Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: Ako ovako nastavim, očelavit ću....HELP!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Ako ovako nastavim, očelavit ću....HELP!

Ne šalim se, mislim da je bilo tema oko ovoga ali sad ne mogu naći a i moj problem postaje sve veći i veći...Kose imam upola manje, jedva da je mogu uhvatiti u ruku. Da li ima netko da mu je tako jako ispadala kosa i da se oporavila, nakon prestanka dojenja. Da li to uopće ima veze samo s dojenjem ili ima možda i s nedostatkom nekih vitamina. Perem kosu fitovalom, pila sam do nedavno prenatal, imunološki med ali jednostavno nije ništa bolje. Jako volim svoju kosu i inače je bila predivna, kovrčava, kad ju tjedan dana ne bih oprala ne bi se kužilo a sada ! Vjerovatno ima i veze s učestalim vezanjem repa, ali kaj da radim, smeta mi, Janko me čupa, ide mu u usta...
    Da odem kod doktora da me baci na neke vitamine, da li uopće kaj smijem piti dok dojim.
    HELP! Dajte me utješite...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je kosa dosta padala nakon poroda, trajalo je dosta dugo. I onda se nekako smirilo i moja kosa došla na staro.
    Mislim da to im veze s hormonima, kad se hormoni vrate u normalu biti će ti i kosa u redu.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni je pomogao vichy(crveni)šampon,probaj se savjetovati s nekim za b-kompleks(on inače potiće i apetit da te ne iznenadi da sa novom kosom dobiješ u paketu i koju kilicu ),a što se repa tiće znaš da je moja kosa stalno u repu i inače,imaš li mlade kose,mislim izrasta li nova,ona ti se najjače primjeti odmah iznad čela,naime meni se ta mlada kosa cijela pretvorila u neke frčkice.

lidac2004

Početno

meni je pomoglo sisanje na kratko....probala sa fitovalom i nije bas bilo ucinka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da nas je većina prošla ovu noćnu moru s ispadanjem. Meni ništa nije pomoglo dok nije samo stalo. Dermatolozi preporučuju šampon od firme Ducray, ali nisam probala.
    Više imaš na ovo topicu:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=3799

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

3 pune godine mi otpada
    sve pretrage ok
    al ja je još imam puno

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma nećeš očelavit, bez brige. I ja sam to isto mislila. Kupila sam šake pune kose svako jutro s kreveta. ekad me to tjeralo i u plač. Trajalo je puuuno mjeseci, jedno 10. Čak mi je i frizerka nakon toga rekla: Čizus, pa vama je ispalo pola skalpa, jer je vidjela puno mlade kosice.

Zato, don`t panic!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    3 pune godine mi otpada
    sve pretrage ok
    al ja je još imam puno
    Ista stvar i kod mene, a čini mi se da što više otpada da je ja imam na glavi sve više i više.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je tek sad počela otpadat
    totalno sam koma

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je prestala padati kad mi se vratila menga.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je dr rekla da nisu dovoljni šamponi i razne ampule nego da treba popiti tablete da se manjak nadoknadi iz organizma.Ja sam popila 2 kutije Nutrivala i malo se stvar smirila

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Meni je prestala padati kad mi se vratila menga.
    Dobila sa mengu u 2. mjesecu...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je počela ispadati prije 2 mjeseca, taman kad sam pomislila da me to neće zakačiti. Imam ravnu, gustu kosu koja je bila skoro do pola leđa, ali sam je morala ošišati do ramena jer je stan izgledao kao brlog. Kada bi se tokom pranja kose zaštopala u prosjeku tri puta - znala sam baciti i punu šaku! Definitivno ima veze s dojenjem jer ispada više kada AA više jede. Dobra vijest je i da kvaliteta kose ima veze s prehranom pa mogu na to uticati, a iznad čela vidim novu kosicu na mjestu gdje sam dobila zaliske :prestrav:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Postavite si onu zaštitnu mrežicu (preporučam metalnu, plastična otpliva) na izljev od kade, inače će vam mužići morati svaki mjesec čistiti sifone. Kroz one rupice na ugrađenom odvodu dobar dio kose prođe.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je kosa počela ispadati kad je Janko imao dva mjeseca i još nije stalo. Nekad više, nekad manje, ali u svakom slučaju puno. Ma raste meni mlada kosa vidim iznad čela, a i frizerka mi je rekla. A i užasno sam raščupana jer to sve strši na sve strane. Ali sad ja računam...Janko nebu tak brzo prestal sisati, za godinu dana mislim ostati trudna, znači opet dojenje, novo ispadanje, a nova još neće stići narasti... ! I tak...
    A najžalosnija sam kaj mi kovrče nisu baš kao nekad. Znaju biti ali ne uvijek. Vjerojatno isto radi vezanja repa...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

No kad budeš trudna ti neće padati pa ćeš uhvatiti rezervu.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo ja sam trudna, a i dalje ispada ko luda.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod mene je sve obrnuto. Dok sam bila trudna i prvih par mjeseci nakon poroda valjda mi niti jedna vlas sa glave nije otpala. Kosa se sjajila. Prije i poslije toga otpada kao blesava ali se to ne primjeti na glavi tj. nije mi rijeđa nego prije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ana.m, probaj sa Vichyjevim samponom protiv ispadanja, mislim da on izmedju ostalog ucvrscuje mladu kosicu koja naraste, a meni se cinio efikasnijim od Fitovala.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ana, tvoja kosa je jako dugačka i možda joj je, jednostavno, "istekao rok".
    Znaš da je vijek trajanja jedne lasi 6-7 godina. Ako imaš mlade kose, nemoj brinuti.
    Dobar je Vichyjev šampon kojega cure spominju ili ulje od ...hm... papra ili paprike, ne sjećam se više, ali meni je puno pomoglo. Kupila sam ga u Estetic Uvemi.
    Ne moraš se šišati, ali što češće raspuštanje kose bi pomoglo.
    Tko ti govori?!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bila sam nedavno kod frizera pa sam se malo šišnula, sad mi je kosa do ramena. Čini mi se da možda malo manje ispada od kada sam se šišnula. Vidjet ćemo. Cure, a jeste kad prale kosu dječjim šamponima?
    A kaj se tiče raspuštanja kose...Znam da je to jedna od bitnijih stvari ali dok sam doma jako teško izvedivo. Da stvar bude gora, ja sam u početku, dok je Janko bio manji spavala sa svezanom kosom jer sam se bojala da mu kosa ne ide u usta...Znate već...
    A koiko koštaju ti šamponi i ulja kaj ste vi kupovali?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja spavam sa svezanom kosom.

to ulje je koštalo cca 120kn, ali jedna bočica je dovoljna za rješenje problema (kapa se po 9 kapi svako veče, na 9 određenih točaka - ništa komplicirano).

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Cure, a jeste kad prale kosu dječjim šamponima?
    Ja sam prala kosu Johnsonovim šamponom za bebe jer imam strašno suhu kosu i sve ostalo mi se činilo preagresivno. Kosa mi je postajala sve krhkija i lomljivija, onda mi je sestra rekla da joj je frizerka rekla da su dječji šamponi napravljeni za djecu, a ne za odrasle. Za mene je to bila glupost jer što je dobro za djecu mora bit dobro i za odrasle, ali evo prestala sam ga koristiti neko vrijeme i sad mi je kosa vidljivo mekša i sjajnija, imali to veze sa šamponom nemam pojma :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Cure, a jeste kad prale kosu dječjim šamponima?
    Ja sam prala kosu Johnsonovim šamponom za bebe jer imam strašno suhu kosu i sve ostalo mi se činilo preagresivno. Kosa mi je postajala sve krhkija i lomljivija, onda mi je sestra rekla da joj je frizerka rekla da su dječji šamponi napravljeni za djecu, a ne za odrasle. Za mene je to bila glupost jer što je dobro za djecu mora bit dobro i za odrasle, ali evo prestala sam ga koristiti neko vrijeme i sad mi je kosa vidljivo mekša i sjajnija, imali to veze sa šamponom nemam pojma :?
    Mislim da ne vrijedi logika da ono sto je dobro za djecu da je i za odrasle, jer na nasu kosu utjecu neki faktori koji ne utjecu na djecju, npr spolni hormoni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

to ulje je koštalo cca 120kn, ali jedna bočica je dovoljna za rješenje problema (kapa se po 9 kapi svako veče, na 9 određenih točaka - ništa komplicirano).
    A moras li kosu prati ujutro, odnosno je li kosa od toga masna?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam kupila Kerastaseov šampon protiv opadanja kose i dosta mi je pomogao, koštao je oko 150 kuna.
    Napisala si da si se ošišala, mislim da bi si ja na tvom mjestu skratila kosu do pol vrata, tako da ne ide u rep, a može se staviti iza uha pa najmanje smeta, a nije kratka.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E loli, ja sam već nekoliko puta razmišljala da si nekako skratim kosu, ne baš dječački ali kratko, ali nažalost, moja kosa je strašno raščupana, tako da kad bih imala kratku kosu ne znam kaj bi snjom. Ovak ja nju samo operem i osušim na zraku, čak i usred zime, do nedavno nismo uopće imali fen u kući. A i grozno bi mi stajala kratka kose s obzirom da imam malo okruglasto lice i kovrčavu kosu...Ovo do ramena mi je najkraće u zadnjih 16 godina...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zapravo htjela sam reći ta neka dužina da ne ide u rep mi je uf...Ne znam... Prekratko, bez obzira što nije full kratko. Sad sam počela samo lagano kupiti kosu sa strane i iza je prikopčati nekom kopčom da baš nije jako stegnuta a opet da ne ide djetetu u oči i usta...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa to je tak nekak, kad meni kosa dotakne ramena, to mi je znak da se moram šišati, ali nikad kraće od dva-tri centimetra ispod uha. I nemam dojam da imam kratku kosu, a ne smeta mi jer je manje-više uvijek iza uha. Za silu, može i u rep, ali rijetko.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Znaš kaj meni još problem...Ispada mi kosa, ima je svuda, u krevetu, pop podu, u kuhinji i onda ja da mi kosa ne bi padala svuda svežem je i to ju još ne vežem u rep nego ju kao punđicu svrčem na glavi...možda bih trebala raditi pletenicu... , Kaj ti veliš na to Apri?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ana, a da probas stavljat one spanske mrezice na kosu. Znas ono sto imaju plesacice flamenca. Ne steze, drzi kosu skupljenom i pokrivenom, a istovremeno dise. Meni je prestala opadat kad sam prestala dojiti.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

prije nekih 3 mjeseca mi je kosa ispadala ko luda - prvo sam se tjesila da je to normalno, jer kosa tokom trudnoce nije opadala uopce, pa sada mora otpasti, a i dugacka mi je pa se cini da je ima puno bla bla... a onda mi je sokirana frizerka rekla da ajme kako mi ispada kosa... tada sam na ovom forumu nasla topic o ispadanju kose i po preporuci cura kupila vichy dercos sampon protiv opadanja kose, vichy dercos ampule protiv istog cuda, i merz drazeje s vitaminima za kosu
    u srpnju sam potrosila dva pakovanja tih ampula (jer nakon prvih tri tjedna nisam vidjela nikakvog poboljsanja), a nakon toga mi je pocela rasti mlada kosica
    napravila sam dva mjeseca pauzu i sad opet koristim te ampule, jer vidim da pomazu, ali nema nista preko noci
    ampule kostaju oko 230 kn pakovanje (ima za tri tjedna ako ih stavljas svaki drugi dan)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj violet prvotno napisa

A moras li kosu prati ujutro, odnosno je li kosa od toga masna?
    Nažalost, na ovo ti baš i ne mogu odgovoriti - moja kosa se zamasti dok dođem od frizera do kuće. To je ujedno i razlog zašto mi je stalno dignuta.
    Nosim je raspuštenu samo prvi dan i to je to.
    Ako ti je kosa i inače sklona mašćenju... bojim se da ulje može samo još pripomoći. Ali garantiram da će manje opadati.

Znaš kaj meni još problem...Ispada mi kosa, ima je svuda, u krevetu, pop podu, u kuhinji i onda ja da mi kosa ne bi padala svuda svežem je i to ju još ne vežem u rep nego ju kao punđicu svrčem na glavi...možda bih trebala raditi pletenicu... , Kaj ti veliš na to Apri?
    Spleti pletenicu, ona ne opterećuje tjeme.
    Ja sam alergična na dlake i ne bih podnijela da mi padne na pod - zato ih držim pod kontrolom. (A donedavno mi je kosa bila skoro do struka).

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja imam nekoliko prijedloga;
    ošišaj se skroz kratko - pomlađuje, a i strašno je praktično 8)

a što se tiče šampona mislim da ni jedan šampon ma koliko skup bio ne može izmjeniti nešto što se događa "iznutra"
    zato možda bolje prilagoditi prehranu i uzeti neke vitamine i minerale nego koristiti skupe preparate,
    ...i čekati dok se organizam ne unormali

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Apri, zašto spavaš sa svezanom kosom :?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Kod mene je sve obrnuto. Dok sam bila trudna i prvih par mjeseci nakon poroda valjda mi niti jedna vlas sa glave nije otpala. Kosa se sjajila. Prije i poslije toga otpada kao blesava ..
    Ne nije to nista obrnuto. To je NORMALNO. Za vrijeme trudnoce kosa ne opada (Arijana nije taj slucaj ), pa onda pojacano opada nakon poroda - sto obicno izgleda stravicno jer opada SVA ta kosa koja nije opala za vrijeme 9 mj.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Je, anchie vidiš, to je istina...Meni je kosa u trudnoći bila prekrasna. Sjajna, rasla je ko luda, ma za poželjet, a onda nakon poroda...Ovak kak si ti opisala. Pretpostavljam da Apricot spava svezane kose jer ne voli da je svuda oko nje brdo kose pa je zato sveže da sve bude "na mjestu"... Jesam u pravu ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene jos samo zanima kako se to ulje zove (ili samo da velim protiv ispadanja), i koliko otprilke traje jedna bocica (i treba li cijelu stvar ponavljati), ako se odlucim da znam koliko ce mi dugo kosa biti masna

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam na dijagnostiku išla u "rakete", u Estetic Uvemu - tamo je radila djevojka koja je u Padovi završila baš fakultet za kosu (to sam jako lijepo rekla, ali shvatile ste).
    Uglavnom, tamo sam kupila to ulje (violet, od papra ili paprike, ne sjećam se, ali reci koji je problem pa će znati). Mislim da mi je bočica trajala 2 mjeseca, ali ni toga se ne sjećam... Puno je vode proteklo od tada.
    Nažalost, oni više nemaju dijagnostiku vlasišta, ali mislim da i dalje prodaju preparate.
    Probaj, Estetic Uvema, Dakićev trg (neki broj).

Brunda, umrla bih da mi se u snu kosa mota po licu. Ili da ujutro u krevetu nadjem dlake.
    A Orka spava tako da me zagrli - pa ugušilo bi se dijete (iako je njezina kosa sada dulja od moje - dva centimetra od struka).

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Daj mi reci ženo-zmaj zašto se toliko mučiš s tolikom kosom ako ti ustvari samo smeta :?
    Vidjela si mene koliku sam imala pa sam sve lijepo cvak baš iz razloga što sam ju stalno vezala i nisam od tolike kose ništa imala. Sad imam do ramena postepeno pošišanu i super mi je. Lijepa frizura, malo vremena na pranje i friziranje, zdravija je...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to više nije priča za ovaj topic.
    dovoljno je da kažem da su mi jednom u jednom poznatom salonu odrezali 15cm, pa sam završila na hitnoj.
    pa poslije kod psihijatra.
    pa više kosu ne diram - obožavam je. i spoznaju da je imam.

Početno

Marelice, jel' stavljas Orki regenerator?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne, šta će joj?!
    Pa i ja sam ga prvi put stavila sa dvadeset i kusur...

Početno

I uspijes ju rascesljati bez problema?!?!
    Mi smo dugo imali veeelikih problema sa cesljanjem (sto je skoro dovelo do toga da je pocela histericno vristati kad bi vidjela cetku), buduci da ima nevjerojatno gustu kosu, koja se strasno petljala. U zadnjih mjesec dana stavim joj malo regeneratora u kremi, po mogucnosti cim dalje od vlasista i preporodili smo se. MM se zgraza i veli da nisam normalna da dvoipogodisnjem djetetu stavljam kemiju po kosi, ali stvarno sam bila na rubu zivaca s tim cesljanjem.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

to više nije priča za ovaj topic.
    dovoljno je da kažem da su mi jednom u jednom poznatom salonu odrezali 15cm, pa sam završila na hitnoj.
    pa poslije kod psihijatra.
    pa više kosu ne diram - obožavam je. i spoznaju da je imam.
    Hmm...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    I uspijes ju rascesljati bez problema?!?!
    Mi smo dugo imali veeelikih problema sa cesljanjem (sto je skoro dovelo do toga da je pocela histericno vristati kad bi vidjela cetku), buduci da ima nevjerojatno gustu kosu, koja se strasno petljala. U zadnjih mjesec dana stavim joj malo regeneratora u kremi, po mogucnosti cim dalje od vlasista i preporodili smo se. MM se zgraza i veli da nisam normalna da dvoipogodisnjem djetetu stavljam kemiju po kosi, ali stvarno sam bila na rubu zivaca s tim cesljanjem.
    gle, Orka ima skroz glatku i svilenu kosu i nikad je ni ne češljam - samo protrese glavom i svaka las je na mjestu.
    takva je i moja.
    Magdalena ipak ima valovitu. I znam da i druge mame stavljaju regenerator kovrčavoj djeci.
    odosmo u krivi topic - trebalo bi prebaciti na djecje teme.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja kosa je kovrčava i ja je uopće ne češljam, samo je raščešljam kad ju perem, naravno uz obilje regeneratora. Ne sjećam se kako je to izgledalo kad sam bila mala, samo se sjećam da me kad sam imala 10 godina mama ošišala na dječački kratko i od tada mrzim kratku kosu, muke sam prošla dok mi opet nije narasla, sama se šišala svako jutro kak bi koja kovrča stršala, na kraju sam imala fudbalerku ! Nikad se više ne bih ošišala na kratko, a i ja baš ne volim frizere, pogotovo od kada me šišala sestrična i ošišala nekoliko cm više od onog kaj sam joj rekla uz obrazloženje "To sam ti namjerno napravila jer toliko treba". Ak sam ja rekla jedan cm onda jedan cm.Naravno da me ona više ne šiša!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ana, ovaj tvoj post kao da sam ga ja pisala

Početno

I meni uzasno otpada kosa, a ovo sto je ostalo je tako tuzno za vidjeti.
    Ima nove kosice i jedino mi to daje nadu da necu ostati sa tri dlake na glavi. Htjela bi se osisati na kratko jer se nadam da ce mi to sprijeciti toliko opadanje, nece se mrsiti kad je kraca, ali se sad vec bojim i kratko osisati jer ce tek onda biti vidljivo kako je malo ima.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Apricot, sada kužim zašto se ne šišaš. Super ti je kosa kada je raspuštena. Probaj neku psihoterapiju vezano uz otpale vlasi i češće ju nosi raspuštenu :namig:

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •