Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: plan poroda u VŽ

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno plan poroda u VŽ

drage moje, nakon 2 mjeseca bez interneta i bez roda, vraćam se u kolotečinu i jedva sam dočekala podijeliti svoje iskustvo s poroda iz vž.
    dakle...bilo je to ovako....
    termin je bio 9.10.
    cijele trudnoće nisam imala nikakvih problema.na tečaj smo isli mm i ja u srpnju i pripremni čekali našeg malog medu.u utorak ili srijedu mi je iscurio čep, u četvrtak navečer sam prokrvarila, negdje 12-tak dana prije termina. naravno zabrinuta, nazvah u rodilište i na sreću dr. J je bio dezuran. inače sam iz kc, ali u vz odlučih roditi te sam na zadnje kontrole hodala kod dr. j. btw, jako sam zadovoljna njegovim pristupom, profesionalnošću a nadasve ljudskošću.
    mm me odvezao oko 11 navečer u vz, oko ponoći me dr. j pogledao i rekao da bi bilo dobro da ostanem. nisam mislila da će do toga doći, nerado sam ostala.smještena sam na četvrtom katu, na patologiji trudnoće. sestre su jako ljubazne, sobe nove, svijetle, sa svojom kupaonom( soba je bila dvoktevetna). moram napomenuti da gospođa koja čisti nije bas detaljna, wc skoljku nije oprala, u ta 2 dana koliko sam tamo ležala, nijednom pošteno. na moje pitanje bude li oprala wc, prilično neugodno i uvrijeđeno je odvratila da ona zna svoj posao.
    hrana je oskudna pa mi je mm donosio.
    u subotu me počelo šarafiti oko 4 popodne. u 9 navečer sam to prijavila sestrama, slijedi ctg. da, trudovi su to,prilično pravilni, svakih negdje 5-7 min.
    pregled-otvorena 4 cm-pravac rađaona.klizma,brijanje.
    oko 11 ulazim u rađaonu,smjena je dr.j.
    mm stiže oko pol 12.
    mm se spava i to mi ide na živce.još ja njega moram razbudjivati.
    glavni mu je zadatak da mi daje vode.popila sam oko 2 l vode za cijelog porođaja.
    trudovi napreduju, ali oko 6 ujutro staju.školski se otvara žena 1 cm na sat. kad sam ušla u radjaonu mislim si još 6 sati trudova!!!nou vej!!!
    naravno da sam imala plan poroda-prirodno sve želim-bez epi, dripa ,prokidanja, lijekova.napominjem da nisam htjela ništa potpisati prilikom dolaska u bolnicu. samo sam dala svoj plan poroda koji smo mm i ja potpisali.
    u radjaoni smo bili sami uglavnom mm i ja. babice bi došle kad bismo ih zazvali.
    hopsala sam na lopti, stajala, ležala na boku...
    trudovi se utišali oko 6, a dr.j. smjena završavala oko 7 mislim. bilo mi je jasno da ipak neću dovršiti svoje tako brzo. oko 7 pregled, otvorena samo 6 cm!!!u pola 9 pristajem na bušenje vodenjaka.to je još dr. j učinio a onda me "predao" dragoj dr. T.trudovi postaju jači, ali nedovoljno. u pola 11 pristajem na drip na prijedlog dr.T. jako sam se bojala da ce strasno boljeti, medjutim dobila sam valjda minimalan poticaj i jest bilo bolno, ali ništa nepodnošljivo. e tu se iskazao mm koji me cijelo vrijeme podsjećao da dišem. nisam išla ni na kakav tečaj disanja za porod, to je stvarno instinktivno došlo kako trebam disati. ma tijelo sve zna. u 11 sam pristala na fortral, lijek protiv bolova (ipak). nije manje bolilo, barem ja tako mislim, ali psihološki efekt je postignut.trudovi su se zaredali,bili dugi i bolni i babica dolazi sa stolčićom. zar je stvarno vrijeme ????još uvijek nisam mogla vjerovati da ću skoro ugledati svoga sinka.babice su mi masirale međicu, oblozi.zgranule su se kad su vidjele da se ja nisam masirala, a znala sam da ću roditi na stolčiću.dobila sam i jezikove juhe.priznajem , bilo me sram,ali naprosto si nisam mogla zamisliti da si onako trudna razlačim međicu.
    izgon je počeo i pomalo su i tu trudovi posustajali.mm me je sjedio iza mene i pridržavao me.svaki trud bih mu trgala prste. e tu se nisam derala, nego stisnula zube i u jedno 3,4 truda porodila sina.budući je mališa bio velik,3980 g, a moja medjica nepripremljena, pristajem na epiziotomiju. nije ništa boljelo, vrlo malo su me zarezali (kod epi je meni bilo dobro da sam bila obrijana, kasnije kod higijene je to stvarno zahvalno).babica je to vrlo nerado zapravo učinila uz komentar da na stolčiću nikad ne zarezuju. ja sam im valjda bila prva.u 12.20, u nedjelju 30.9. se rodio mali medo benjamin.
    mm je prerezao vrpcu, dali su mi bebana na prsa.i sva euforična mazim se sa benjaminom još 2 sata.
    zapravo je cijeli porod protekao sve samo ne onako kako sam si zamislila. prvo, moja zamisao o izgledu rađaone je totalno drugačiji. ja sam si nekako zamislila da to izgleda kao doma neka soba.
    od plana poroda glavne točke nisu ostvarene, porod naprosto nije napredovao i trebalo je djelovati. da sam znala da drip nije tako strašan, ma uzela bih ga 10 sati ranije.ovako sam u rađaoni bila 15 sati.htjela sam sina odmah na prsa ali oni su ga prvo brisali i ne znam šta još.nije ugledao svijet u tišini, nego je bilo tu 2 babice, jedna dr.prisutna, jako svjetlo. kao prvorotki nije mi bilo ni moguće imati realnu sliku o porodu.nekako sve je islo svojim tokom, iako sam ja od početka htjela kontrolu nad svime. nije bilo po mojem, a opet je ispalo sve dobro da bolje nije moglo.
    cjelokupan dojam o ekipi iz radjaone je da su stvarno profesionalni i ljudski.dr.j i dr.t su duše
    o pedijatriji nemam takav dojam, bome sam se naplakala .
    ali to je jedna druga priča, ovu o porodu završavam, jer vrijeme je kupanja i moje zlato samo što se nije probudilo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čestitam
    moram napomenuti da gospođa koja čisti nije bas detaljna, wc skoljku nije oprala, u ta 2 dana koliko sam tamo ležala, nijednom pošteno.
    ovo potpisujem, ne znam da li je još tko to zamijetio. Ja sam sama svaki dan čistila wc dasku sa wc papirom i vodom. Čistačica je samo sa vrata pružila onaj štap sa krpom preko pločica, a na školjki samo pustila vodu (kao da to nismo radile i same).

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ajme strašno....

zrinquita čestitam!!!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zrinquita prvotno napisa
    zgranule su se kad su vidjele da se ja nisam masirala, a znala sam da ću roditi na stolčiću.dobila sam i jezikove juhe.priznajem , bilo me sram,ali naprosto si nisam mogla zamisliti da si onako trudna razlačim međicu.

nisu se one imale sto zgrazati
    odakle im pravo da ti daju jezikovu juhu dok si u trudovima? jako neuvidjavno i nehumano od njih.

ako ti se nije dalo razvlaciti medjicu, to je tvoje pravo. masaza medjice (i u trudnoci i u toku poroda) nije uopce dokazana metoda smanjivanja pucanja medjice - stovise, mnogo primalja smatra da je potpuno besmislena.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čestitam

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    čestitam
    moram napomenuti da gospođa koja čisti nije bas detaljna, wc skoljku nije oprala, u ta 2 dana koliko sam tamo ležala, nijednom pošteno.
    ovo potpisujem, ne znam da li je još tko to zamijetio. Ja sam sama svaki dan čistila wc dasku sa wc papirom i vodom. Čistačica je samo sa vrata pružila onaj štap sa krpom preko pločica, a na školjki samo pustila vodu (kao da to nismo radile i same).
    i ja potpisujem ovo

i čestitke na bebici i porodu na stolčiču!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, rodilište novo, uređeno jako lijepo, a čistačica fuša li ga fuša ...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zrinquita, čestitam

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

čestitam ...zašto ste mi toliko daleko ...u našoj bolnici valjda ne smiješ progovoriti...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čestitam na porodu kakv si željela

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

čestitam!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa
    Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    čestitam
    i ja potpisujem ovo

i čestitke na bebici i porodu na stolčiču!
    viš, bome je tak bilo i kod mene. Ne znam, ja sam malo bolesna kaj se toga tiče i ww uvijek mora biti čist. Ja čim sam ušla, automatski sam podigla dasku, a ispod zasušena krv :shock: Naravno da sam ja to očistila, em neću piškiti na tak nešto prljavom, em me sram da netko ne bi mislio da sam ja to tak uneredila. A eto, nisam o tome prije pisala, mislila sam da se možda omaklo čistačici. A kad smo odlazili doma, očistila je tamo di se kupa beba i uredno me zamolila da ne bi sad više tamo puštala vodu. Ali ja ipak na odlasku namjerno malo poškropila

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čestitam na bebici!!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

...evo i mene
    I ja sam rodila u Vž, MM i ja išli na tečaj, sve divno i krasno, raspitivali se, čitala sam evo ovdje brdo pohvala za cijelu ekipu tamo, bila na pregledu kod dr. Jukića, htjeli smo prirodno/na stolčiću pa smo napisali i plan poroda i sve to što je već 'standard'...

Uglavnom, kad mi je puko vodenjak bila sam van sebe od sreće kaj idem BAŠ TAMO rodit zato jer sam čula sve najbolje, a i na tečaju su nas pošteno ohrabrili :D

Al da skratim... BILO MI JE KOMA !!! Čisto informativno ne netko ne nadrapa kao ja

MM i ja smo željili 'prirodnjak' i imala sam sve preduvjete za to....i sve je bilo super dok sestra Erika i dr. Jukić nisu otišli doma ( Bože moj, ljudima je završila smjena ) i na scenu stupio dr.Čupić - prošla je ponoć, bili smo zadnji u rađaoni, čovjeku se nije dalo čekat pa su me nadripali do maximalke, izmesarili i čovjek je toliko skakao po mom trbuhu da sam mislila da ne bumo živi izašli od tam.... :shock:

A bebica 2,900/47 cm .... :? samo mi je trebalo još malo vremena i sve bi završilo puno ljepše

Ovak su mi malenoj potrgali vratni mišić i pošteno prignječili glavicu..tak da se sad, 2 i pol mj kasnije još bavimo posljedicama

I što je još gore, slijedeća dva dana tamo....malena je imala slabu žuticu (al se nije vidjelo), bila je od tog slaba i pospana, tako da nije mogla cicati...i kad sam nakon dan i pol digla frku da mi je dijete gladno jer ništa nije jelo - rekli su mi da dramatiziram bezveze.
    Sestri je trebalo sat i pol (nakon što sam 3 put molila !?) da mi donese izdajalicu..., dolazila je iz sobe u kojoj su pušili smrdljiva ko tvor po cigaretama, mene skoro nitko nije pregledao 2 dana (i to sam morala molit jer sam imala veliki hematom i boljelo me), ništa mi nisu objasnili kako je beba nakon takvog teškog poroda,
    jedan stari doktor (nisam zapamtila ime nažalost) nam je s visoka urlao kak ne znamo dojit, vizita koja je išla - ušli bi u sobu, pogledali karton onak izdaleka i izjurili van, ne daj bože da pitaš nešto...

Cijelo vrijeme sam se osjećala kao duh, nikoga nije bilo briga za nas dvije... :? Grozno, jedino tko me došao vidjet drugi dan su Erika i dr.J i to je jedina stvar koja me malo utješila i držala pri zdravom razumu nakon što je sve završilo totalno suprotno od onog čemu smo se nadali...

Tak.... drage moje, ovo je bilo čisto informativno, samo zato da znate da niti u Vž nije sve baš savršeno....Ovisi na kog naletite ...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

stariji doktor koji je mene natjerao u plač je dr. Vinko Nikšić, jako negativno iskustvo imam s njim. i zato mi je boravak na pedijatriji bio koma. Čak je izjavio da samo su problemi u bolnici nakon što je dr. J "doveo" rode. I sestre nisu baš bile susretljive.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E, s dr. Čupićem sam i ja imala negativno iskustvo, jedino sam imala sreće jer je bila obrnuta situacija - on je odlazio iz noćne, a porodio me dr. Jukić.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj zrinquita prvotno napisa
    stariji doktor koji je mene natjerao u plač je dr. Vinko Nikšić, jako negativno iskustvo imam s njim. i zato mi je boravak na pedijatriji bio koma. Čak je izjavio da samo su problemi u bolnici nakon što je dr. J "doveo" rode. I sestre nisu baš bile susretljive.
    Uh, ovo je baš ružno! :?

I nije mi jasno zašto - prema meni je dr. Nikšić bio dobar - to je onaj sijedi, pomalo otresiti pedijatar, ne? Čak mi je rekao da ako hoću, mm može doći u sobu u posjete, samo mora obući zeleno odijelo i kapu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uh, grozno, žao mi je.
    Da, ima ih par kojih se treba čuvati i bježati kilometar daleko.
    Rijetko tko će ti reći generalno ovaj je ok ovaj nije, ali po pričama s poroda i komentarima na topicu vž rodlište 1,2,3,4,5 dio se da dosta jasno iščitati bitne detalje i kakav tko ima pristup.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •