-
Kako izvesti uobročavanje?
Što se nas tiče, dojili bi smo na zahtjev dok god dojimo, ali ne pita nas niko...Ja ću morati da se vratim na posao kad Viktor navrši 5 mjeseci, pa bih ga već od 4. htjela naviknuti na podoje na svaka 3-4 sata. Ali u ovom se trenutku to čini kao nemoguća misija. On neće cuclu, (pametnica
) a doji nekad svaki sat, nekad svaka dva ili tri. Ima li neki trik za uvodjenje rasporeda ili to dodje samo?
-
Puno ljudi će reči da postoje pravila, možda da potražiš u knjigama od prije dosta godina pa ćeš tamo pronaći štogod, ali problem nije u tome da ti to pročitaš nego kada to treba primjeniti na dijete jer to na kraju svih mudrovanja ipak dođe samo.
Tvoja beba ima samo 2 mjeseca i još uvijek nema nekog strogog reda i pravila , to se mjenja na dane, tako će to biti i kad malo još odraste, u dobi od 4 mjeseca već će ga poćeti zanimati puno više stvari oko njega, pa ćeš moći malo ga zbaviti i produljiti period između dojenja. Ako ti tko i da neki pametan savjet ti probaj, ali se nemoj uzrujavti ako vam ne uspije -pa, znaš da je tvoj bebač jedini takav i poseban, pa za njega ne moraju važiti prvila kao za neke druge.
Polako, imate još vremena, samo se lijepo dojite i uživajte u svakom trenu dok ste zajedno, jer na žalost to tako brzo prođe!
-
Ne znam, ja jos uvijek jedem bez ikakvog reda pa pretpostavljam da je to nesto sto mojoj mami nikad nije uspjelo. :D
Leda jede po obrocima kad je s bakom (moja sveki je sva "na ure"), a kad je sa mnom nauziva se nereda i jede i spava kad joj pase. :D
Glede dojenja, uobrocili nismo nikad. Sada npr. doji 1 put tjedno, ali bez nekog posebnog pravila.
-
Ja se bas ne bih slozila da ima puno vremena, jer sam se ja opustila
i Filipa jos uvek nisam uobrocila, sisa kada hoce i koliko hoce, nocu, danju... Ja imam samo jos mesec dana do posla
-
Bojan je također cicao svakih sat , dva i baš negdje sa oko 3,5 - 4 mjeseca si je, sam od sebe, počeo raditi malo veće razmake između podoja; na cca svaka 4 sata
.
-
Evo, počela sam raditi, a Domagoj je napunio 7 mjeseci. Sa 6 smo počeli uvoditi dohranu i tako je imao mjesec dana da se privikne na jednu kašicu dok sam na poslu. Inače radim u školi pa sam u većini slučajeva brže kući no ostali. No u posljednje vrijeme kao da je znao što ga čeka, pa je stalno tražio sisati. Čuva ga suprug i ponekad baka, i kažu mi da uopće ne traži stalno jesti, već pojede jednu kašicu dok mene nema i ne buni se. Čini mi se da kada sam ja kući zna da može imati cicu na raspolaganju stalno. Nemojte ih siliti redu dok imaju 2 pa i 4 mjeseca. Ma svako će dijete sebi samo napraviti ritam. znam da je teško kada počnete rano raditi, ali i oni se prilagode kada nema njihove cice blizu. Nakon 6 mjseci, čini mi se ipak se i njima pokrene neki točak u glavi i razumiju neke stvari.
-
Jesi li razmišljala o tome da umjesto navikavanja na dojenje po satu izdajaš i spremaš mlijeko? Koliko dugo ćeš raditi, 4 ili 8 sati? Ako je 4 biti će dosta jedan obrok, možeš izdajati i davati odmah drugi dan, pa ne moraš zamrzavati.
-
Mamazika, radit ću full time, dakle osam sati. Iskreno, to sa izdajanjem mi se ne svidja jer ću povećavati proizvodnju, a i ne znam kad bih se izdajala, a onda ...osam sati na poslu, bez dojenja, mastitis mi ne gine...Mislila sam mu od petog mjeseca uvesti dohranu, a ostaviti jutarnje i večernje podoje...