Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Kameni sudoper?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Kameni sudoper?

Zelim novu kuhinju i kameni sudoper. Ne neku imitaciju , vec pravi kamen kao u starinskim kucama ,narocito otkako mi je danas zena u ducanu objasnila da za sudopere od granita nije sigurna da nece promjeniti boju. Uzas!
    Zna li netko pouzdano gdje ima kupiti kamenih sudopera ili cu morat lovit kojeg klesara?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naš sudoper od siligranita je star 3 mjeseca i već mu polagano boja mutira (jest doduše da je boje jasmina, ali ipak...)

Što se tiče kamenih sudopera, vjeruj nikad čula ni vidjela, samo dobre granitne imitacije.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja baba je imala kameni sudoper i to ješto najgenijalnije što sam vidjela.A di ga ima nabaviti,ne znam.Čekić i dlijeto u ruke i baci se na posao

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kupiš obični sudoper, ne čistiš ga koji mjesec i dobiješ kameni sudoper

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ako saznaš gdje ih ima, javi!

Moji prijatelji imaju takav sudoper u svojoj kući u Brelima i to je stvarno prelijepo. Naravno, nije kupljen u dućanu, već je nekakvo obiteljsko naslijeđe.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sjećam se jednom sam negdje čitala u novinama prilog o uređenju stana i glumica N. Ivanković ima takav sudoper i dala ga je nekome da ga isklesa, ali ga je s nečim trebalo dati premazati i osušiti jer je kamen porozan pa bi upio boju npr. od vina ili kave.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

možeš ga naručiti klesarskoj školi u pučišćima na braču.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme meni koliko je to teško??? To vjerovatno treba stajati negdje zasebno... sumnjam da bi klasični kuhinjski elementi držali dugo taj teret..

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

naravno da ga klasični kuhinjski elementi ne mogu držati
    šteta ga je i sakriti. pogotovo koliko košta nek se barem šepuri sam.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A jeste mi pomogle!
    Ovako, ja ga vec imam i naravno uzidan je , ali moram razvaljivat zid zbog cijevi i ne zelim nista drugo osim kamenog sudopera vidit na tom mjestu. I jos ne upija nikakvu boju , nije premazivan , kad se sjetim samo ga malo ocistim tekucim vimom, naravno starinski je , neznam klesati i Brac mi je malo predaleko. Treba mi za Zadar. Smajlicbezdaha!!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Benkovac?Raspitaj se tamo i njihov kamen je odličan pa pretpostavljam da bi trebalo biti ljudi koji se bave takvim stvarima

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ukucaj u google "klesarska radnja" pa ćeš viditi koliko ih samo ima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

imaju mm-ovi u vikendici/stroj kući, napravljen u Istri prije koju godinu. jako dobro razmisli želiš li to jer je iznimno osjetljiv, upija boju (coca-cola, vino i sl. ostaje trajno), teško se čisti (nije kao s inoxom jer uvijek ostane ta mrvicu hrapava tekstura za koju se hvataju masnoće). Ne znam je li to za svaki dan. Nekad se to strugalo s varikinama, sodama kauštikama i sl.

Ali, predivan je

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="bebelina"]
    Ovako, ja ga vec imam i naravno uzidan je , ali moram razvaljivat zid zbog cijevi i ne zelim nista drugo osim kamenog sudopera vidit na tom mjestu. quote]

pa ne bi trebalo biti problem promijeniti cijevi ispod uzidanog kamenog sudopera! Neće ti ga valjda razbijati zbog cijevi? :/ Morao bi ispod postojati neki otvor za doći do instalacije.
    i mi smo ga prije imali u kuhinji, i održavali ga bez problema. I mijenjali cijevi. Ali, kako smo kuhinju renovirali, sudoper je promijenio mjesto. Postavili smo novog od inoxa, a kamenog stavili na terasu.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da se kameni sudoperi ispolirajupa ne upijaju nista i ne mjenjaju boju :/

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moram ga mjenjati jer je pri prosloj renovaciji stana ostecen. A ovaj moj ne upija nista , nikakvu boju( vino, cikla) ,i ne skuplja se masnoca na njemu jer je potpuno gladak. Takvu kvalitetu zelim ponovo!

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    mislim da se kameni sudoperi ispolirajupa ne upijaju nista i ne mjenjaju boju :/
    Onda ni mramor kad je ispoliran ne bi upijao boju,a upija. Ja sam sigurna da se radilo o nekakvom premazu koji se morao sušiti.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Onda ni mramor kad je ispoliran ne bi upijao boju,a upija. Ja sam sigurna da se radilo o nekakvom premazu koji se morao sušiti.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Apsolutno!Radi se o premazu tzv."staklenom vodom".Inače,bez toga je svaki kamen porozan.Kamen se može tako ispolirati da bude gladak ko staklo,a onda na to ide premaz staklenom vodom,koji se ne vidi,pa ljudi koji to ne znaju misle da nije premazano ničim.
    Nije da se hvalim,al znam jako puno o kamenu i imam ga na i u kući,isto puno,a i sa Brača sam pa.......

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni je to san, koliko to zadovljstvo košta

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Alo Bracka oces mi isklesat i dovest jedan?
    Pojma nemam, ali koliko god da kosta zelim copy paste sadasnje! Ne naviga mi muz uzalud.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kameni sudoper,kade i sve od kamena ima za kupiti na ravnicama u zagrebu.neznam točno ime ali ću probati objasniti.Ako idete autom maksimirskom kraj dinamovog stadiona prema dubravi na prvom semaforu desno u ravnice.nakon par sto metara s desne strane počinju hangari tj razni dučani.skrene se desno među te hangare i tu je dučan ,prodaje sve od kamena raznog,od običnog do oniksa,opala,isl.predobrih stvari ima!!!!
    kad saznam ime i točnu adresu javim vam!

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malo dižem temu. I mi razmišljamo o kamenom sudoperu, pa me zanima gdje bi se to dalo kupiti, cijene itd. Da li ta trgovina na Ravnicama još egzistira, zna li netko kako se zove?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovako nešto? Slika 10/11
    http://dalje.com/foto.php?id=9&rbr=18579&idrf=807680

Ja u dvorištu imam ovakav
    http://www.njuskalo.hr/antikviteti/k...-oglas-9817397

Nisam imala pojma da to toliko vrijedi! Ni sanjala nisam 300 eura!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •