Kak uopće znaš i pratiš do kada spava, koliko se često budi, zašto se opterećuješ toliko satnicom?
Nema uspješnog dojenja ako gledaš na sat i opterećuješ se tim?
Sa svakom bočicom sebi smanjuješ proizvodnju mlijeka, morala bi izdojiti najmanje toliko koliko popije na bočicu da ne narušiš ravnotežu.
Dojena djeca manje dobiju na kilaži upravo u tom trećem-četvrtom mjesecu i vrlo često pedijatri počnu uvoditi tu famoznu nadohranu navečer.![]()
Ja sam se skoro na nož posvadila s našim pedijatrom kad je i meni dao isti takav savjet kod mojeg trećeg sina. To isto napravio je i mojoj kolegici. Nismo ga poslušale i nastavile smo samo dojiti kad god su to naša djeca htjela. Ona je dojila do godine dana, ja još uvijek.
Kad dojiš dijete - to većinom znači da ćeš po noći manje spavati i češće dojiti u odnosu na djecu odraslu na bočici. Pa šta? Ne dižeš se praviti bočicu i prikopčaš si dijete kraj sebe gotovo u polusnu, ono se lijepo sklupča kraj tebe i posisa koliko treba i nastavi dalje. Nekada će odspavati nekoliko sati, a nekada će se buditi svakih sat vremena. Svaka noć ima svoj raspored, najbolje je ne biti opterećen time, uživaj u bliskosti s djetetom jednom na noć ili pet puta na noć, dijete zna zašto to baš tako mora biti.![]()