Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: alergija na penicilin

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno alergija na penicilin

Jel netko u zadnje vrijeme bio negdje u Zagrebu na testiranju preosjetljivosti na penicilin? Na Srebrnjaku su mi rekli da se dijete zaprima u bolnicu- to mi naravno ne dolazi u obzir. Problem je u tome kaj mi mali već više od 2 godine nije primio penicilin pa se u testu u krvi više ne mogu odrediti antitijela(to pouzdano znam jer mi to radi kolegica). Trebalo bi u stvari napravit one kožne testove. Jel znate ko to radi? Šalatu uopće ne mogu dobit na telefon i nemam pojma jel oni to još rade, a privatno (pretražila sam ovaj stari topic) to više ne rade. Nemrem vjerovat da je to tak komplicirano za obavit.

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo ak nekog zanima, dobila sam Šalatu i dobila termin u 4. mjesecu. Oni rade iz krvi i mogu otkriti alergiju i do 5 godina nakon uzimanja penicilina.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo tek sada vidim ovaj post koji je i meni aktualan jer smo prije dva dana bili na testiranju na srebrnjaku pa da cujes kak je tamo, mozda se predomislis. uglavnom testiranje traje dva dana. jan je bio dobio osip od klavocina tako da mu se prvi dan dao taj sirup i pratilo se ponasanje (otkucaji srca, tlak, temperatura) bila sam cijeli dan s njime, sestre jako ljubazne, mir, ma sve 5. oko 5 popodne dr. nas je pustio doma, pa smo se vratili drugo jutro kada je dobio kanilu u ruku i kroz nju mu se polako ustrcavao lijek. kako reakcije nije bilo pustili su nas u jedan doma. inace imaju par apartmana (oko 200 kn noc)i mozes pitati da li je slobodan i biti s djetetom tamo. i ja sam hjela uzeti apartman ali kako nas je dr. pustio doma na spavanje nisam.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hmmm ja sam od djetinjstva alergična na penicilin, a od skora i na klimicin...još prije 20 god tata me htio voditi na testiranje jer je veliki problem kad se razbolim zbog uskog spektra lijekova koje smijem, no rekli su mu da se testiranje na penic. ne radi, ako jednom dođe do alergije ili gušenja to je to...kako bi ja sad mogla na testiranje kad nisam primila penic. od 1. god života?jel moguće to izvesti?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa
    kako bi ja sad mogla na testiranje kad nisam primila penic. od 1. god života?jel moguće to izvesti?
    I mene upravo ovo zanima?! U zadnje vrijeme imam česte upale grla i specijalist mi je rekao da se obavezno odem testirati jer već ostaje bez ideja što se tiče lijekova

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Zaboravila sam napisati da sam i ja alergična na penicilin, bar tak mislim cijeli život, ali nije dokazano i rado bi rješila tu nedoumicu. Isto nisam već 35 godina primila penicilin. Sad kad ću ić s malim na testiranje sve ću detaljno ispitat. Inače sam na Šalati dobila raniji termin- 10.3. pa vam se iza toga javim.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajde javi nam obavezno jel se možemo i mi testirati...meni pedijatrica već drugi put za N. daje ne penicilinski antibiotik jer kao ne želi između ostalog riskirati da se razvije alergija obzirom da sam ja alergična, što mi je glupo, pa mora nekad probati da vidimo..ja osobno mislim da alergija takve vraste nema veze s nasljeđivanjem nego sa samim organizmom i ne vidim razlog zašto bi ona bila alergična na pen. ako sam ja :/ ...no, ja nisam dr. pa se ne petljam puno... 8)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

M je alergičan na penicilin tj. na dva od tri derivata penicilina. Testiran je na Šalati iz uzorka krvi i nalaze smo čekali prilično dugo. Rekli su mi da se to može mijenjati tijekom života i da alergičnost može nestati.
    U svakom slučaju, treba testirati jer možda nije alergičan na sve vrste penicilina. Ne znam je li to nasljedno, ali alergičan je i dida.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

od koje dobi se provodi testiranje?

zna li netko nešto o razlikovanju alergije, preosjetljivosti (?) na pencilin i reakcije na neki drugi sastojak lijeka, poput arome ili boje?

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ms. ivy, kad sam malca naručivala na Šalatu rekli su mi da na uputnici mora točno pisati o kojem se lijeku radi (ne samo alergija na penicilin), jer oni testiraju alergiju na lijek, tak da ću doktoricu tražit da mi pojedinačno napiše sve lijekove koje u sebi sadrže penicilin a koje ona ima običaj davati

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja mama je bila na testiranju ili u Vinogradskoj ili na Sv. Duhu. Bas cu ju pitati. Kozni test je bio u pitanju.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi smo prije tri mjeseca bili na alergološkoj obradi na Srebrnjaku( uključuje i vađenje krvi zbog pencilina) i nalazi su bili negativni, ali s obzirom da je imao osip na amoxil ipak do četvrte godine života neće primati skupinu lijekova u kojoj ima pencilina a tek s onda se može izravno testirati na pencilin( valjda ga primi u nekom obliku i čekaju reakciju....)uglavnom ostaje se dva dana i možeš biti s djetetom( jer si to unaprijed dogovoriš s glavnom sestrom na Srebrnjaku)....i tek ćemo tada biti sigurni da li je alergičan

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ideja i danča, hvala.

i kod nas je riječ o osipu od amoxila pa sam baš ovu informaciju čekala.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

podižem. konačno idemo ovo obaviti pa me zanimaju nedavna iskustva:

- rade li na srebrnjaku testiranje iz krvi ili ovako kako je danča napisala (nama ne treba kompletna alergološka obrada, možda ste zato ostali dva dana?)

- ili da radije idem na šalatu? ima sigurno više od dvije godine od zadnjeg amoksila.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mozda necu nista pomoci al evo moje situacije..

kao beba imala sam reakciju na ospen pa su tako rekli da sam alergicna na penicilin....sve bolesti koje sam imala i lijecila izbjegavala sam lijekove sa penicilinom i ospen...
    sve do poroda tj. nakon poroda, kad sam dobila gnojnu upalu trbusne supljine carskog reza....
    dobila sam terapiju sa klavocinom, iako sam izricito navela da sam alergicna na penicilin...svejedno sam primila terapiju i ustanovilo se da uopce nisam alergicna na pen.

pitah doktora kako to, rekao je da u cestim slucajevima bebe pokazuju reakciju, osipe itd. na ospen,penicilin - jer su jos sterilna,mala i osjetljiva, a u zbilji tj dok malo ojacaju i ne steknu pravi imunitet, pokaze se da nisu uopce alergicni na te antibiotike...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo ove godine radili testiranje na penicilin, na Šalati, iz krvi. Naručili smo se nekih 2 mj. unaprijed. Rezultate podigli nakon 2 tjedna.
    Rezultat: oboje alergični na penicilin .

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na srebrnjaku mi rekoše da testiranje iz krvi nije dovoljno i da je jedini potpuno pouzdani način hospitalizacija i davanje penicilina.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I meni je pedijatrica rekla da bi se mojima usudili dati penicilin samo u bolničkim uvjetima, dakle da su im klinci pod nadzorom, ali budući da je nama već i laboratorijski test krvi potvrdio alergiju, nema potrebe da leže u bolnici.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    na srebrnjaku mi rekoše da testiranje iz krvi nije dovoljno i da je jedini potpuno pouzdani način hospitalizacija i davanje penicilina.
    Nama je rečeno kako ti krvni testovi nisu dovoljni jer često mogu biti negativni pa da se baš moraju raditi provokacijski testovi (kod nas je bilo tako). Malac je bio 3 dana hospitaliziran i davali su mu malu količinu antibiotika koju su povećavali do terapijske doze. Imao je reakciju i ne smije ga dobivati.
    Kod nas konkretno je bio u pitanju ceftriaxon (iz skupine cefalosporina). Doduše, za ostale lijekove iz te skupine bi morao ponovno doći na testiranje, ali ga neću voditi.

samo da pripomenem kako je moj malac (6 g) fenomenalno podnio bolnicu, imao je ekipu, igrali su igrice, a nema niti problema s iglama pa je on to doživio skoro kao neki izlet .

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imam hrpu pitanja:

test iz krvi vam je bio negativan?

nisi bila s njim noću? postoji li ta mogućnost? ili dnevne bolnice?

daju li sirup ili sve doze u injekciji?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    imam hrpu pitanja:

test iz krvi vam je bio negativan?

nisi bila s njim noću? postoji li ta mogućnost? ili dnevne bolnice?

daju li sirup ili sve doze u injekciji?
    Test je bio negativan (kad sam, nakon uzimanja krvi, dogovarala termin za kontrolu i nalaze, sestre su među sobom iskomentirale kako se ionako takvo testiranje ne radi za ono što je trebalo nama :? ) .

Noću nisam bila s njim. Imaš mogućnost apartmana, to se dogovori kad se dogovara termin hospitalizacije (nisam mogla dobiti slobodno, niti ja niti MM), košta 200 kn na dan.

Malac je dobio intravenozno jer se taj antibiotik na kojeg je imao reakciju isključivo tako daje. Znam da su mu nešto i po rukama pikali, ali kako nisam mogla dobiti informaciju od liječnice (bila je tada dežurna, ali je rekla da su informacije u razdoblju od 13-14 h, a mi u to vrijeme na poslu :/ ) ne znam točno što i sve je bilo u redu.

Inače, bilo je klinaca u dobi od 4 do 12 godina, nisam vidjela niti čula da je itko plakao. Moj je prvih sat-dva tamo bio malo tužan, ali onda se ufurao u igrice i nije nas skoro niti pogledao. S njim u sobi je prvi dan bila cura od 17 godina pa sam nju nazvala i ispitala kako je bilo jer on nije imao vremena razgovarati sa mnom na mobitel .
    Samo da kažem da je on prvi puta bez nas bio ove godine ljeti tjedan dana kod dede i bake na feriju, tak da sam se prilično iznenadila kako je to sve dobro prihvatio .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mi bi trebali na testiranje
    problem je naime da je MM uvjeren da Damiana nećemo moći natjerati na kanilu u ruci i da je bolje da ne idemo :?
    ja sam za testiranje jer prošle zime dobio je neku virozu/bakteriju(nikad nisu utvrdili)Hanna je dobila peniciliski antib. i začas ozdravila a on s obzirom na sumnju na alerg. bio je napola živ...
    stvarno nisam pametna...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •