bez lijekova ß=0
2. UKC Maribor: dugi protokol: cilest 2 mjeseca, Decapeptyl od 21 dc, Gonal 24 komada = 2 jajne stanice (2 embrija vraćena 3 dan) ß= 0
3. KB Sv. Duh: dugi protokol: Decapeptyl od 22 dc, Menopur 38 komada = 8 jajnih stanica (3 embrija vraćena 4 dan ) ß= 495 (13 dnt)
Posljednje uređivanje od GIZMOS : 17.11.2010. at 06:30
cure molim vas tko je imao protokol gonal+ menopur da se javi,takva će mi biti iduća stimulacija...ide li prije toga možda Suprefact spray...kakva je to kombinacija..
kako to da je dr išao na takvu kombinaciju,koja je koliko sam googlala dosta rijetka..
da i nija mi jasno ako imam navodno PCOS kako to da ni u ovulaciji ni u stimulaciji nemam js,pa onda bi ih u stimulaciji trebala imati hrpu...zar ne???????
inače FSH 5,LH 1,6
Kiara, možda dodaje Menopur radi toga niskog LH.. i ja imam PCOS pa sa stanicama koma...
ja nemam pojma dal imam PCOS ili nemam...i dr.se prepucavaju,jel je ili nije...
nigdje službeno ne stoji da imam tu dijagnozu..
kiara, moj prvi ivf je bio dugi protokol, decapeptyl od 21. dc pa stimulacija gonalima od 8dc uz decapeptyl i dalje. loše sam reagirala pa su mi potkraj uveli i menopure. na kraju opet poprilično loša reakcija. a i meni su rekli da zbog inverzije fsh i lh imam sindrom pcos-a iako se to na ničem drugom ne vidi, osim na hormonima.
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=185&Show=735
Ja isto imam PCO i inverziju fsh i lh,pa sam zbog toga dobila samo (kratki protokol) Gonal i poslije Cetrotide. Imala sam 17 zrelih JS.
1. stimulirani IVF - Suprefact od 3.dc. + 2 Gonala F (9 dana) = 8 js, 2 embrija, ostale se nisu oplodile
2. polustimulirani 4 dana klomifeni + 5 dana po 2 Gonala F = 1 js, nije se oplodila
3. stimulirani IVF/ICSI Suprefact od 21.dc + 2 Gonala F od 3. dc (9 dana) = 15 js, 2 embrija, 12 js zaleđeno
4. stimulirani IVF Suprefact od 21. dc + Gonal F od 3 dc (ukušno 15 Gonala potrošeno) = 14 js, 3 embrija, 10 js zaleđeno
Hvala Pinky puno si pomogla.
Ali krvna grupa ima kakve veze kad si i to navela ja i mm ista krvna grupa isti rh faktor pozitivan.
Kako si otkrila da imaš mutirana 3 gena na trombofiliju i šta je to?
I šta je cetrotide?
Ima li netko tko išao u protokol kao što sam ja dobila?
I još koje pitanje Pinky. Koliki ti je točno fsh i lh?
Šta si pila za aih i koliko si folikula imala?
tikice, fsh mi je uvijek bio ispod 5, zadnji put čak 8.2 (skočio i to dobro). lh nisam sigurna, ali manji od fsh (pojma nemam di su mi papiri, sori)
zaboravila sam ti napisati da mi je tsh (štitnjača) bio povišen - iznad 3 i da mi je dr uveo euthyrox od 50 svako jutro (još ga pijem). tsh prema mpo liječnicima treba biti ispod 2 da bi se ostvarila trudnoća.
pila sam i 2.5 godine i gluformin od 850 radi balansiranja hormona (zbog proglašenog pcosa, ali iskreno smatram da je to bio čisti promašaj, ništa mo nije napravio)
detaljno o analizi gena za trombofiliju možeš naći ovdje http://forum.roda.hr/threads/55984-V...enska+tromboza
e sad, aih-ovi su bili prije par godina. znam da sam prva 2 puta pila klomifen a 3. femaru. znam da sam 1.x imala samo 1 folikul i biokemijsku (znači ipak je nešto odradio), 2. put na aih mislim 2 folikula sa klomifenom, a 3. put sa femarom 4 folikula. bolje sam reagirala na femaru.
meni je tsh varirao između 2,66 do 3,50 i nikad mi nije nitko spomenuo da moram to snizit.....hm.....izgleda da cu morat hormone ponavljat i sama se o njima brinut,
Crvenkapice, neće ti to nitko ni govorit, samo neki MPO-ovci smatraju da to treba snizit inače ti doktori ne reagiraju na to. Ja sam se debelo namučila da nađem nekog tko će me pratit u tome. Ako te zanimaju detalji javi mi se na PP pa ću ti sve objasnit.
Moj je TSH isto varirao od 3,53 do 2,86.
Ja sam o tome razgovarala u cito sa oba dva dr. i dobila odgovor da to nije bitno da ima puno žena koje imaju i veći tsh pa su trudne.
Vodilo se puno rasprava ovdje na forumu o tome pa crvenkapice pronađi ima zanimljivih zaključaka.
Poliklinike u Beću i Mariboru prvo snizuju tsh pa kreću u postupak.
Ja ni sama ne znam šta bi mislila o tome ne želim se miješat u struku a opet mi nešto govori da to ima logike.
Sildad javi se i meni na pp.
2. stimulirani IVF VV
1.DC - 8.DC gonal f X 3
9.DC - 11.DC -gonal f 4x
od 8.dc - 11.dc. cetrotide x1
13.dc. punkcija - 3 jajne stanice, 8 ( iako je rekao da ima 6-7 folikula od 18 mm) dvije se oplodile, 2.dc transfer - procurila točno u dan!![]()
3.stimulirani ICSI Mb
3. - 11. dc gonal f po 2 komada = 150 jedinica + 1 kom diph
13. dc punkcija = 10js
5. dan dočekalo nas 6 blastica, dvije vraćene i čekamo betu 21.12. i nadamo se našoj sreći!
1. stimulirani ICSI
kratki protokol sa Suprefactom od 1 dc, od 2 dc po 3 Menopura tri dana, dalje 2 Menopura, štoperica 11 dc, ispunktirana 1 js, nije se oplodila
2.stimulirani IVF Mb
dugi protokol -mjesec dana Logest, pa 26 dana Decapeptyl
prvih 7 dana stimulacije Gonal F 2 amp, onda 6 dana Gonal F 3 amp.
Ispunktirano 13 js, transfer 2 blastice, jedna zamrznuta
1. stimulirani ICSI SD (28gonala, 38 godina)
21 dc UZV
22dc - 1dc 1 dec (UZV 1dc E 7.8mm, folikuli maleni)
2dc - 4dc 1 dec + 3 gonala
5dc- 13dc 1dec + 2 gonala (UZV 8dc E 8mm, folikuli maleni ;
UZV 11dc E 10mm, D 14mm, L 14mm)
14dc 1dec + 1 gonal (UZV E10mm, D 17-18mm) Ovitrelle
16dc punkcija 19 oocita, 3 oplođeno 9 zamrznuto
21dc transfer 3×4stanična zametka (5.dan)
22dc 1dec+1 brevactide
32dc ß=0.8
34dc M još nije došla
1. stimulirani postupak KBC Rijeka, kratki protokol, 1 x Decapeptil od 1dc + 1x Menopur od 3dc, 15 dc štoperica
Punkcija 17dc (8 js od kojih 3 nezrele, 2 loše i 3 oplođene)
Transfer 19 dc (2 8stanična embrija)
Beta 11dnt 50, 14 dnt 70![]()
M stigla 34 dc, obilna, bolna...još traje....