-
Iz Zg-a u VŽ na carski?
Pozdrav svima!
Predstoji mi carski pa se dvoumim između SD i rodilišta u VŽ-u.
Ima li netko saznanja kako dogovoreni carski izgleda u Vž-u i kod kojeg dr.? :?
-
nemam pojma, ali nadam se da će ti se netko javiti.
A zar nije sad i na SD 24 satni rooming in? Koji je razlog da želiš u vž, ovdje obično dolaze cure koje pikiraju prirodni porod?
-
Meni će ovo biti treći carski, oba puta općom, prvi u petrovoj gdje su me doslovno prije samog carskog "pacali" u boksu 72 sata uz gelove, drip, epiduralnu i na kraju blagu komu... drugi je bio u vinogradskoj kao " da mi se ne desi opet ono iz petrove", a na kraju je jedina razlika bila u tome što nisam bila u rađaoni nego sa babinjačama čekala 10 dana da se nešto počne događati samo od sebe. Dok nije MM poludio od brige i ... napravljen je hitan carski a curka je već bila u koma mekonijskoj plodnoj vodi ... Kako sam ja Varaždinka :D , razmišljam o toj opciji. SD bi mi bio što se tiče samog carskog vjerujem ok, ali me jaaakkkoo plaši baš taj njihov rooming in jer u gužvi koju imaju (zaključih po postovima) baš zbog roominga , imam osjećaj da je kontraproduktivan, a posebno za one kojima je potrebna pomoć nakon poroda.
Kako ZNAM da poslije carskog dva dana nisam baš pri sebi, to mi i nije zanemarivo. Zato me zanima koji dr. obavljaju carske u VŽ, i kakva su iskustva. Početkom svibnja mi je termin i nadam se da ćemo beba i ja izdržati što bliže terminu.
-
nadam se da će ti se netko javiti sa pametnim odgovorom, ja mislim da nemaš razloga za strah u mislu da je bilo tko nestručan u tom dijelu izvođenja carskih, ostaje ona komponenta ljudskosti, pažljivosti prema pacijentu, komunikacije na relaciji pacijent/liječnik itd. - pa možda da se prema tome probaš ravnati (a čini mi se da je to i bio problem u tvojim prethodnim porodima, a ne nestručnost osoblja kod samog izvođenja operacije).
Na topicu Vž rodilište imaš preporuke za dosta liječnika u tom smislu, a ima i ovaj topic pa možda da tamo pitaš, pročitaš iskustva http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?=&p=702093
Koliko sam ja shvatila, u Varaždinu se ne forsira rooming in pod svaku cijenu kod majki koje su rodile carskim. Probaj to svakako pitati, da li i u kojoj mjeri imaš pomoć ako je bio carski. Podizanje bebe je meni bilo teško i bez carskog, a ne znam kako to ide kad si razrezana pa moraš sama dizati bebu prvih dana i nemaš apsolutno nikakvu pomoć. Mislim i nadam se da u Vž su pažljiviji u tom smislu, ali pitaj, trude se u svim područjima pa se nadam da i u tom.
-
Odlično si shvatila srž oz onog što sam napisala. Stručnost je bez pogovora bitna ali isto tako i taj jedan humani odnos u kojem rodilja zna što joj predstoji i što se s njom događa. Zato ti hvala, umirila si me a nadam se da će se još netko javiti tko je to konkretno prošao u vž.
-
ne znam za vž, al sam da kazem za sd - frendica rodila tamo carski u 12.mj. dakle, bilo je 24h rooming in-a. bolje ne tamo - premalo osoblja na puno rodilja, moras se molit za dobre cimerice da ti pomognu oko bebe. i ja sam prvi carski imala na sd i ne bi vise tamo - nema sanse.
vž je super ideja, zao mi je sto se ja nisam prije toga sjetila.. do sad sam citala samo najbolje o njima.
-
veneraZ, hvala na podršci. Što se tiče SD, i ja sam došla do istog zaključka pa sam počela razmišljati kako da se ne dovedem i po treći put u situaciju da mi to vrijeme ostane u jadnom i lošem sjećanju. Za sada sigurno idem u Vž, bila sam tamo na jednom pregledu, dogovoreno je da se javim u 38. tjednu na procjenu i dogovor kada će biti... Stekla sam dojam da mogu računati na sve što je izrečeno i dogovoreno, a kako će biti, javim ( btw, termin mi je 5.5.)
Većinom u vž idu curke koje žele full prirodan porod tako da o carskom nemam baš puno saznanja. A ono što je meni bitno da mi ne bude napravljen u "12.15" nego na vrijeme i pošto znam da se ne mogu po carskom brinuti o bebi na način kako je zamišljeno na SD, da ima onih koji će to razumjeti. Inače nisam baš mimoza ali svjesna sam onog što me čeka( možda i previše...)
-
hera je imala carski u vž. možda se javi. ako ne, potraži njene postove na vž topicima.
-
Hvala!
-
Re: Iz Zg-a u VŽ na carski?
Ja sam imala carski uVž-u pa ako te nešto zanima samo pitaj
-
Re: Iz Zg-a u VŽ na carski?
Ja sam imala carski uVž-u pa ako te nešto zanima samo pitaj
-
Ja sam isto imala oba carska u Vz-u pa ako ti mogu nakako
pomoci, reci
-
mama27, mirjana36 hvala što ste se javile!
Ak vam nije opterećenje, kad ste imale carski, koji od dr. vam ga je radio, da li je bila opća ili spinalna(dojmovi!),razlog za odabir baš te anestezije, oporavak... ukratko sve što vam se čini bitno... curke, hvala puno :D
-
Carski san imala u 09/2006. Kako sam ja planirala prirodan porod MM i ja smo obavili tečaj gdje sam uopznala sestru Eriku a i večinu doktora jer sam dva tjedna skoro svaki drugi dan bila u bolnici na pregledu.Čekalo se do 43 tjedna da dobijem trudove ali kako nije bilo ništa od toga napravljen mi je carski. Kad sam taj dan došla u rađaonu prvu osobu koju sam srela je bila sestra Erika i nakon ragovora sa njom i savjeta za spinalnom anestezijom odlučila sam se za spinalnu.Cijelo vrijeme si budna, odmah vidiš svoje dijete i nema nikakve omamljenosti ili mučnine kao kod opće kad se budiš ali poslije spinalne potrebno je 24 sata ležati na leđima, na ravnom bez okretanja.
Carski je bio prvi dan u 12 sati a drugo jutro sam počela dojiti, najprije uz pomoć pedijatrice ali nije bilo nikakvih problema kad god sam pozvala sestru da mi pomogne. Taj drugi dan mi je bio najgori kad se trebalo prvi puta dići i hodati, treći dan sam se tuširala a četvrti sam sjedila i hodala normalno, sama dizala bebu i mijenjala pelene. U bolnici ima jedna soba u kojoj su smještene samo mame koje su imale carski tako da sam par dana bila sama u sobi što mi je na neki način odgovaralo da se beba i ja na miru upoznamo.
Doktora nisam birala, bili su mi Dr. J. i Dr.M a i mislim da je bio neko drugi ne bi bilo nikakvih problema
-
Hvala mirjana na informacijama. po tvojem, čini mi se da je lakši oporavak nakon spinalne nego opće anestezije, naravno ako nemaš nus- pojava(glavobolje). Pod dr. M si mislila na Mendaša?
Ja ne idem na tečaj ali se nadam da to neće biti nikakva barijera u komunikaciji. Hvala ti.
-
Prvi put sam imala carski 2003.
Nije bio planirani carski. Imala sa normalno trudove , no na kraju
je odluceno da moram na carski i dobila sam spinalnu anesteziju.
Nemam nikakvo lose iskustvo sto se tice spinalne , jedino sto sam se poslije jako tresla.
Malo je bio nelagodan osijecaj dok ti vade bebicu van , ali to odmah zaboravis cim ti pokazu bebicu
.
Posto sam imala prvi carski moj doktor je savjetovao da bude i drugi carski ( prvi je bio zbog neproporcionalnosti zdjelice).
Kad sam dosla u bolnicu bilo je receno da cu na carski, no kad sam dosla u radjaonu ,
doktori su promijenili misljenje te su me probali prirodno poroditi i nakon visesatnih jakih trudova ,
zavrsila sam na hitnom carskom i taj put nisam mogla birati ,nego sam odmah dobila opcu anesteziju.
Nakon opce anestezije sam se dosta lose osijecala, ali to su bile malo drugacije okolnosti( izgubila sam dosta krvi...).
Oba puta mi je kod poroda bio dr. Fara, s time da je kod drugog poroda velikim dijelom sudjelovao
i dr.Miksic koji mi nije ostao u nimalo lijepom sijecanju.
Poslije prvog poroda sam bila u sobi s jos jednom rodiljom, a drugi put sam bila sama u sobi.
-
[quote="mama27"]
Hvala mama27, većinom koliko sam shvatila daju opću kad je neka frka...
bitno da je sve dobro završilo iako mi je žao zbog krive procjene... :/
-
pisala sam sat vremena i sve mi izbrisalo.
ako hoćeš, javi se na pp, ako ti nije kasno, razmijenimo brojeve i ja ti ispričam sve što te zanima, što bih ja danas drugačije napravila i tako...jer sam ja završila neplanirano na carskom, pa su me neke sitnice zatekle, a ponešto je bilo i zbog tog lagano deliričnog stanja prvi dan.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma