Results 1 to 27 of 27

Thread: NEsex nakon poroda

Default NEsex nakon poroda

Pozdrav svima,imam jedan problem koji me izludjuje na samu pomisao a kamoli na radnju :shock:
    Proslo je vec 8 mjeseci od poroda,(prva trudnoca ) a sex u nasem braku je velika 0 ... MM je je nakon 6 jedana poroda rekao '' nemoj se nista brinuti cekat cemo jos mjesec dana onda ce biti sve na svom mjestu'' nakon 2 mjeseca sto je zajedno 5 nakon poroda ,jos uvijek isti problem...Doc kaze,gospodjo sve je u redu nakon poroda....ali taj u redu meni nije u redu.... jos uvijek nakon 8 mjeseci meni nije sve vraceno ili bolje reci previse se vratilo na svoje mjesto....hocu reci,da mi se nekako previse previse vratilo na svoje mjesto,razgovarala sam i sa docom,i sa sestrama,da nemozemo jos uvijek,pa svi kazu,ma joj to je vjerojatno tvoj strah u glavi,moras se opustiti,ali nije u tome stvar, ili doc kaze probajte sa gelom...ma nije ni u gelu stvar, moram reci bar tu prosto kad nigdje drugdje ne mogu srama :D i mokra i opustena i sve sve ali on nejde unutra nikako nesto nemoze proci...na pocetku kad ulazi toliko me ulaz boli da bi vristala ali ajd kroz suze pretrpim,a ulaz dublje kao da mi netko pokusava silom ugurati opet bebu unutra....toliko boli jako da se svaki put rasplacem od bola i jauka...a moj doc kaze ...sve je u redu... sama sam probala prstom opipati unutra sta se tu sve dogadja pod prstom osjetim da je sve nesto hrapavo i previse usko,i nisko nesto...i sad kazite da nisam normalna .....MOLIM vas pomozite ili barem ako je netko imao takav problem neka me utjesi sa naslo se u cemu je problem,ili kako da ga rijesim ...hvala svima pozdrav

zaboravila sam reci ,MM je jako strpljiv i njezan,tako da nije problem u u..guranju na silu , pokusavali smo neznam koliko puta i 0 jos uvijek je tako sve usko i bolno...kao da se skroz zatvorila unutra i neda nicemu proci...

Ivana B-G's Avatar

mene su nakon poroda preusko zasili i sad me jos uvijek bolicka kad trebamo vodit ljubav. medutim, samo na pocetku, dok to misicno tkivo malo ne popusti i, naravno, tu je i moj strah, da ce "opet bolit" i naravno da onda mora bolit....
    nemam bas neki savjet osim mozda vise sexa, da opet sve malo "omeksa". mozda da prije sexa, TM ili ti malo prstima "rasirite"?! mislim znam, zvuci malo ali ja eto tako razmisljam...a da uzmes neko prirodno ulje i redovito malo masiras, kao masaza medice prije poroda???

a da potražiš mišljenje drugog doktora, možda nekog privatnika

istina da boli ali prođe nakon 2-3 puta

bfamily's Avatar

Mislim da je to donekle normalno. I mene je dosta jako bolilo prvi puta nakon poroda, i nakon toga se nisam mogla natjerati negdje mjesec dana.
    Ali što se više radi, to bude bolje. Reci TM, da bude nježan, neka ful polako uđe (ajme, koji je bed ovo pisati ), i polako - polako ispočetka, nitko niej rekao da morati ići do kraja.
    A ako se ti ne osjećaš ugodno, možete su zadovoljiti i na druge načine. 8)

bfamily's Avatar

Quote Originally Posted by Ivana B-G
    mozda da prije sexa, TM ili ti malo prstima "rasirite"?! mislim znam, zvuci malo ali ja eto tako razmisljam...a da uzmes neko prirodno ulje i redovito malo masiras, kao masaza medice prije poroda???
    Slažem se sa ovim.
    Sretno

Loryblue's Avatar

ako ću te iti malo utješit, ja sam rodila prije 3 godine i 5 miseci i još uvik trpim te nesnosne bolove pri ulasku.
    boli, boli i boli.
    čak i kad sam maksimalno vlažno - opet boli.
    ponekad imam osjećaj (iako je sve mokro) da je ustvari lažno mokro i da je samo površinski mokro a unutra suho ko barut. i imam osjećaj kako mm prodire da za sobom uvlači u mene i moju vanjštinu (e je mi opis, ali mi drugačiji ne pada na pamet).

mene sad isto zanimaju ti gelovi (jer je vrag definitivno odnio šalu) jer bi se stvarno morali počet malo redovitije seksat. ali ja kad promislim na seks i da će me bolit meni se jednostavno zgrči želudac. i kad padne noć ja bi najradije negdi pobigla.

pošto nikad nisam obraćala pažnju na te gelove i čemu služe, nužno bi mi bila jedna poduka:
    šta tražit?
    kako se zovu ti gelovi?
    ima li ih u dm? (to mi je najbezbolnije tamo tražit).
    mažem li samo površinski ili i malo podmažem i unutra?

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by Loryblue
    pošto nikad nisam obraćala pažnju na te gelove i čemu služe, nužno bi mi bila jedna poduka:
    šta tražit?
    kako se zovu ti gelovi?
    ima li ih u dm? (to mi je najbezbolnije tamo tražit).
    mažem li samo površinski ili i malo podmažem i unutra?
    imas topic na tu temu, malo procackaj, nedavno san naletila na njega.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...t=tea+tree+gel

Zenske moje ja sam dosla na tu ideju da sam mozda previse zasivena,ali jos nesto me muci to sivanje kao unutarnje sivanje,ne vanjsko, jeli to skroz unutra ili negdje blizu vani, i ustvari ima li uopce to duboko unutarnje sivanje... o joj kako da objasnim,nadam se da kuzite sta hocu reci ... nakon sto malo udje ima nesto jos a neznam sta, ja mislim da je unutarnje sivanje...e tu me boli i neeeda mu proci i onda je za vristatiiiii :shock: ili moze biti da mi se hm mozda maternica previse spustila,a kad sjednem kpod doca na onu stolicu pa on nevidi pa se vrati gore koja budala nemogu vjerovati sta sam napisala

zhabica jesi pronasla sta ,bas sam sad citala i smijala se onim ludama o cajevcu ima u dm-u tree gel kosta ti 50 kn hm ja mislim da je pisalo 50 ili 40 nema veze ....uglavnom svakakvih gelova ima u sexshopovima znam da je bed ici tamo, ali ti je najbolje preko interneta naruciti...ili posaljes muza kao ja nek se on ide tamo crvenit

zhabica's Avatar

pa iskreno nije bas da mi trebaju lubrikanti, kod mene je sve pojacano nakon poroda i suprotno od onog sto pricaju, slaba ovlazenost itd, al mi se svidio onaj topic pa ako nekom treba steta da ne vidi jer ima dobrih savjeta.

meni se nekad isto cini da ima jedan komadic mali koji ko da jos nije zarastao, iako me sve prestane bolit nakon par sekundica ili uopce ne boli ako je predigra duza , a moguce je da je sve to sasiveno i malo dublje od onog sto mi vidimo izvanka.

drndalica's Avatar

Ovako, problem bi mogao biti hormonalna neravnoteža.
    Postoji nešto što se zove atrofijski vaginitis i vezan je za žene u menopauzi odn. stariju dob. Rijetko se dešava ali nije nemoguće. Na to upućuje tvoj opis da je dolje sve nekako suho i zategnuto. Normalna sluznica rodnice je mekana, deblja i vlažna. Ginekolog bi prilikom pregleda trebao uočiti problem. Ako još uvijek dojiš i jajnici ti još nisu profunkcionirali (nemaš menstruaciju) moguće je da ti se to desilo pa ne možeš hormone nikakvim oralnim terapijama regulirati.
    Postoji lokalna terapija – ista je kao i za žene u menopauzi koje imaju problema sa suhoćom rodnice. Dakle, moguće rješenje je lokalna aplikacija estrogena (vaginalete/kreme). Npr. Vagifem vaginalete + neka krema sa estrogenima za kasnije korištenje (nakon primarne terapije vaginaletama) + lubrikanti (dobar je Personal Lubricant od Landera, ima i neki sa čajevcem iz DM-a – ali bi te moglo peckati). Sve bi ti to trebao prepisati liječnik (ako utvrdi tu dijagnozu). Tvoj problem puno je učestaliji nego li misliš – možda da ipak probaš otići na pregled kod drugog ginekologa?

pino's Avatar

Potpisujem drndalicu za atrofijski vaginitis. Ja sam imala carski, znaci nije bilo pucanja niti sivanja niti bilo kakve traume, ali je bolilo pa bolilo pa bolilo bez obzira na lubrikante (i to svake vrste). Dobila sam od doktora jednu kremu (zove se Premarin ovdje u Americi), ali ju ipak nisam koristila jer sam dojila i nakon nekog vremena i nekoliko propalih i traumaticnih pokusaja nam se vise nije zurilo. Na kraju je bol nestala sama od sebe kad sam prestala dojiti tamo negdje 10 mjeseci nakon poroda. (A onda sam opet ostala trudna expresno pa opet nista od keksa )

dadalinaevo kod mene je identično kao kod tebe,a prošlo je više od tri godine od mog porođaja

dakle u drugom sam porođaju jako pukla i dobila stvarno puno šavova

od tada imam osjećaj da sam puno uža,kao da sam dobila šav previše
    naravno da više ne boli,no kao da postoji fizička prepreka,tkivo koje ne pušta "do kraja" da prostiš na izrazu,i to dosta dublje unutra

doktor naravno kaže da je sve u redu...čak kad me prvi put pregledavao je mislio da uopće nisam rodila vaginalno

evo ponovno sam trudna,možda treći porod riješi stvar

zhabica's Avatar

[quote="roninevo ponovno sam trudna,možda treći porod riješi stvar [/quote] moja prijateljica je nakon 4 poroda zamolila da je pazljivo sasiju jer je imala poprilicnih problema prrije toga, i malo su pripazili i rekla je da vise nije imala nakon toga nikakvih problema, ni sa sirinom ni mokrenjem, pa pitaj, obrati im paznju mozda dr. rade to rutinski pa ako zamolis budu oprezniji i ne zasiju te bezveze.

hm,ali bojim se da je kod mene baš obrnut problem nego što je bilo kod tvoje prijateljice...

ja imam osjećaj kao da su me previše zašili

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by ronin
    hm,ali bojim se da je kod mene baš obrnut problem nego što je bilo kod tvoje prijateljice...

ja imam osjećaj kao da su me previše zašili
    pa i ona se na to zalila i jos da ne mokri normalno, al nakon 4. poroda su je malo bolje zasili, zamolila je, i nije vise imala nikakvih problema. pokusaj. uostalom mozda ti se sad sve opet rasiri i vrati na normalu, a pazi ti kakve ti ja utjehe dijelim aj nadam se da ce ovaj put bit bolje sretno!

mali mrav's Avatar

I ja imam problema s uskoćom i s neugodnim-bolnim osjećajem pri odnosu. Dugo vremena nisam se niti usudila probati (imam divnog,strpljivog mužića) zbog nekih komplikacija nakon poroda, a kad sam se napokon odvažila-katastrofa. Dojim, pa je sigurno problem i u suhoći, ali unutarnje puknuće( pukla sam, nisu me rezali ) mi je loše zacijelio pa imam neke priraslice, tj. divlje meso (kao neka kuglica roze boje) koja me boli kod odnosa. A čini mi se da su me malo nategnuli kod jednog šava, jer kad sam probala to opipati, kao da je jedan dio sluznice jako napet. Bila sam na gin pregledu i idem da mi odstrane tu priraslicu, a dr. je rekao da mi je na mjestu ožiljka sluznica dosta nerastezljiva pa me i to boli. Rekao je da se to može popraviti, ali čini mi se da ću ipak pričekati slijedeći porod pa da se to onda sredi. Ne gine mi epiziotomija

hvala...valjda bude dobro,odnosno bolje neg je sad

mali mrav's Avatar

I ja imam problema s uskoćom i s neugodnim-bolnim osjećajem pri odnosu. Dugo vremena nisam se niti usudila probati (imam divnog,strpljivog mužića) zbog nekih komplikacija nakon poroda, a kad sam se napokon odvažila-katastrofa. Dojim, pa je sigurno problem i u suhoći, ali unutarnje puknuće( pukla sam, nisu me rezali ) mi je loše zacijelio pa imam neke priraslice, tj. divlje meso (kao neka kuglica roze boje) koja me boli kod odnosa. A čini mi se da su me malo nategnuli kod jednog šava, jer kad sam probala to opipati, kao da je jedan dio sluznice jako napet. Bila sam na gin pregledu i idem da mi odstrane tu priraslicu, a dr. je rekao da mi je na mjestu ožiljka sluznica dosta nerastezljiva pa me i to boli. Rekao je da se to može popraviti, ali čini mi se da ću ipak pričekati slijedeći porod pa da se to onda sredi. Ne gine mi epiziotomija

RONIN e to je to ,e taj problem i ja,sto kazes da oprostis na izrazu kao da mu neda uci do kraja,neda mu nesto proci,kao neki misic koji se stisnuo i neda nicemu unutra, a probala sam sama prstom osjetiti sta je to,sve je nesto hrapavo unutra i grozno boli... ali vidim da nisam jedina s takvim problemom,znaci nista mi nepreostaje nego nadati se i ici na jos jedno djete da bi mogla imati normalan brak i mrak

DRNDALICA nije mi problem u godinama ,tek mi je 26 god. sa suhocom nema nikakvih problema,sto se toga tice sve na svom mjestu :D

draga moja dadalina čini mi se da su naši doktori bili prerevni u šivanju :/

kristina_zg's Avatar

Quote Originally Posted by mali mrav
    imam neke priraslice, tj. divlje meso (kao neka kuglica roze boje) koja me boli kod odnosa. A čini mi se da su me malo nategnuli kod jednog šava, jer kad sam probala to opipati, kao da je jedan dio sluznice jako napet.
    to isto je i kod mene, ja sam rezana sa lijeve strane, a ta koža sa desne strane mi je nekako nategnuta i napeta...i steže me. I obavezno kod odnosa bih krvarila iz tog dijela.. Doc je spomenuo to neko divlje mesto i eto jučer bila treći puta na tom premazivanju i rekao da je to zasad to, da vjerojatno više ne moram dolazit. Nadam se da ne moram, no vidjet ćemo

to divlje meso...granulacija...ja sam spaljivala,postupak bezbolan doslovno...traje minuticu i više se nikad ne javlja...a bilo je jako bolno...prije spaljivanja...

kristina_zg's Avatar

da, i meni je spaljivao, tri puta sam bila na spaljivanju. I zadnji puta mi rekao da sad par dana ne smijem imati odnos. I pomislim- ne bude problema, tak nam je prorijeđeno I onda ko za vraga padne keksić dva dana nakon- i opet me boljelo i sad me i dalje zateže. Sad me frka da sam nekaj zeznula

ajme identična stvar kod mene!
    samo se ja svojih priraslica još nisam riješila.. čekam sterilan nalaz da bi mi ih sredili a beštija se zacementirala i ne mrda
    rodila sam prije 17mj.
    znači odstranjvanje ne boli???

ruza's Avatar

cure a što je s analnim sexom nakon poroda konzumirate ga?