Results 1 to 8 of 8

Thread: Kako izvesti uobročavanje?

Default Kako izvesti uobročavanje?

Što se nas tiče, dojili bi smo na zahtjev dok god dojimo, ali ne pita nas niko...Ja ću morati da se vratim na posao kad Viktor navrši 5 mjeseci, pa bih ga već od 4. htjela naviknuti na podoje na svaka 3-4 sata. Ali u ovom se trenutku to čini kao nemoguća misija. On neće cuclu, (pametnica ) a doji nekad svaki sat, nekad svaka dva ili tri. Ima li neki trik za uvodjenje rasporeda ili to dodje samo?

renci's Avatar

Puno ljudi će reči da postoje pravila, možda da potražiš u knjigama od prije dosta godina pa ćeš tamo pronaći štogod, ali problem nije u tome da ti to pročitaš nego kada to treba primjeniti na dijete jer to na kraju svih mudrovanja ipak dođe samo.
    Tvoja beba ima samo 2 mjeseca i još uvijek nema nekog strogog reda i pravila , to se mjenja na dane, tako će to biti i kad malo još odraste, u dobi od 4 mjeseca već će ga poćeti zanimati puno više stvari oko njega, pa ćeš moći malo ga zbaviti i produljiti period između dojenja. Ako ti tko i da neki pametan savjet ti probaj, ali se nemoj uzrujavti ako vam ne uspije -pa, znaš da je tvoj bebač jedini takav i poseban, pa za njega ne moraju važiti prvila kao za neke druge.
    Polako, imate još vremena, samo se lijepo dojite i uživajte u svakom trenu dok ste zajedno, jer na žalost to tako brzo prođe!

NatasaM...'s Avatar

Ne znam, ja jos uvijek jedem bez ikakvog reda pa pretpostavljam da je to nesto sto mojoj mami nikad nije uspjelo. :D

Leda jede po obrocima kad je s bakom (moja sveki je sva "na ure"), a kad je sa mnom nauziva se nereda i jede i spava kad joj pase. :D

Glede dojenja, uobrocili nismo nikad. Sada npr. doji 1 put tjedno, ali bez nekog posebnog pravila.

Ja se bas ne bih slozila da ima puno vremena, jer sam se ja opustila i Filipa jos uvek nisam uobrocila, sisa kada hoce i koliko hoce, nocu, danju... Ja imam samo jos mesec dana do posla

andrea's Avatar

Bojan je također cicao svakih sat , dva i baš negdje sa oko 3,5 - 4 mjeseca si je, sam od sebe, počeo raditi malo veće razmake između podoja; na cca svaka 4 sata .

Ivana Š.

Evo, počela sam raditi, a Domagoj je napunio 7 mjeseci. Sa 6 smo počeli uvoditi dohranu i tako je imao mjesec dana da se privikne na jednu kašicu dok sam na poslu. Inače radim u školi pa sam u većini slučajeva brže kući no ostali. No u posljednje vrijeme kao da je znao što ga čeka, pa je stalno tražio sisati. Čuva ga suprug i ponekad baka, i kažu mi da uopće ne traži stalno jesti, već pojede jednu kašicu dok mene nema i ne buni se. Čini mi se da kada sam ja kući zna da može imati cicu na raspolaganju stalno. Nemojte ih siliti redu dok imaju 2 pa i 4 mjeseca. Ma svako će dijete sebi samo napraviti ritam. znam da je teško kada počnete rano raditi, ali i oni se prilagode kada nema njihove cice blizu. Nakon 6 mjseci, čini mi se ipak se i njima pokrene neki točak u glavi i razumiju neke stvari.

Jesi li razmišljala o tome da umjesto navikavanja na dojenje po satu izdajaš i spremaš mlijeko? Koliko dugo ćeš raditi, 4 ili 8 sati? Ako je 4 biti će dosta jedan obrok, možeš izdajati i davati odmah drugi dan, pa ne moraš zamrzavati.

Mamazika, radit ću full time, dakle osam sati. Iskreno, to sa izdajanjem mi se ne svidja jer ću povećavati proizvodnju, a i ne znam kad bih se izdajala, a onda ...osam sati na poslu, bez dojenja, mastitis mi ne gine...Mislila sam mu od petog mjeseca uvesti dohranu, a ostaviti jutarnje i večernje podoje...