Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Šta sa kuhanom piletinom?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    karlovac
    Postovi
    488

    Početno Šta sa kuhanom piletinom?

    Ostala mi hrpa kuhane piletine iz juhe. Jel mogu to smiksati u neku paštetu?

    Čula sam davno od kolegice na poslu da je radila lazanje od ostataka mesa! Jel imate kakav receptić?

  2. #2
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    možeš je spohati.

    možeš je poredati u vatrostalnu, prekriti šunkom i ribanim sirom i zapeći u pećnici kao pizzu (možeš dodati i vrhnje za kuh i povrća po želji, kuhanog ili iz konzerve)

  3. #3
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Sinoć, na našoj lokalnoj TV bila jedna teta iz Britanije koja dobro kuha , i upravo je napravila jelo od tih ostataka, ne znam koliko ti je ovo preegzotično, ali možeš modificirati. Na maslinovom ulju prepržila usitnjeno meso, kukuruz, klice graha i sve to zalila jajetom, pa je ispala kao kajgana, ma i nije jer je jedno jaje samo da malo zaboji i poveže ostale sastojke. Garant sam nešto zaboravila

  4. #4
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno

    nareži na sitne komadiće i prodinstaj s malo vegete i šampinjoni (na sitno narezani) (ili začini po volji)
    napravi bešamel za lazanje
    pomiješaj piletinu i bešamel i eto ti smjese za lazanje

    često to radim



    ili



    nareži što sitnije piletinu i pomiješaj s:
    šunka, sur, majoneza, kuhana jaja, kiseli krastavci, papar, origano, majčina dušica
    napuni već prije napravljene palačinke i spohuj ih
    fantastično...

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    416

    Početno

    Može i za salatu. Narezati na sitne komadiće, pomiješati sa sirovim ili kuhanim povrćem (brokola, karfiol) začiniti po želji.

    Ili samljeti kuhano povrće, krumpir i ostatke mesa, jaje i začine i napraviti modificirane faširance.

    Ili narezati na komadiće, umutiti smjesu za pohanje i pohati.

  6. #6
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    ja sam danas spremala pilecu kasu,meni je to super od ostataka kuhane piletine...
    Na malo putra proprzis oko 3 kas brasna,dodas meso koje mora biti odvojeno na trakice(prstima),malo karija,zaliti supom u kojoj se kuhalo da bude gusto (kaša),kuhati par minuta, zaciniti po ukusu ,ali je ljepse kad ima malo vise bibera,dodati sjeckani bijeli luk,i to je to!!!
    Provjereno dobar ukus,i provjereno ovo jelo vole i djeca koja inace slabo jedu , ali i svi ostali! Probajte, i prijatno!!!

  7. #7
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Ja meso složim u tepsiju i zalijem to s malo gušćom smjesom za palačinke i zapečem u rerni..


    mljac

  8. #8
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    BASBAS, tako se u Bosni radi tzv."kvrgusa",samo idu veci komadi mesa,prethodno malo dinstani sa c. lukom,i dosta bibera...sve se zalije smjesom, a kad je skoro gotovo prelije se vrhnjem izmucenim sa jajetom, i bas je super!!!

  9. #9
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Od ostataka piletine može se fino napraviti hladna salata: piletina (kuhana ili pečena), jogurt, vrhnje, majoneza, senf, kukuruz, crveni grah, neko povrće (svježa paprika, kiseli krastavci, whatever) i tjestenina i eto salata.
    Nama se upravo takva hladi u frižideru za sutra.

  10. #10
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    ja je isto nasjeckam u miješanu salatu;
    zelena, crvena salata
    ribani kupus (crveni i zeleni)
    sezonsko svježe povrće (pomidor, paprika, krastavci, mrkva)
    povrće iz konzerve, ili kiselo (krastavci, cikla, paprika,grah, kukuruz....)


    uglavnom sve dostupno i pri ruci povrće- bilo svježe, bilo iz konzerve ili ukiseljeno, da bude barem 10-tak vrsta.

    S tim pomiješam kuhanu piletinu i začinim kvasinom, solju i masl. uljem.


    ovo je meni super menu kad sam na dijeti

  11. #11
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    U subotu mi je ostalo bijelog mesa od "piletine na indijski", pa sam ga nasjeckala, dodala malo vrhnja, putra, majoneze, soli i papra i sve to samljela sa štapnim mikserom. Rezultat- najbolja pašteta koju sam ikad probala, još na toplom kruhu iz pekača

  12. #12

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    karlovac
    Postovi
    488

    Početno re

    Hvala curke na savjetima!

    Napravila sam paštetu. Ne jedemo majonezu, vrhnje, senf i sl. stvari, pa sam stavila malo maslaca, maslinovog ulja,ostatke mesa, peršina, češnjaka, još malo posolila i sve smiksala štapnim mikserom.
    Otišlo sve sa vrućim, integralnim kruhićem iz pekača.

    Drugi put probam lazanje.

  13. #13
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Ja obično od ostataka mesa pravim paštetu. Nasjeckam meso, dodam malo ulja, sitno sjeckanog češnjaka i crvenog luka, žlicu do dvije senfa (ovisno o količini) i uvalim na miksanje (u posudicu od štapnog miksera). Bude njam. U sljedeću turu planiram dodati i malo kiselih krastavaca.

  14. #14
    newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    398

    Početno

    Moja mama je danas radila neko izmišljeno jelo od ostataka kuhane piletine. Izdinstala je mrkvu, dodala sitno narezanu piletinu, začina po volji i malo brašna da zgusne.. I uz to njoke..
    Za polizati prste!!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •