Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Šta sa kuhanom piletinom?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Šta sa kuhanom piletinom?

Ostala mi hrpa kuhane piletine iz juhe. Jel mogu to smiksati u neku paštetu?

Čula sam davno od kolegice na poslu da je radila lazanje od ostataka mesa! Jel imate kakav receptić?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

možeš je spohati.

možeš je poredati u vatrostalnu, prekriti šunkom i ribanim sirom i zapeći u pećnici kao pizzu (možeš dodati i vrhnje za kuh i povrća po želji, kuhanog ili iz konzerve)

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sinoć, na našoj lokalnoj TV bila jedna teta iz Britanije koja dobro kuha , i upravo je napravila jelo od tih ostataka, ne znam koliko ti je ovo preegzotično, ali možeš modificirati. Na maslinovom ulju prepržila usitnjeno meso, kukuruz, klice graha i sve to zalila jajetom, pa je ispala kao kajgana, ma i nije jer je jedno jaje samo da malo zaboji i poveže ostale sastojke. Garant sam nešto zaboravila

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nareži na sitne komadiće i prodinstaj s malo vegete i šampinjoni (na sitno narezani) (ili začini po volji)
    napravi bešamel za lazanje
    pomiješaj piletinu i bešamel i eto ti smjese za lazanje

često to radim

ili

nareži što sitnije piletinu i pomiješaj s:
    šunka, sur, majoneza, kuhana jaja, kiseli krastavci, papar, origano, majčina dušica
    napuni već prije napravljene palačinke i spohuj ih
    fantastično...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Može i za salatu. Narezati na sitne komadiće, pomiješati sa sirovim ili kuhanim povrćem (brokola, karfiol) začiniti po želji.

Ili samljeti kuhano povrće, krumpir i ostatke mesa, jaje i začine i napraviti modificirane faširance.

Ili narezati na komadiće, umutiti smjesu za pohanje i pohati.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam danas spremala pilecu kasu,meni je to super od ostataka kuhane piletine...
    Na malo putra proprzis oko 3 kas brasna,dodas meso koje mora biti odvojeno na trakice(prstima),malo karija,zaliti supom u kojoj se kuhalo da bude gusto (kaša),kuhati par minuta, zaciniti po ukusu ,ali je ljepse kad ima malo vise bibera,dodati sjeckani bijeli luk,i to je to!!!
    Provjereno dobar ukus,i provjereno ovo jelo vole i djeca koja inace slabo jedu , ali i svi ostali! Probajte, i prijatno!!!

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja meso složim u tepsiju i zalijem to s malo gušćom smjesom za palačinke i zapečem u rerni..

mljac

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

BASBAS, tako se u Bosni radi tzv."kvrgusa",samo idu veci komadi mesa,prethodno malo dinstani sa c. lukom,i dosta bibera...sve se zalije smjesom, a kad je skoro gotovo prelije se vrhnjem izmucenim sa jajetom, i bas je super!!!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Od ostataka piletine može se fino napraviti hladna salata: piletina (kuhana ili pečena), jogurt, vrhnje, majoneza, senf, kukuruz, crveni grah, neko povrće (svježa paprika, kiseli krastavci, whatever) i tjestenina i eto salata.
    Nama se upravo takva hladi u frižideru za sutra.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja je isto nasjeckam u miješanu salatu;
    zelena, crvena salata
    ribani kupus (crveni i zeleni)
    sezonsko svježe povrće (pomidor, paprika, krastavci, mrkva)
    povrće iz konzerve, ili kiselo (krastavci, cikla, paprika,grah, kukuruz....)

uglavnom sve dostupno i pri ruci povrće- bilo svježe, bilo iz konzerve ili ukiseljeno, da bude barem 10-tak vrsta.

S tim pomiješam kuhanu piletinu i začinim kvasinom, solju i masl. uljem.

ovo je meni super menu kad sam na dijeti

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U subotu mi je ostalo bijelog mesa od "piletine na indijski", pa sam ga nasjeckala, dodala malo vrhnja, putra, majoneze, soli i papra i sve to samljela sa štapnim mikserom. Rezultat- najbolja pašteta koju sam ikad probala, još na toplom kruhu iz pekača

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Hvala curke na savjetima!

Napravila sam paštetu. Ne jedemo majonezu, vrhnje, senf i sl. stvari, pa sam stavila malo maslaca, maslinovog ulja,ostatke mesa, peršina, češnjaka, još malo posolila i sve smiksala štapnim mikserom.
    Otišlo sve sa vrućim, integralnim kruhićem iz pekača.

Drugi put probam lazanje.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja obično od ostataka mesa pravim paštetu. Nasjeckam meso, dodam malo ulja, sitno sjeckanog češnjaka i crvenog luka, žlicu do dvije senfa (ovisno o količini) i uvalim na miksanje (u posudicu od štapnog miksera). Bude njam. U sljedeću turu planiram dodati i malo kiselih krastavaca.

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja mama je danas radila neko izmišljeno jelo od ostataka kuhane piletine. Izdinstala je mrkvu, dodala sitno narezanu piletinu, začina po volji i malo brašna da zgusne.. I uz to njoke..
    Za polizati prste!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •