-
Šta sa kuhanom piletinom?
Ostala mi hrpa kuhane piletine iz juhe. Jel mogu to smiksati u neku paštetu?
Čula sam davno od kolegice na poslu da je radila lazanje od ostataka mesa! Jel imate kakav receptić?
-
možeš je spohati.
možeš je poredati u vatrostalnu, prekriti šunkom i ribanim sirom i zapeći u pećnici kao pizzu (možeš dodati i vrhnje za kuh i povrća po želji, kuhanog ili iz konzerve)
-
-
nareži na sitne komadiće i prodinstaj s malo vegete i šampinjoni (na sitno narezani) (ili začini po volji)
napravi bešamel za lazanje
pomiješaj piletinu i bešamel i eto ti smjese za lazanje
često to radim
ili
nareži što sitnije piletinu i pomiješaj s:
šunka, sur, majoneza, kuhana jaja, kiseli krastavci, papar, origano, majčina dušica
napuni već prije napravljene palačinke i spohuj ih
fantastično...
-
Može i za salatu. Narezati na sitne komadiće, pomiješati sa sirovim ili kuhanim povrćem (brokola, karfiol) začiniti po želji.
Ili samljeti kuhano povrće, krumpir i ostatke mesa, jaje i začine i napraviti modificirane faširance.
Ili narezati na komadiće, umutiti smjesu za pohanje i pohati.
-
ja sam danas spremala pilecu kasu,meni je to super od ostataka kuhane piletine...
Na malo putra proprzis oko 3 kas brasna,dodas meso koje mora biti odvojeno na trakice(prstima),malo karija,zaliti supom u kojoj se kuhalo da bude gusto (kaša),kuhati par minuta, zaciniti po ukusu ,ali je ljepse kad ima malo vise bibera,dodati sjeckani bijeli luk,i to je to!!!
Provjereno dobar ukus,i provjereno ovo jelo vole i djeca koja inace slabo jedu , ali i svi ostali! Probajte, i prijatno!!!
-
Ja meso složim u tepsiju i zalijem to s malo gušćom smjesom za palačinke i zapečem u rerni..
mljac
-
BASBAS, tako se u Bosni radi tzv."kvrgusa",samo idu veci komadi mesa,prethodno malo dinstani sa c. lukom,i dosta bibera...sve se zalije smjesom, a kad je skoro gotovo prelije se vrhnjem izmucenim sa jajetom, i bas je super!!!
-
-
ja je isto nasjeckam u miješanu salatu;
zelena, crvena salata
ribani kupus (crveni i zeleni)
sezonsko svježe povrće (pomidor, paprika, krastavci, mrkva)
povrće iz konzerve, ili kiselo (krastavci, cikla, paprika,grah, kukuruz....)
uglavnom sve dostupno i pri ruci povrće- bilo svježe, bilo iz konzerve ili ukiseljeno, da bude barem 10-tak vrsta.
S tim pomiješam kuhanu piletinu i začinim kvasinom, solju i masl. uljem.
ovo je meni super menu kad sam na dijeti
-
U subotu mi je ostalo bijelog mesa od "piletine na indijski", pa sam ga nasjeckala, dodala malo vrhnja, putra, majoneze, soli i papra i sve to samljela sa štapnim mikserom. Rezultat- najbolja pašteta koju sam ikad probala, još na toplom kruhu iz pekača
-
re
Hvala curke na savjetima!
Napravila sam paštetu. Ne jedemo majonezu, vrhnje, senf i sl. stvari, pa sam stavila malo maslaca, maslinovog ulja,ostatke mesa, peršina, češnjaka, još malo posolila i sve smiksala štapnim mikserom.
Otišlo sve sa vrućim, integralnim kruhićem iz pekača.
Drugi put probam lazanje.
-
Ja obično od ostataka mesa pravim paštetu. Nasjeckam meso, dodam malo ulja, sitno sjeckanog češnjaka i crvenog luka, žlicu do dvije senfa (ovisno o količini) i uvalim na miksanje (u posudicu od štapnog miksera). Bude njam. U sljedeću turu planiram dodati i malo kiselih krastavaca.
-
Moja mama je danas radila neko izmišljeno jelo od ostataka kuhane piletine. Izdinstala je mrkvu, dodala sitno narezanu piletinu, začina po volji i malo brašna da zgusne.. I uz to njoke..
Za polizati prste!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma