Iskreno ja i dalje po ovom pitanju, bez obzira na moje iskustvo, mislim da sve ono što se napravi iz ljubavi, nije grijeh u očima Boga.
Mislim da i taj predbračni odnos, koji je završio brako ili ipak na kraju nije, ako je bio iz ljubavi, a ne samo iz požude, radi nekakve sebičnosti, iskorištavanja ili dokazivanja nekome, nije grijeh.
:/ Što vi i Crkva mislite o tome????
Da, i to što Bog kaže ;Ne sagriješi bludno! On tu ne misli na sam čin sexa, tj. konkretni spolni odnos, nego i neke druge radnje koje ne moraju završiti spolnim činom....da sada ne detaljiziram...?????
To znači da je rijetko tko "nevin", jer kada se radi o sexu ima tu puno stvari koje se podrazumjevanju....po tom pitanju ja svoju "nevinost" često puta dovedem u pitanje!
Kao što je netko rekao, ne dovedi se u napast, samo maženje može odvesti daleko...a to je stvarno teško...gdje je granica kada su grijeh, bludnost, sex, i neke druge "bludne" radnje u pitanju?
Dali se grijeh odnosi i na maženje i ljubljenje, razmišljanje, zamišljanje?
Ti ljudi bi se onda stvarno trebali čuti samo telefonom...ja vjerujem da je ženama to puno lakše nego muškarcima....kako nekoga dobro upoznati prije braka, kada moraš stalno biti na oprezu da ta plaktonska ljubav, ne preraste u nešto fizičko? Kako znati da to nije samo prijateljska ljubav, a ne ona između muškarca i žene?
Je li bludnost fizičke, duhovne ili razumske naravi?
Je li uvjek pravilo da je ta ljubav čvršća i iskrenija?
Takvi ljudi se moraju jako brzo oženiti da ne padnu u napast, pogotovo muškarci?
Iz svog iskustva mogu reći samo da je to jako teško...meni i nije bilo toliko koliko MM, ali vjerujem da je to teško djevojkama koji ni same ne znaju što bi...meni je bilo lako jer sam oduvjek znala da ću apstinirat to je bila moja odluka unaprijed, moja zaštita u slučaju da mi nešto smuti mozak, život, hormne i da se nađem u situaciji u kojoj moram reći da ili ne, da tada kada budem neodlučna imam već spreman odgovor na to, a ne da tada moram razišljati što učiniti kada mozak ne radi, već srce...to mi je jako puno puta olakšalo odluku i život.....a možda sam jednostavno imala sreću, i dobre muškarce koji su me razumjeli, i podržavali moj odluku, i rijetko kad me nagovarali da promjenim mišljenje....