Citiraj Nina S. prvotno napisa
Marku je kozicu prvi put prevukla pedijatrica sa nekih njegovih 6 mjeseci. Kada je prevukla vidjelo se nesto bijelo ali samo na jednom mjestu , i meni to lici kao onaj jecmenik koji se pojavljuje na oku. Dr. nam rekla da to ocistimo ,medjutim ne ide. Kao da je priraslo. Na zadnjoj kontroli nam dala Chloramphenicol mast ( za oci) i rekla da mazemo sa tim , pa ako ne ode da ce nam dati neku drugu mast. Kad sam je pitala sta je to , ona rece da nije nista strasno i da ce proci ali opet mi nije dala konkretan odgovor. :? Jel ima neko iskustva sa tim?
NE MAZATI!
To o čemu ti pričaš je NORMALNI sekret - smegma, koju izlučuju žlijezde na coroni glandis, iliti na kruni glansa penisa.

Između ostalog:

According to Fleiss et al

"The inner prepuce contains apocrine glands, which secrete cathepsin B, lysosyme chymotrypsin, neutrophil elastase, cytokine (a non-antibody protein that generates an immune response on contact with specific antigens), and pheromones such as androsterone. Lysozyme, which is also found in tears, human milk, and other body fluids, destroys bacterial cell walls."
Dok god nema crvenila, dok god dijete ne pokazuje znakove nelagode, dok god je sve u redu, ne mazati ničim, a pogotovo ne upotrebljavati lijekove.

Podivljat ću! #$!&@"$%"$!!!!!!

Je li tvoja pedijatrica pitala stručnije od sebe što je to? Ili je samo prevukla djetetu kožicu i rekla da očistiš? Pa kad nije išlo neka se "liječi"? Gaddemit!

Osim toga, ako ti ne da konkretni odgovor na pitanje "što je to?", kako, uopće, očekuje razumijevanje kod bilo koje dubioze?