Ima li tko ideju kako izvući smrad iz madraca???
Ivan je jutros imao proljev i naravno da je fleka probila do madraca koji sad smrdi do besvjesti![]()
Hitno trebam savjet jer nemamo gdje dalje spavati!!!
Ima li tko ideju kako izvući smrad iz madraca???
Ivan je jutros imao proljev i naravno da je fleka probila do madraca koji sad smrdi do besvjesti![]()
Hitno trebam savjet jer nemamo gdje dalje spavati!!!
a joj ... a da zovneš neku od onih firmi što dubinski peru madrace, aute, tepihe?
ili za prvu ruku na balkon na zračenje na sunce?
Eh draga, madrac je 180x200 pa ga ni po teoriji ne mogu iznosit van, pogotovo ne u ovo vrijeme, a te firme što čiste su mi ga prale prošlo ljeto i znam da je trebalo oko 2 dana da se skroz osuši što sad opet otpada![]()
soda bikarbona
utrljaj
i čekaj
onda usisaj
i tako par puta
ostanu doduše fleke od sode neke slabo uočljive
ja obično malo nasaftam vanishom za tepihe (čisto zbog mirisa) - utrljam, isperem vodom (vlažnom krpicom), još usisam i ostavim sušit - dok se ta strana ne osuši, okrenem madrac na drugu stranu da ne leži na mokrom.
Jest da fleka uredno ostane i nije baš da smrad skroz nestane (uslijed povraćanja i prolijevanja mlijeka bar, proljev nismo još imali), ali se bar ne osjeti kad uđeš u sobu :/ .
I ja još uvijek tražim neki dobar savjet kako stvarno dobro očistiti madrac od fleka i smradova, ali čini mi se da kad ga prestane koristiti (jer mu je kimbač već uredno i premali) morat ću ga dat na neko dubinsko pranje, jedno me zanima ima li netko iskustva jel se to zaista isplati u odnosu na cijenu i kasniju čistoću?
cure, zašto ne staviteonu kožnu tanku navlaku preko madraca i na to plahtu. moj klinjo ima preko tri g i spava s tom kombinacijom i nikakvih problema 8) . Imate ih, barem je bilo, kupiti u nami na trgu bana Jelačića.
ja sve smradove otklanjam čajevcem pomiješanim s vodom, ostalo mi od pelena 8)
a jel se soda razmuti u vodi i u kojem omjeruMamita prvotno napisa
![]()
potpuno isto,od slova do slova!Stijena prvotno napisa
na žalost i ja sam imala sličnih problema prošle godine, mala je u nekoliko navrata imala neku virozu i povraćala je i to ne po krevetu već po trosjedu i dvosjedu, ja sam to prala danima, tjednima, mjesecima i sa sodom i sa posebnim spužvicama i sa vanishom za tepihe ( nije baš ni jeftin ) i smrad bi hvala bogu otišao nakon nekoliko pranja i sušenja al flekama još nisam stala na kraj![]()
klinci su spavali sa nama, do nedavno smo bili nas 4 u krevetu, karlo je preselio "na kat" (krevet) a donji dio čeka jana koji je još uvijek sa nama.
bez obzira na vanish, zbog svekolikog popišavanja, povraćanja u tri ujutro po sebi, nama, posteljini, i madracima naravno, rekla sam mužu kad se jan preseli u svoj krevet, a to će biti navjerojatnije početkom ljeta (traži već sad ali mu ne dam jer se otkriva), ove madrace ni u ludilu neću dubinski prati ili što već, već ću ih baciti u tri vražje matere i kupiti nove.
kad smo djeci uzimali krevet, madrace smo naravno morali kupiti extra, i vidjeli smo da to nije više tako skupo, ne patim ja za nekim fensi šmensi madracima od 700-800 €, ima već i hespo madraca od 300 kn pa na dalje. neću uzeti ove najjeftinije, ali sam rekla mužu, rasprava ne dolazi u obzir, i ne dozvoljavam mu uopće da mi dovlači kirby usisavač od staraca, da želim nove i kvit, jer nakon pet i pol godina imanja djece i spavanja sa istima, i svim što to prati, više mi se gade ovi madraci. uzimam nove na proljeće, i tako će i biti.
u vezi mog Janoša koji se uskoro seli u svoj krevet, kupili smo prošli tjedan u Lidlu navlaku koja ide na madrace upravo zbog ovakih stvari. stavi se lijepo na madrac, gore plahta, mislim da NIJE NI 60 KUNA!!!.
a taj novac nije ništa spram sekiracije glede rješavanja fleka i smrada. a u stvari, fleka se teško možeš riješiti, skoro pa nikako, a dogodilo se i meni da ode krv kroz plahtu na madrac, znači najbolje zaštititi, a svakako je lakše baciti prljavu plahtu u veš mašinu nego rifljati sa ribaćom četkom i sušiti madrac u po zime
dakle, lidl i navlaka, ili nepromočiva plahta. ja sam to nedavno vidjela u jednoj trgovini dječjim potrepštinama, bila je oko sto kuna
DM: Denk mit Textilerfrischer
Opereš koliko ide i našpricaš.
Zakon za smrdljive fleke!
Hvala puno svima, mislim da ću sve probati![]()
Dada samo te molim ako znaš napiši mi kakva je to točno navlaka za madrac i da li postoji u velikim dimenzijama cca 200x200?
ja sam za utrljala na vlažnu podlogu i čekala da se osušiAri prvotno napisa
i onda usisala
evo prepisujem sa etikete:
"MOLTON prekrivač za madrace
od 90/190 do 100/200
Savršeno prijanja zahvaljujući gumenoj vrpci u svim kutovima! s čvrstim lančanim obrubom
čuva madrace, higijenski, izjednačuje temperature, upija vlagu, prozračno, lako se održava."
meni je još uvijek u vrećici u kojoj je zapakirana, ima sa strane gumenu traku, ta se navlaka stavi na madrac i dolje, ispod madraca se učvrsti sa tom gumom, da ne klizi, i gore plahta.
za ovaj nisam vidjela da imaju veće dimezije, piše samo da je od 90/190 i 100/200 cm
evo, sad sam otvorila i materijal mi se čini kao neki deblji flis, bojala sam se da nema možda gumu ili plastiku dolje, ali nije, baš kao što rekoh, nekakav deblji kruti flis. Piše da je 100% pamuk, i da se ne skuplja.