Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Trudnoča i boje za kosu?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Trudnoča i boje za kosu?

Taman sam se mislila blajhati u plavo (inaće sam smeđa i u 5 tjednu trudnoče)...kadli čujem da je to opasno za bebu jer kemikalije ulaze kroz tjeme??? pa čak i ono obično farbanje -bez blajha?
    Ima li tko iskustva i dali ste se blajhale/bojale u ranoj trudnoči? :?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Planirali smo T, ostala trudna u 10 mj., a zadnje farbanje sam obavila u 5.mj i to je bilo izjednačavanje sa prirodnom bojom da se ne vidi izrast.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

redovito svako mjesec i po, doduše ne blajham se već stavljam neku laganu boju u svojoj čokoladnoj nijansi. sve trudnice koje znam išle su normalno u frizera. eto, moje iskustvo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prestala s farbanjem kose prije nekih sedam-osam godina. U trudnoci nikad ne bih farbala kosu.
    Upravo sam ceprkala po internetu i vidim da su informacije dosta sture. Zene kojima se kosa farba kazu da su farbale, da bi i dalje farbale i da su njihove susjede, prijateljice, poznanice itd. farbale i nisu se susrele s nekim problemima. Medjutim, posto su ovakve vrste argumenata meni nedovoljne i u rangu s onima o babi koja je pusila i bila zdrava sve do smrti, ne pouzdajem se u to sve skupa. Frizerke mi nisu adekvatan izvor informacija zbog sukoba interesa.
    Vidim, tj. citam da su lijecnici prilicno rezervirani kad je tema u pitanju jer nekih istrazivanja bas i nema. Mnogi preporucuju suzdrzavanje od bojanja kose barem u prvom tromjesecju, neki preporucuju izbjegavanje, neki kazu da nemaju nista protiv.
    Eto. Pa neka svatko postupi prema vlastitom uvjerenju i procjeni.
    Meni je ovo jedna od onih stvari koji mi se ne cine dovoljno vazne da bih se s tim zezala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto se tice upitnika o apsorbiranju kemikalija kroz tjeme, to je tocna informacija. Odredjena kolicina ulazi u organizam, s blajhanjem ili bez. O svemu ostalom se nagadja.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam se isto farbala, doduse nisan se blajhala i mozda sam se 2 ili 3 puta ofarbala u trudnoci jer ni inace to ne cinim cesce

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

redovito radim pramenove, plave, isto tako i u trudnoći...nemrem hodat s izrastom, a i svi oko mene to rade, pa ti kako oćeš

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prije trudnoće sam se uredno farbala a sada to ne dolazi u obzir.
    Strpit ću se to malo,ne želim da me zbog toga peče savjest cijelu trudnoću

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prva tri mjeseca nije preporucljivo farbanje. Poslije je vec OK

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ako zaista ne možeš izdržati bez farbanja, možda da radije uzmeš one preljeve
    brzo se isperu, ali barem nisu tako štetni kao farba
    pokušaj dovesti kosu do svoje prirodne boje makar za vrijeme trudnoće

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja se farbam od 3. mj trudnoće jer sam od 21. god počela sijediti, sad sam sijeda kao bakica da pustim bez farbe (genetika), tj. koristim kolor šampon.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam u ponedjeljak bila kod svoje frizerke na šišanju, i inače imam tamno smeđu kosu koju sam farbala u čokoladnu nijansu čisto radi sjaja i toplije boje. sad je rekla da bolje ne, ali zbog toga što je nepotrebno da udišem te kemikalije a izrast se uopće ne vidi jer je boja defakto identična mojoj prirodnoj kosi.

to što imam par sijedih sa strane me ne zamara, al farbat se neću bar do jeseni.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da je količina koja se upije preko tjemena zanemariva,
    no ja ću s pramenovima pričekati do 12 tjedna,za svaki slučaj

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    mislim da je količina koja se upije preko tjemena zanemariva,
    no ja ću s pramenovima pričekati do 12 tjedna,za svaki slučaj
    Pricekaj
    Kad sam ja mogla cekati s izrastom od 5 cm (crni na plavo) mzoe svako....

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

negdje sam pročitala na forumu gdje su pisali da je, dapače, bolje vaditi pramenove (ako se vade na kapicu ili foliju) jer tada boja ne dolazi baš u kontakt sa tjemenom kao kod klasičnog farbanja.
    mislim, dođe u kontakt, ali više ono 'malo je procurilo' ispod kapice i sl.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Iz knjige What to expect when you're expecting

Evo što sam našla o bojanju kose u knjizi:

Though some extra-prudent doctors still advise their patiens to stay away from hair dyes when they're expecting, studies have not linked these products to birth defects. Apparently, so little of the chemicals in the dyes is absorbed thorugh tehs skin, it's not likely that it would have any adverse affect.

Ja već godinama radim pramenove i bez njih si izgledam grozno, no ipak prva 3 mjeseca (pa i dulje) nisam htjela kod frizera najviše zbog udisanja kemikalija, a onda i zbog mogućnosti dodirivanja skalpa. Kada je prošlo to doba, dogovorila sam sa frizerkom termin kad nema gužvu (da ne udišem tuđe kemikalije) i potrudila se napraviti mi što brže - eh baš imam divnu frizerku. Uglavnom, boja se krasno primila, ja lijepo izgledam... a nemam loš osjećaj da sam mogla naškoditi bebici.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala cure..od blajhanja sam odustala...mozda samo kakav preljev i to je to..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Farbam se, blajham ili stavljam pramenove od svoje 15g. No u trudnoci nisam htjela riskirati. Imala sam ogroman izrast i bas me bilo briga.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam nosila Emu, farbala sam se. Sad, stavila sam kanu u 9. tjednu trudnoce i maknula je nakon 10 minuta, odlucivsi pricekati kasniju trudnocu za farbanje kanom.
    Iako volim mijenjati boju kose, odustala sam od klasicnih boja i najvise sto napravim je da se obojam kolor samponom Henna Plus ili obicnom kanom jer vjerujem da farbanje nije bezopasno, u trudnoci ili van trudnoce.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"i najvise sto napravim" .. kad nisam trudna

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kol'ko sam ja cula, boje za kosu definitivno sadrze opasne kancerogene kemikalije, posebno se povezuju s rakom dojke; bile one s blajhom i amonijakom ili bez njih. u stvari, te toboze "prirodne" su jos i gore, jer sadrze opasnu kemikaliju iz skupine fenola, a s obzirom na povrsinu koze na glavi i broj primjena tokom godina, kolicina koja dospijeva u organizam nije nimalo zanemariva. ja sam prije radila pramenove - jako sam sijeda, pocela sijediti vec prije dvadesete - ali sam tokom trudnoce i dojenja presla na prirodne boje logona, kojih, na zalost, nema kod nas, ali ima u sloveniji i dalje. jako sam zadovoljna, premda je upotreba malo kompliciranija. koliko znam, kod nas nema prirodnih boja za kosu, samo neki komercijalni shit koji se prodaje pod prirodni proizvod - isprobala i unistile su mi kosu vise od onih "neprirodnih", tako da me nitko ne moze uvjeriti da ne sadrze nista agresivno u sebi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

meni je čak i frizerka rekla da bolje ne kad me je puklo u 4. mj postati plavuša. nisam ju poslušala, morala sam ostvariti svoj glupi trudnički hir. kasnije mi je naraso izrast pa sam se opet farbala. Dakle, u 9.mj. 2 puta. Sad mi je žao što sam tako neodgovorno postupila

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Biovega

Dosta često zalazim u bio&bio dućane... pa sam vidjeta i ovu boju. Nisam je probala, tako da ne znam puno o njoj... ali za sve one koje bi si željele bojati kosu evo nekoliko riječi sa njihovog weba:

Polutrajne boje za kosu Colour system 1

Hennaplus Colour Cream je novi blagi proizvod za bojanje kose bez amonijaka i peroksida, koji se postepeno ispire iz kose nakon 8 do 10 pranja. Zbog pažljivog odabira sastojaka, Hennaplus Color Cream je pogodna za uporabu i ljudima s osjetljivim vlasištem ili oštećenom kosom. Zahvaljujući oryzanolu, prirodnom UV filteru iz biljke riže, boja traje dulje, a biotin kosu jača, daje joj elastičnost i potiče rast.

Trajne boje za kosu Colour system 3

Hennaplus Long Lasting Colour daje kosi intenzivnu i dugotrajnu boju dubokoga sjaja, a uz to i potpuno prekriva sijede vlasi te optimalno njeguje i štiti kosu od vanjskih utjecaja. Kosa obojana trajnim bojama za kosu Hennaplus zadržat će boju tri mjeseca. Dodatak ekstrakta sjemenki suncokreta pruža strukturi kose optimalnu zaštitu od UV zračenja, čime ujedno i produžuje obojanost. Ekstrakt bezbojne kane hrani i štiti kosu za vrijeme bojanja, te joj daje zdravi sjaj. Trajne boje ne sadrže katrane, fenole, hidrokloride, niti biljne sastojke iz kane koji mogu neželjeno potamniti kosu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svea,

koliko znam, kod nas nema prirodnih boja za kosu, samo neki komercijalni shit koji se prodaje pod prirodni proizvod - isprobala i unistile su mi kosu vise od onih "neprirodnih", tako da me nitko ne moze uvjeriti da ne sadrze nista agresivno u sebi.

upravo sam na te boje mislila. doticni color sampon mi isusio kosu vise od klasicnih boja za kosu... u ducanu se kunu u prirodnost i neskodljivost, ali ja isprobala na vlastitoj kozi da nije tako. nosila pedijatrici tubu da joj pokazem sastav zbog dojenja, rekla je hm, fenoxi-nesto, bolje ne!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja koristim ovo:
    http://www.logona.co.uk/colourinfo.html
    zanimljivo, trazim hennu plus na internetu i nigdje je nema, htjela sam procitati sastav, ali - njet! :?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možda nekoj od vas pri odluci pomogne i ovaj tekst s našeg portala. a ovo je dio tog teksta:

Iako su dokazi ograničeni, bojenje kose u trudnoći je vjerojatno sigurno. Dokaz za to je dugo postojanje tih kemikalija u našem okolišu. Također vrlo mala količina tih kemikalije zaista se apsorbira u organizam.

Ipak, nemojte se začuditi ako vam liječnik preporuči da bojenju kose pristupite s oprezom. Neki medicinski stručnjaci ne daju olako zeleno svjetlo bojenju kose tijekom sva tri tromjesečja, zbog toga što se boja upija kroz kožu na glavi te tako ulazi u tijelo (može se pronaći i u urinu). Liječnici često savjetuju izbjegavanje bojenja kose trajnim bojama tijekom prvog tromjesečja dok se kod bebe odvija važan neurološki razvoj. Bojenje se može nastaviti u drugom i trećem tromjesečju.

Općenito liječnici savjetuju da trudnice odgode bojenje kose do kraja prvog tromjesečja, ali je krajnja odluka ipak na trudnici.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

čitala sam taj članak i zgrozilo me to što se tragovi boje mogu čak u urinu naći. brr

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se farbala dok sam bila trudna, a da li sam u prvom tromjesjecju ne sjecam se. A prva četiri tjedna ionako nisam znala da sam trudna 8)
    Vec sam tada imala dosta sjedih, a sad ako se ne farbam dva mjeseca ziva katastrofa. Tako da ne znam kako bi izdrzala prvo tromjesjecje da sam trudna. A o cijeloj trudnoci da i ne govorim.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam se ofarbala kad nisam znala da sam trudna....tako da je bilo unutar 3-4 tj. trudnoće, a onda sam se kasnije još jednom obojala.....

mislim da ne treba pretjerivati, ali ima puno gorih stvari

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vise o proizvodima Henna Plus (nema o cistoj kani).

U trudnoci samo kana, nakon prvog tromjesecja (jer ne koristim cistu, prirodnu kanu, vec smedju nijansu).

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U moje doba, prije ne tako malo godina, dok sam ja isla u frizersku, nije bilo toliko rijeci o stetnosti koliko o neuspjelom bojanju u trudnoci. Isto tako znam iz iskustva da kad zena ima mengu, boja ne prima bas najbolje. E pa sad, dali se sta promjenilo odonda, neznam, ne radim u struci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isla sam gledati svoje slikice s vjencanja, a bilo je netom nakon prvog tromjesjecja (cekala sam da mi produ mucnine) i na jednoj gdje mi je razdjeljak dosao u prvi plan vide se sijede. Tako da sam ipak apstinirala u prvom tromjesjecju od farbanja. Naravno za ona prva 4 tjedna ne znam. A dalje sam se farbala.
    S obzirom na sadasnje stanje sijedih, ako slucajno ostanem trudna morat cu poceti nositi sijedu kosu :/ ili ......
    U mom primjeru, eto jos jednog pokazatelja da sam prestara za trudnicu :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

busybee, baci oko na tablicu u ovom tekstu (na francuskom je, ali nazive kemikalija je lako razumijeti:
    http://www.chemical-cocktail.org/pdf...apillaires.pdf
    moje iskustvo s henna plus bojama je jako lose.
    na linku trgovine bio&bio nigdje nema sastava, zanimljivo, zar ne?
    a cudi me da preko googla nikako nigdje ne nalazim nekakvu home page henne plus. ako je si je ti nasla, molim link.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam jednom ofarbala kosu u trudnoću i to nekakvom biljnom bojom bez amonijaka (kupila u apoteci) i to samo zato jer smo imali pir
    Inače, nikad ne bi jer, svaki će ti frizer reći, svaka boja ak hoćeš da ti se uhvati ima amonijaka u sebi. To su sve marketiški trikovi.
    Zato, preporuka moja je da se ne farbaš u trudnoći, a ni kasnije kad budeš dojila.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dobro neću se farbati... , ali me zanima slijedeće:

Izbjegavate li u trudnoći sredstva za čišćenje? Nosite li prilikom čišćenja zaštitne rukavice? Ne bi vjerovali koliko je otrovan npr. obični deterđent za ručno pranje suđa, a i on se, normalno, apsorbira kroz kožu.
    Izbjegavate li "sintetske" preparate za njegu tijela? Mlijeka, kreme i sl. Ako pročitamo njihov sastav isto možemo ostati :shock: .

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Dobro neću se farbati... , ali me zanima slijedeće:

Izbjegavate li u trudnoći sredstva za čišćenje? Nosite li prilikom čišćenja zaštitne rukavice? Ne bi vjerovali koliko je otrovan npr. obični deterđent za ručno pranje suđa, a i on se, normalno, apsorbira kroz kožu.
    Izbjegavate li "sintetske" preparate za njegu tijela? Mlijeka, kreme i sl. Ako pročitamo njihov sastav isto možemo ostati :shock: .
    negdje sam već napisala da sam se ja farbala redovito i u prvoj trudnoći, a farbam se i sad... i za sad je sve ok... mama mi je nekad radila ko frizerka. imam još dvije sestre i svaki put je radila kad je bila trudna - dakle farbala i sebe i druge, pa smo i mi evo ok... moja prijateljica je frizerka i radila je do zadnjega pa je s njezinom malom sve ok... dakle, ja baš previše to ne fermam... ali to je moje mišljenje, ti odluči za sebe

a što se tiče sredstava za čišćenje, njih i inače izbjegavam (kao i čišćenje ) ali kad nekaj čistim, onda radim s tim... pokušavam se što manje izlagati tome, ali kad moram, onda radije počistim kak treba... i da, uvijek i svaki puta OBAVEZNO koristim zaštitne rukavice...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A sta bi konkretno znacilo da je za sada sve ok? Znaci, posljedica bilo kakve vrste je vazna i brojiva samo ako se odrazi momentalno?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da tu zbilja nije mjesto za odgovor "za sada je sve ok". Koliko znam, nije da će se eventualna šteta odraziti ofmah kao deformacija djeteta, nego kao statistički veća šansa za, recimo, maligne i autoimune bolesti. Pa tko hoće riskirati... (ja ni inače ne bojim kosu, to mi je recept za ubijanje ljepote i kvalitete kose, i osim toga vječno bih imala izrast. Možda eventualno kad posijedim)

evo baš je otvorena nova tema da trudnice ne bi prema najnovijim istraživanjima smjele koristiti ni parfeme.

toliko sam dobra da sam išla tražiti link : http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...774&highlight=

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

to s malignim bolestima, naravno da lupam napamet, nije da sam radila istraživanja, da se razumijemo. Ali ipak, ja ne bih.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

to da je "za sada sve ok" bi značilo ukratko da ja imam 34 godine, sestra 32, druga sestra 27 i za sada nemamo nikakve posljedice maminog farbanja... ne znači da tvrdim da farbanje ne šteti, nego da sam ja odlučila da se ja budem farbala, a neko drugi može odlučiti nekaj drugo... bombardiraju nas svakodnevno sa svih strana o štetnosti i neštetnosti svega i svačega i ja mislim da o tome svako odlučuje za sebe...
    to je ukratno poanta mog posta...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prvat tri mjeseca nisam bojala kosu i izgledala sam , a poslije jesam, jednom mjesečno.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo jedan citat iz knjige "Ususret roditeljstvu" dr. Višnje Latin:

"Kosa je u trudnoći gušća i svilenkasta, manje opada, ali je masnija te je treba češće prati bez balzama, dok gel i kremu možete primjenjivati. Bojanje kose dozvoljeno je u trudnoći, jer neki podaci koji su objavljeni pred petnaestak godina da su kemikalije koje se rabe pri bojanju kose i pravljenju trajne štetne za dijete, nisu potvrđeni pa se ovi postupci u trudnoći ne ograničavaju. Uživajte u bujnoj kosi tijekom trudnoće, jer će poslije porođaja vrlo brzo početi jače ispadati te ćete brzo doći na istu količinu koju ste imali prije trudnoće."

Usput budi rečeno, dr. Latin je jedna od najvećih stručnjakinja u području ginekologije u RH i vjerujem joj 100%. Žena je mrak.

Tak da ja farbam kosu i ne zamaram se time....

Ali ako smijem samo napomenut, više me šokiraju buduće mame koje puše, piju kavu, konzumiraju gazirana pića tipa Coca-cole, ubijaju se hamburgerima/čevapima/prženim krumpirićima, popiju alkoholno piće ili dva i slično. Dakle, svi mi donosimo odluke koje su upitne za zdravlje naših beba, ali ne možemo ni mi ni bebe živjeti pod staklenim zvonom....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci bojanje je dozvoljeno jer podaci objavljeni prije petnaest godina nisu potvrdjeni. :/ Koja utjesna novost. Nije mi jasno kakve veze ima strucnost u podrucju ginekologije s ovim, ali dobro....I nasa pedijatrica je veliki strucnjak i vjerujem joj sto posto kad kaze da je dm-ova tjestenina dobra.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ha gle, svi mi biramo kome ćemo vjerovati a kome nećemo po pitanju tih stvari. Vidim da nisi upoznata sa dr. Latin i njenim radom, ali ona je definitivno jedna od vodećih stručnjakinja po pitanju ginekologije i porodništva tu u Zg. Mislim da je bolje vjerovati njoj i stručnjacima njenog kalibra nego natpisima po internetu....

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo sa trpanjem pušenja i farbanja sa pijenjem kave i coca-cole, u isti koš mi je malo "too much". Ako popijem 1 kavu dnevno nemam nimalo grižnje savjesti da škodim svom nerođenom djetetu, a ako popušim cigaretu li ofarbam kosu... e onda ne bih baš bila čiste savjesti.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moje mišljenje je da među potencijalno štetnim tvarima i pojavama u trudnoći i netrudnoći (kava, coca-cola, parfem, bojanje kose, smog, duhanski dim, stres, previše mirovanja, previše aktivnosti, gotova hrana, slatkiši, konzervansi, sredstva za čišćenje, sredstva za pranje, zračenje aparata…. I još na stotine drugih ) svatko ima svoju listu prioriteta i nešto smatra više, a nešto manje štetnim. Nitko od nas se ne može ograditi od svega što šteti, no treba biti u svemu umjeren. Netko će se u trudnoći farbati, netko biti pod stresom, netko uživati pijući kavu ili jedući krempite… i mislim da se nikog ne treba zbog toga osuđivati. Teško je objektivno procijeniti da li više šteti 270 kava tijekom trudnoće ili tri farbanja ili 50 pranja kupaonice.
    NEMOGUĆE je isključiti sve potencijalno štetne tvari i pojave, a svatko će prema vlastitim procjenama nešto zanemariti, a nečega se kloniti.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moje mišljenje je da među potencijalno štetnim tvarima i pojavama u trudnoći i netrudnoći (kava, coca-cola, parfem, bojanje kose, smog, duhanski dim, stres, previše mirovanja, previše aktivnosti, gotova hrana, slatkiši, konzervansi, sredstva za čišćenje, sredstva za pranje, zračenje aparata…. I još na stotine drugih ) svatko ima svoju listu prioriteta i nešto smatra više, a nešto manje štetnim. Nitko od nas se ne može ograditi od svega što šteti, no treba biti u svemu umjeren. Netko će se u trudnoći farbati, netko biti pod stresom, netko uživati pijući kavu ili jedući krempite… i mislim da se nikog ne treba zbog toga osuđivati. Teško je objektivno procijeniti da li više šteti 270 kava tijekom trudnoće ili tri farbanja ili 50 pranja kupaonice.
    NEMOGUĆE je isključiti sve potencijalno štetne tvari i pojave, a svatko će prema vlastitim procjenama nešto zanemariti, a nečega se kloniti.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam stavila pramenove u 19.tjednu. Prije toga sam se potrudila što više informirati o štetnosti farbanja putem neta, razgovarala sa frendicama o njihovom iskustvu i sl. i zaključila da nemam razloga za brigu. Ali to je područje još uvjek dosta neistraženo tako da mogu razumjeti i žene koje "apstiniraju" od farbanja tih devet mjeseci.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam 39. tj. i ofarbala sam se prošli tjedan

i u prošloj trudnoći sam se farbala

i sve ok

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa
    naravno da ne osuđujem, svi moji komentari su čisto na razini savjeta i naravno da to ni nisu moja posla.

Recimo, ja sam dosta pazila (kavu ili čaj max jednom dnevno, i to sam si dopustila jer je baš bilo izašlo neko istraživanje da čak do 3 kave na dan ne šteti u trudnoći - ali nisam htjela ni blizu te granice )

Ali... što mi je to pomoglo kad sam imala krvarenja zbog kojih sam do kraja 4og mj bila u uvjerenju da nisam trudna... za to vrijeme sam počinila svakakve strahote, loša ishrana, rad prekovremeno, fizički napori (i to za vrijeme krvarenja!), ma - kad sam konačno napravila taj test bila sam :shock: , a još pogotovo kad sam doznala u kojem sam tjednu, nisam mogla vjerovati dok nisam sve pretrage obavila da je sve u redu! A bilo je u redu... ali opet ne bih nikom savjetovala da radi što sam ja radila.

Ali to bojanje kose, meni je zapravo bezveze, šteta novca i šteta kose. Jedino mi može biti
    simpatično kad netko ima neku ekstremnu boju za štos, ali u principu većinom obojana kosa gubi sjaj, mekoću...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •