Ma, zašto se to mora "istrpti" - ne kužim?Timmy prvotno napisa
Meni se čini da je taj postotak marginalan, a opet - kako to znat - baš će žene ginićima pričat o broju svojih partnera, sumnjam da su kod nas provedena takva istraživanja, u ostalom, stvarno ne razumijem motivaciju doktora da o tome pričaju, osim onako da općenito poruče svima, kad ih već snima TV - bolje spriječiti, nego liječiti. Osim toga, evo mene - puna bakterija na izvoz ih imam, a u životu 2 partnera imala - istina da mi neki ginekolozi nisu vjerovali (tipa dr. Magdić iz Petrove kad sam joj dolazila iz jedne upale u drugu) i govorili su "to se ne može pokupit tek tako". I unatoč svemu tome, jajovodi prohodni bez iti jedne priraslice itd. A da ne govorimo o azospermiji itd. Pravi je razlog, po meni, jedino odgađanje majčinstva, što je onako sociološki trend. Vjerujem da je i prije bilo endometrioza itd., ali valjda žene danas više ginekolozima idu, sve više ih radi papa testove itd. i svjesnije su da svoje zdravlje treba čuvat pa ispada da sad problema ima više. Sve više muškaraca ima smanjenu plodnost, a opet, marginalno je u tome, po meni, to što su ev. bili promiskuitetni, više je u sjedalačkom načinu života i kuckanju ispred ekrana, nekretanju, junk foodu i ko zna čemu sve ne. Jedino što bi malčice i kod dr. Radakovića zamjerila, ali on se odmah ispravio - je onaj nastup - problem "naših žena... naravno, i njihovih partnera". Po meni je to problem dvoje ljudi, oboje jednako, i u prvo redu, nikako problem žene... i njenog partnera.