Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Izdajanje i Sintocin

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Izdajanje i Sintocin

Jel ima ko iskustva s ovom kombinacijom?

Trebam se pocet izdajat i uspostavit neku normalnu mililitrazu dok se vratim na posao, a to mi ne ide bas obecavajuce.

Hoce li mi Sintocin pomoci u tomu, koliko cesto da strcam u nos, kakav feedback da ocekujem od toga, jel stetan za maloga.... - ma sve sto znate bilo bi mi od pomoci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je pomoglo, da li je štetno ne znam :/ Ja naime prvih tjedan dana nisam niti mogla davati izdojeno mlijeko za Leu jer sam bila na svakojakim lijekovima, a u to vrijeme sam koristila Syntocinin. Pitala sam pedijatre smijem li ga koristiti pa su mi rekli da bolje ne - no moram priznati da mi to baš ne zvuči logično. U svakom slučaju, meni je pomoglo, a treba li tebi obzirom na to da je dijete uz tebe - to ne bih znala.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Syntocinon je hormon oksitocin (proizvodi ga organizam) koji pomaže u otpuštanju mlijeka, a ne povećava produkciju. Toliko se sjećam od prije godinu dana kada mi je to bilo aktualno. Ja sam ga uzela sa sobom u rodilište, a tamo su mi ga nudile i sestre i to u prilici kada sam se htjela izdojiti kako bi potakla mlijeko da krene. Uštrcavala sam neposredno prije izdajanja, a onda bi mlijeko nekontrolirano navrlo u potocima. Mislim da syntocinon uopće nije štetan. U svakom slučaju pisalo se o tome na forumu pa predlažem da malo pogledaš i sigurno ćeš naći.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    a treba li tebi obzirom na to da je dijete uz tebe - to ne bih znala.
    Treba, Mima, jer kad se izdajam nista ne ide van.
    Za dojenje mi ne treba, jer mali ne pokazuje znakove gladi, a trebala bih vec pocet stvarat banku mlijeka

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    Uštrcavala sam neposredno prije izdajanja, a onda bi mlijeko nekontrolirano navrlo u potocima.

Ma da?!
    To mi treba

Pogledat cu onda jos na forumu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne mogu reći da je meni mlijeko ikada curilo u potocima ali mislim da mi je Synto..whatever pomogao jer sam tek kad sam ga počela koristiti uspjela izdajati. Obzirom da je to hormon koji ionako potiče let down ne znam zašto se ne bi smio koristiti dok se doji ili izdaja za bebu, ali, eto, meni je pedijatrica u bolnici rekla da bolje ne. U svakom slučaju probaj pa vidi.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    meni je pedijatrica u bolnici rekla da bolje ne.

A, naravno, pretpostavljam da ti nije rekla razlog zasto: "bolje ne", jel' tako?

lidac2004

Početno

ja sam ga koristila po savjetu patronazne i doktorice...
    pa valjda jedna od njih zna nesto....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma nemojte uopće obraćati pažnju na to što su meni rekli u bolnici - ja sam bila toliko nafilana lijekovima da mi je možda zato doktorica rekla da je bolje da ne koristim taj sprej; a možda mi je i objasnila zašto pa sam ja zaboravila , nisam baš bila pri punoj svijesti u bolnici. Stvarno nema logike da se ne bi mogao koristiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam koristila oxytocine ali ja sam imala uzas sa dojenjem prva 3 mjeseca pa kako ni pod razno nisam odustajala koristila sam oxytocin (prvo sam odradila turu motiliuma)

prolaktin ti kontrolira proizvodnju mljeka a oxytocine otpustanje

neke zene ne mogu bas izdajati u ogromnim kolicinama, neke cak opce ne mogu. pokusaj eventualno s tusiranjem prije izdajanja, napravi si od toga mali ritual i pokusaj se sto vise opustiti. kad izdajas pomaze ak si vizualiziras svoju bebicu kako sisa i kak joj se puni trbuscic

btw ja sam se izdajala na poslu i mogu ti reci da bas i nije neki osjecaj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •