-
Lupocet teen
Molim vas savjet u vezi lupocet teen kapsula za snižavanje temperature.
Na uputi piše da su namjenjene djeci i od 5 do 12 pa i više godina. Mi smo prije par mjeseci navršili pet pa me zanima da li je netko u toj ranoj dobi koristio kapsule , da li da ih ipak još ne dajem ili nema razloga zašto ne. Znam da se zapravo radi o težini djetata ali ona nigdje ne piše pa sam u dvojbi.
-
doza se odredjuje prema tezini dijeteta, no kad su kapsule u pitanju mislim da je vaznija ta sposobnost gutanja toga kod dijeteta. Jel moze gutati kapsule s 5 godina? Moj devetogodisnjak moze gutat lupocet teen, no neznam jel petogodisnjak moze. Zbog toga je sirup bolji za djecu.
inace doma cuvam stare listice nakon sto bacam ljekove, nekad zatrebaju 
i vidim da nigdje nema tablice s tezinama i dozama, samo okvirne preporuke:
1 kapsula sadrzava 300mg paracetamola.
1 zlicica sirupa lupoceta (5ml) sadrzava 120mg paracetamola. preporuca se za djecu od 5 godina 2 zlicice sirupa, sto znaci 240mg paracetamola.
Plicet sirup (5ml) isto sadrzi 120mg paracetamola, i isto preporucuje 2 zlicice za djecu od 5 godina starosti.
A sad gledam listic Lekadola tbl. 500mg - gdje se preporuca pola tablete za djecu od 5 godina starosti, znaci 250mg doza.
Dakle, po ovoj logici, ako ako ti mali uzima 1 kapsulu, onda uzima malo jacu dozu nego sto je preporuceno za djecu te dobi za uobicajene tegobe. To bih dala iskljucivo za jako visoku temperaturu ili strasne bolove, radije bih dala petogodisnjaku dozu do 250mg, znaci 2 zlicice sirupa ili pola tablete.
no to je neka moja logika.......
-
Kod djece se doziranje temelji na tjelesnoj težini, dob je samo smjernica.
Preporučena pojedinačna doza paracetamola iznosi 10-15 mg/kg tjelesne težine pa bi za uzimanje kapsula (s obzirom da je doza 300 mg) dijete trebalo imati barem 20 kg.
-
Hvala na detaljnim odgovorima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma