Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Fil za tortu???

  1. #1
    Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Crikvenica/Slavonski Brod
    Postovi
    396

    Početno Fil za tortu???

    Sutra je rođendan mojoj svekrvi a dolazi sa posla u 12.
    Tako- nemam vremena, a imam i dvije male curice doma, te sam danas kupila- gotovi biskvit za tortu i svjećice :D
    E dajte mi neki ful jednostavni, lagani fil sa kojim bi nafilala tortu (bez oraha ili tako nečeg jakog) ljubitelji smo laganih torti/krema.
    Upomoć :D

  2. #2
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja sam negdje pisala recept za kremu od narance. Jako fino. Aj potrazi sama ako te zanima, malo sam kratka s vremenom.

  3. #3
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    ako volite od sira, možete iskoristiti samo kremu sa ovog topica:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=56409

    a evo i paste-am dio za kremu:

    Krema:
    12 listića bijele želatine
    5 dl rashlađenog vrhnja
    ribana korica limuna (ili malo ribane korice iz vrećice gorespomenutog doktora, ja obično to koristim jer ne mogu doći do neprskanih limuna)
    1 dl limunovog soka (može i miješano limun-naranča)
    15 dkg šećera
    1 vanilin šećer
    1 kg svježeg kravljeg sira (ja uvijek uzmem onaj u marami, ima ga oko 800g)

    Postupak:

    Za nadjev namocite želatinu u vodi prema uputama na omotu.
    U međuvremenu čvrsto istucite vrhnje.
    Dobro pomiješajte sir, limunovu koricu, sok, šećer i vanilin šećer.
    Otopite želatinu, pomiješajte najprije s otprilike 4 žlice sirne smjese pa to primiješajte preostaloj sirnoj smjesi.
    Odmah umiješajte tučeno vrhnje.
    Smjesu nanesite na biskvit i poravnajte.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Maloprije sam ostavila post ovdje, baš o fili za tortu - kremu za hola kocke ohladiš, 2/3 upotrijebiš za filu, a 1/3 ponovno otopiš i preliješ kao glazuru (ili sve upotrijebiš kao filu, po želji). Glazura ispadne savršena

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •