Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Hitno trebam savjet

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Hitno trebam savjet

Rodjeni smo 29.01 i od tada smo stalno na siki, problem je što imamo malo popišanih pelena, a stalno je gladan. Šta da radimo??? Npr. danas samo tri a cijeli dan siki, imamo malo i žutice

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

draga bera,

čestitke na bebici!

3 popišane pelene zaista jesu malo, ali me zanima kako si ustanovila da su samotri? Popišana pelena bi bila svaka ona koja ima 30-60 ml pišake. Pokušaj uliti toliko vode u pelenu čisto da dobiješ dojam kako to izgleda. Jer ne misli se na pelenu koja je prepuna pišake.

Dalje, čini mi se najvažnije da se skoncentriraš na položaj, dobar položaj je alfa i omega dojenja. Gledaj da je bebica cijelim tijelom okrenuta prema tebi, da joj glavica nije zaokrenuta prema dojci već u ravnini s tijelom. Udobno se smjesti i prinesi bebu na dojku. Gledaj da jako otvori usta neposredno prije nego joj staviš bradavicu i što veći dio areole (ono tamno oko bradavice) u usta. To ćeš postići tako da bebicu dotakneš bradavicom po obraziću u kutu usana, tako se pobudi taj refleks traženja sise pa beba zijeva.
    Ako osjećaš boli znači da nešto ne štima. Tada prstom prekini vakum, izvadi dojku i pokušaj ponovo.

Jel si ti već doma ili još u rodilištu?
    Da li osjećaš da ti je mlijeko nadošlo, jesu li ti dojke onako puna, teške?
    Moj savjet je da dojiš često koliko beba traži. Nemoj obračat pažnju na vrijeme i brojati podoje. Ovo prvo vrijeme je bitno da se naučite dojiti i ti i bebica, da se dojke naviknu, da se uspostavi nekakva ravnoteža.
    Ako možeš nazovi sos!!

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa to je tek rodjena beba, mislim da vam odlicno ide. to sto je "stalno gladna" je sasvim normalno! budi sretna da ti je beba snazna i da stalno trazi sisati, to je dobro, brzo cete nabildati mlijeko. ako ti se cini da ipak mlijeka nema dovoljno, cesce mijenjaj dojke, mozes i vise puta tokom jednog podoja, dok se ne uspostavi ravnoteza ponude i potraznje.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

samo brzo da javim, imamo dosta pokakanih i popiškenih pelena, ali mali ne silazi sa sika, jel to normalno imam osjećaj da je stalno gladan, da mi je ugraditi kakav metar u sike da vidim koliko popije. Čujem da fino guta i osjetim let down, ali on stalno zjeva. Mjenjam dojke u podojima, nekako sam to sama skontala. Kada bi mlijeko baš trebalo onako da nadođe??? Eno ga javlja se hvala

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A. je do 6. tjedna bio non-stop na siki. Bio je super dan kada sam se stigla otuširati a da ne počne 'zvati' da bi jeo.
    Nakon 6 tjedana (odnosno drugog skoka u razvoju) se sve gotovo preko noći promijenilo. Skratio je trajanje podoja i prorijedio je podoje. Sada jede svakih 1-2-3 sata po 5-10min. Ovisi o danu.
    Ovaj period kada je non-stop na siki je jako bitan da si navuče mlijeka koliko mu treba. Kako odrasta, počinju mu i druge stvari biti interesantne pa je manje skoncentriran na siku.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Normalno je da beba u početku non stop traži dojku: nije to samo glad, to je i potreba za majkom u kojoj je provela 9 mjeseci, koja je jedino što majka pozna. Sisa je osim hrane i izvor utjehe, sigurnosti, mira, ljubavi...

Što znači da mijenjaš dojke u podojima?
    Nebi trebala mijenjati baš svako malo, gledaj da jednu doobro isprazni prije no što daješ drugu.
    Pelene su t odličan pokazatelj da li je sve u redu s podojima: beba ti u ovom početno periodu treba imati barem tri pokakane pelene (i 4-6 popišanih jednokratnih, 6-7 platnenih)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma ne mislim da mu često mijenjam sike, u stvari nisam sigurna kada je on završio sa jednom, ne znam nikako to da ocjenim, ne bih voljela da ga prerano skidan. Pokakanih smo jučer imali 6 komada, stim da su dvije bile obilne a ostale onako cvrc što bi rekli. Popiškenih isto toliko, ali baš onako dobro napišanih (jednokratnih). Ma znam ja da on traži i mene, ali Dino me već počinje ignorisati, kada dođe iz vrtića mali je uvijek na sisi, a ja ne stignem ni da se poigram snjim. U biti, kako mogu znati da je mali ispraznio jednu dojku. Nekako je ujutro mirnije nego poslije podne, da li je moguće da poslije podne imam manje mlijeka, ili njega muči stomak?? Hvala vam na pomoći, kako sa Dinom nisam dojila, ovo mi je veoma važno, ne bih voljela da moj strah da je gladan prevlada nad svim činjenicama da nam dobro ide

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bera, nemoj strahovati, sve dobro radiš. Pokakane pelene su ti odličan pokazatelj da beba dobiva dovoljno hrane.

Što se Dine tče, pokušaj ga uključiti, pokušaj s bebom sjesti tamo gdje se on igra, dojiti bebu i sitovremeno se s Dinom igrati. Znam da to nije to, ali sada u ovom početnom periodu dok te beba treba maltene 24 sata na dan, to je jedini način. Morate se svi prilagoditi.

Vjeruj svom tijelu, ono je stvoreno da prehrani to malo biće. Mlijeka imaš dovoljno u svako doba dana, ovo je osjetljiv period kada se regulira proizvodnja mlijeka u odnosu na potrebe bebe. Dodavanje bilo čega moglo bi narušiti ovaj proces.

Opusti se i prepusti

I samo pitaj sve što te zanima ili muči

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Bera, moj Andrija je ravno prva 2 mjeseca :shock: visio na ciki, samo je cicao i spavao. Stalno je bio gladan. Dobio je u ta dva mjeseca 2200g. Tek sa 2 mjeseca je imao neki "raspored" da jede svaka 2 sata.

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bera prvo cestitke
    a sto se tice dojenja i A. je u pocetku bio non stop prikopcan, znam da je tesko i da se stalno pitas je li mu dovoljno, je li moje dijete gladno, jesam li sposobna nahraniti ga????????
    ali dama sam sebi govorila da ja to mogu i da cu mu biti na rapolaganju kad god trazi da jede. i moj je A stalno trazio i jeo je po malo, pa malo spavao pa malo jeo i tako u krug
    i ja sam u tom pocetnom periodu imala taj popodnevni osjecaj da imama manje mlijeka, ali se to nakon nekog vremena ustabililo, pa sam u svim dijelovima dana osjecala da mi mlijeko navire
    procice ta pocetnicka nesigurnost

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hvala vam puno, mene malo puca i postporođajna depresija, pa mi je teško sve realno ocijeniti. Nadam se da će sve na kraju biti ok.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bera, čestitke i samo hrabro !
    Slušaj Sun i cure i što je najvažnije, sebe i prati bebicu - cica uvijek i svagdje prvo vrijeme, jer ti si sve što bebi treba, mlijeko, ljubav, pažnja...
    A sa Dinom kako su ti rekli, teško je, ali vjerujem da će se isplatiti

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nakon dovoljno pokakanih pelena, danas ništa, doduše piša pravo puno. Jel' se trebam zabrinuti da je glada, ili je to normalno????? Hvala. Sorry što gnjavim, ali nemam koga pitati

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

otkad nije kakao?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    otkad nije kakao?
    sada već od jučer poslije podne. stim da na peleni bude malo nečega, ali to ne mogu nazvati kakom. danas je toga nečega bilo na jednoj peleni, muči ga stomak i plače (prducka).

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Petar nije kakao po 7 dana, bio je isključivo dojena beba. I mislim da to nije neki veeeliki problem. Prva dva mjeseca stalno na sisi, od tada skoro stalno, a eto već smo 7 mjeseci.
    Samo ustrajno... i pronađi vremena za Dinu, bar 15 min.
    Kad se malo "posložite", sveće doći na svoje i Dino će obožavati bebu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •