Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Gadi mi se riba

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Gadi mi se riba

Inače obožavam ribu, ali jela sam ju samo prvih par tjedana trudnoće. Onda su počele mučnine, i naravno riba je bila prvo što nisam mogla staviti u sebe. Sad sam 5 mjeseci trudna, manje više sve jedem, ali ribu ne mogu vidjeti ni na telki. E sad, ono što me muči je što sam čitala da je za razvoj bebinog mozga i inteligenciju dobro jesti što više ribe i omege3, ali ja ne mogu ni omegu popiti, čim se tableta u želucu rastopi osjetim ribu (mislim da je unutra riblje ulje) i ide mi na povraćanje. Znam da ima omege3 i u lanu i maslinovom ulju, ali mislim da mi to nije dovoljno. Šta vi mislite, da se forsiram ili pomirim sa situacijom?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

čekaj da prođe, trebalo bi. Mučnine su samo u prvim mjesecima koliko ja znam. Kasnije kad ih više nebudeš imala krkaj se ribom.

Meni se desila obrnuta stvar - od početka trudnoče pojela sam barem tonu srdela i sad su mi se zgadile za čitav život.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne forsiraj organizam vidiš da neće

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prošle su me mučnine, jedino riba mi se ne jede. Tješim se da tijelo valjda ima razlog zašto nešto ne želi, a opet, cola, slatko i suhomesnato mi se jede...

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nemoj se pretrpavati s onim što ti smeta

jedi maslinovog ulja koliko možeš i lalnene sjemenke (ja sam ih jela s jogurtom)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kod mene je baš bilo obratno. svako malo sam jela pohane lignje. to mi je najviše pasalo. meso nisam mogla jesti. ja sam cijelu trudnoću jela i pila ono što mi paše. pred kraj mi je pogotovo coca-cola pasala. pila sam ju ko luda iako sam znala da to nije dobro ali nisam si mogla pomoći, a o slatkišima da ne pričam. na kraju je sve dobro ispalo. tako da mislim da se može jesti ono što ti se jede.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja ribu ne jedem od kad znam za sebe, a ni meso sad vec pola svoga zivota, so what? kako bi ja nedoknadila omegu 3? ne brini, bit ce sve ok - jedi sta ti je gust. meni trenutno nije nista gladna, a nista mi se ne jede... sucks!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

imaš zalihe u organizmu od ranije, ne brini

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znam da je OT, ali radi podizanja raspoloženja. Ja sam u najranijim danima trudnoće (dok sam još očekivala M) bila u Dubrovniku i kupila neke posudice za jaja sa drvenim tanjirićima, koje sam ja planirala koristiti kao modernističke šoljice za kafu. Kad su mučnine bile i prošle ja nisam mogla vidjeti te šoljice. I sad mi se muči kad pomislim na njih. Stoje spakovane u kutiji i čekaju da mi se seka uda, njoj sam ih obećala
    Nemoj se previše opterećivati, i ja sam znala da bi trebala jesti više ribe, ali mi nije godila u trudnoći. Trudi se da jedeš što zdravije, a beba će sebi i onako uzeti sva najbolje i najkvalitetnije što joj treba.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Potpisujem cure, ako ti se ne jede ne jedi. Moja mama nije mogla smisliti ribu ni u jednoj trudnoći, pa smo se svi rodili zdravi, inteligentni, pametni.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Gadi mi se riba

Citiraj ula prvotno napisa
    E sad, ono što me muči je što sam čitala da je za razvoj bebinog mozga i inteligenciju dobro jesti što više ribe i omege3

ja ribu ne podnosim, i ne jedem. a kikica je ispala sasvim dobro .

btw - ona VOLI ribu :shock: , i ponekad si ju sama napravi :? ...

što pobija i teoriju o preuzimanju prehrambenih navika

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

omege 3 ima i u lanenom sjemenju, mozes preprziti malo sjemenke i posoliti i koristiti kao zacin na salati
    ako te toliko brine moguci nedostatak istih kiselina ima mnostvo proizvoda u ljekarnama koje se koriste kao dodaci prehrani i neki od njih su sasvim probavljivi
    puno ljudi koji se hrane "po zoni" koriste dodatke pa ako te zanima koji su najkvalitetniji pogledaj mozda na forumima sa takvom prehranom...osobno, koristila sam TWINLABove kapsule za omegom 3 iz ribljeg ulja i bile su svim ok..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a i vitamini pregnital u sebi sadrže omege pa si možeš uzeti njih kao dodatak prehrani

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala cure. Te Twinlabove sam pila, ali sad nakon kojih pola sata osjetim ribu.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne brini se, ja nisam jela ribu 12 godina (vegeterijanka sam) i imam savršeno dobru krvnu sliku, a i beba se super razvija :D

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ULA ja sam u prvoj trudnoči povraćala dok sam pekla ribu jer sam je silno voljela jesti...
    doslovno riba u tavi a ja nad wc školjkom...
    stalno sam jela ribu...
    a u ovoj trudnoči ne mogu vidjet ni štuku u kanti,koju moj tata ulovi .
    Doslovno,živu je nemogu vidjet

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

joooj, riba u trudnoci...

ja sam jela oslica kuhanog u vodi, bez soli, bez ulja, s isto tako bljutavim spinatom i onda na sve to malo majoneze. davila sam se u tome.

valjda mali zato ne moze smislit nista od toga...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •