Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Tata nije želio drugo dijete..a kad se rodilo...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Tata nije želio drugo dijete..a kad se rodilo...

Drage moje, sjećat ćete se možda kako sam već prije godinu dana obznanila da želim drugo dijete
    Ta želja je u meni kuhala, malo jača malo slabija ali kulminirala je kad mi je prošli mjesec crvena armija kasnila tjedan dana. no, na žalost bio je to samo neki hormonalni potresić, niš od trudnoće.
    Bilo mi je strahovito teško i shvatila sam da ću osjećati veliku rupu u srcu cijeli život, ako ne budem imala još jedno dijete.
    Imam još toliko ljubavi za dati, želim je dati, želim do neba još jedan mali paketić sreće za sve nas. Sam bog zna da bi Leona bila oduševljena, jer je ona idealan materijal za stariju sestru tako brižna i empatična kakva već je

E, sad...problem je u tome što se Miro jako premišlja. NIje on baš jako protiv, nego više onako, ne zna ni sam kako bi to izrekao. Volio bi drugo dijete svim srcem, naravno, ali se sav nekako usplahiri kad pričamo o tome. Počne valjat bedastoće kako ja neću moći sve gurat sama jer on puno radi, da imamo stan prilagođen jednom djetetu, da sam taman opet počela vozit bicikl i ić u kazalište i općenito se više družiti s prijateljima vani, a sad me čeka opet par godina pauze od društvenog života, da je on sebična komotna budala kojoj se ne da prolazit opet tantrume dvogodišnjaka
    Ali sve to on nekako mlako i sa sustezanjem govori, kao da ni sam ne vjeruje u to što lupeta i onda obeshrabreno zaključi smijući se: jooooj, dobro! Svi, baš svi argumeti su na tvojoj strani! I materijalni i emocionalni i psihički i fizički, znaaaaaaaaam koliko želiš drugo dijete i napravit ćemo ga, ali mene je tako strah da nešto ne krene krivo!

Nije mi uopće u stanju objasniti čega ga je točno strah.
    Pa, svašta u životu može poći krivo, ali barem nikad do sad nismo dali da nas poteškoće sputavaju u tome da živimo život pun sloge i ljubavi, a još jedan zamotuljak za voljenje ne mre škodit, ne?

Uglavnom, pristao je konačno da zaista najozbiljnije radimo na djetetu, jer zna da ću ja svisnut od tuge koliko mi je bolna i duboka potreba za njim/njom.
    Znam, da ako bi čekala da on kaže Idemo! da ne bi nikad dočekala jer se on nečeg boji i osjećam se sad prevaranstski, kao da sam ga nagovorila na nešto što ne želi iako nikad nije rekao "Ne, to ne dolazi u obzir! Ja ne želim ni pod razno drugo dijete!"
    Uvijek se nekako uvija, mulja, kao da je zapravo čekao da ja donesem odluku, a da onda on slobodno kapitulira

Žao mi je što vas opterećujem ovim nesuvislim brbljarijama, ali htjela sam vas zapravo pitati, ima li među vama onih koji su prošli takvu situaciju? Da se tata jako nećkao i kako se ponašao kad ste konačno zatrudnile i rodile?

Znam ja da će Miro voljeti to djetešce jer jednostavno ima preveliko srce da bi bilo što drugo došlo u obzir, ali željela bih čuti ohrabrenje od vas, da su i drugi bili skeptični, a da su kasnije priznali kako nisu bili u pravu. Pliiiiiiiiiz, utješite me

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Potpuno te razumijem, kod nas je bilo sve otprilike kao što ti pričaš, ali radilo se o 1. djetetu. Imam osjećaj da se on na to " odvažio " jer sam bila stvarno dosadna ( prije trudnoće smo živjeli zajedno 9 godina ), i stvarno sam postala nekako deprimirana i jadna. Kad sam ostala T.prve njegove riječi su bile: A joj, što ćemo sad ? :shock:
    I naravno kad se malena rodila, a pogotovo sada kad je već prava mala lajavica, njih dvoje su takav tim da je to milina za gledati. Znam da svi, ali baš svi beskrajno vole svoju djecu, ali sam strašno ponosna na njega kad vidim nježnost koja naprosto zrači oko njih kad su zajedno.
    Neki dan mi je rekao da se smatra pametnim čovjekom, ali da nikako nemože shvatiti kako je mogao biti tako glup, da ne želi djecu. Sad kad pričamo o drugom djetetu on je spremniji nego ja, i zaista me to veseli.
    Možda nije neka pomoć, ali eto primjera kako se kod tih muških sve obrne u glavi preko noći. Pusa i sretno ! Ne daj se !

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nemoj se sekirati, muški koji put imaju čudne sklopove u glavi i duže im treba da se upale. Imaju isto jedan osjećaj odgovornosti za familiju (znaš ono _ Ja muško) pa se nekad i boje kako će sve financijski izgurati.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ali htjela sam vas zapravo pitati, ima li među vama onih koji su prošli takvu situaciju? Da se tata jako nećkao i kako se ponašao kad ste konačno zatrudnile i rodile?
    iz iskustva moje frendice, koja je pošto poto htjela drugo dijete, mada je on govorio da to ne želi, al ona si je mislila što on ionako zna o životu i manje-više ostala trudna bez njegove suglasnosti - mogu ti reći da naravno on tog sada već 5godišnjeg dječaka voli svim srcem. al je bilo i situacija kad se mali tek rodio da joj je znao reći: ti si ga htjela ti sad ustani po njega (kad bi mali znao noćima plakati, a ona bila umorna da ustane po njega). njegove riječi nisu hvalevrijedne, al mogu razumijeti da se osjećao nasamareno. stoga znam reći da takve stvari ne treba raditi na svoju ruku niti protiv volje partnera. kad tad će sazrijeti u partneru želja za djecom i to treba poštivati. koliko god bolilo to iscekivanje.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MC, da sam željela na svoju ruku, zatrudnila bi "na prevaru" već prije godinu dana, ali nije mi nikad padalo na pamet na taj način poniziti supruga kojeg volim i poštujem

Ja sad imam njegovu suglasnost ali uz nekakav maglovit neobjašnjiv strah od budućnosti :/

Miro je Leoni divan tata i sigurna sam da će biti i drugom djetetu, samo se treba opustiti

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kloklo... mislim da će taj strah vremenom nestati... nek je sad tu, nemoj ga ni pokušavati odagnati, on ima pravo na svoj stav i svoj strah... treba čovjeku da se srodi s idejom o drugom djetetu... sve će doći na svoje mjesto i njegov strah će ubrzo nestati... sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, uopće ne znam što bih ti rekla na ovu temu...
    Prvo dijete smo oboje željeli svim srcem. Ja sam tada govorila kako ih želim troje, on se fokusirao na dobivanje tog prvog i kad sam ostala trudna, našoj sreći nije bilo kraja. MD bio je oduševljen jednako kao i ja, sudjelovao je u trudnoći, na porodu, aktivno sudjeluje u brizi za Kaleba i odgoju u jednakoj mjeri kao i ja.

Ja sam prvu godinu Kalebova života htjela odmah ići na drugo (ah, ti hormoni), MD je govorio da je prerano, da pričekamo, da želi uživati samo u Kalebu...Nakon prve godine mene je skroz pustila želja za drugim (a kamoli trećim) djetetom, u toj mjeri da me to pomalo plaši. :/ Ni MD nije daleko, često izjavi da ne bi htio više djece. Sad, hoće li se to promijeniti s godinama, teško je reći...Uglavnom, mene više plaši moje odsustvo želje nego njegovo.

U tvom slučaju, mislim da mirna srca možete na bebicu, definitivno nije navlakuša s tvoje strane.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo cijelu godinu potrošili na razgovor o drugom djetetu. Vagali smo. Ja sam bila Za, meni nije teško ni biti trudna niti rađati, niti biti mama i opet tri godine stajati doma.
    Kod MM mora sve biti točno isplanirano i matematički proračunato. Stalno je govorio od sljedeće godine i došla sljedeća godina i onda je "morao". njega je najviše bilo strah kako ću ja sama s dvoje djece jer je on često na putu, a i radi od jutra do mraka.
    Ma ide nam, jedan dan teže, drugi dan je pjesma.
    Inzistirao je da bude prisutan na porodu, nije me htio ostaviti samu, za njega su porodi prekrasni doživljaji jer su se rađala njegova djeca. I jednako se trudi i oko M i oko J. Možda čak sad i više (valjda jer je iskusniji).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ali htjela sam vas zapravo pitati, ima li među vama onih koji su prošli takvu situaciju? Da se tata jako nećkao i kako se ponašao kad ste konačno zatrudnile i rodile?
    iz iskustva moje frendice, koja je pošto poto htjela drugo dijete, mada je on govorio da to ne želi, al ona si je mislila što on ionako zna o životu i manje-više ostala trudna bez njegove suglasnosti - mogu ti reći da naravno on tog sada već 5godišnjeg dječaka voli svim srcem. al je bilo i situacija kad se mali tek rodio da joj je znao reći: ti si ga htjela ti sad ustani po njega (kad bi mali znao noćima plakati, a ona bila umorna da ustane po njega). njegove riječi nisu hvalevrijedne, al mogu razumijeti da se osjećao nasamareno. stoga znam reći da takve stvari ne treba raditi na svoju ruku niti protiv volje partnera. kad tad će sazrijeti u partneru želja za djecom i to treba poštivati. koliko god bolilo to iscekivanje.
    moram priznati da mi ovo grozno zvuči- i s tatine i mamine strane. začeti dijete protiv volje partnera??? i ono njegovo- ti si ga htjela pa se ustani???

ali, vidim da se kod kloklo ne radi o tome.

u svakom slučaju, sretno!!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm....

ja sam vidjela tebe, tvoju curku, i tvoj stan... po onom što sam vidjela - svi uvjeti su ispunjeni.

preostaje mi još da vidim tvog muža, pa da mu kažem to isto!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sjećaš se onog mog "not in the ass..." topika? za koji dan je točno godinu dana, a meni je termin za 3 tjedna

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U ovom slučaju bih rekla,malo utišajte glas razuma,a slijedite glas srca.

Ponekad u životu previše ziherašimo...a u stvari bi se trebali tu i tamo prepustiti.Pogotovo kad nas srce uvjerava da smo u pravu.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo mojeg primjera , malo je obrnuto, ali opet

prvo nam se desilo i mm je to bolje prihvatio od mene, plakala sam tjedan dana, ali što je tu je.
    nisam bila spremna i zato dan danas govorim da nisam dobra mama ( a daleko od savršena za koje sam uvijek govorila da ću biti)

ema ima 6 god. i sad je pitanje za drugo sad ili nikad.mm je prepusti meni odluku a ja imam razmišljanja tipa tvojeg muža i još gore.

ima dobar posao , stabilan život , pred nama je prvi razred, mogu na godišnji bez prevelikih obaveza (jer mm voli obaveze oko djeteta pogotovo neke ludorije) itd.ja nemam živaca ni za ovo jedno a kamoli dvoje

i ja odlučila da nam je jedno dosta a sad ono najvažnije
    da se slučajno desi svi bi se prilagodili ko prvi puta

i iz iskustva jedna utjeha: tateki obožavaju svoje bebe, zato samo naprijed

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako se radujem zbog vas.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma previše se brineš, ili možda i ti imaš dvojbe ? u mom slučaju ja sam bila ta koja je odgađala drugo unatoč pritiscima od strane mm i cijele njegove familije jer sam čekala da svi uvjeti budu ispunjeni, nakon tri i pol godine čekanja dosadilo mi je čekat da sve bude savršeno ( i financijski i ostalo ) i krenula na drugo, uglavnom ono što želim reći je da nije bitno u kakvoj situaciji se nalazite, sve se može što se hoće i sve će se na kraju uklopit

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, ja nemam dvojbe kolko bi pod nokat stalo!

Muči me jedino što nikad nisam voljela nikog stavljati pred teške odluke zbog mojih želja, a sad inzistiram na tom djetetetu i tješi me barem što Miro razumije da to nije nikakav hir već nešto veće od mene, čežnja koju više ne mogu potisnuti i da hoću

Pa sam pomalo nesretna što se ne mogu prepustiti veselju i ičekivanju, već me stalno grize što to nije onak 100% zajednička želja i zato se tako nadam da će sve biti dobro i da će Miro biti fakat sretan jednom kad se bebač rodi

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moram priznat da mi je žao što se uopće moraš opterećivat s tim , ja vjerujem da bi on bio oduševljen kad bi čuo da si trudna a svoje djetešce mora obožavat, ipak lijepo je da razmišlja i o tebi i koliko bi to utjecalo na tebe, ako je kod vas u kući sve u redu i ako dobro funkcionirate kao tročlana obitelj ne vidim na koji način bi vam četvrti član mogao pokvariti sreću, naprotiv - što nas je više to je veselije :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vjerujem da ce voljeti 2. dijete kao i 1. i da se nemas radi cega brinuti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM je šok bila prva trudnoća, iako sam ja najavljivala, a on se "slagao". Kad je vidio plus na testu, zanijemio je, ali se brzo pribrao. Ovu sad trudnoću je želio žarko, čak možda i više od mene, a već najavljuje da bi i treće.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kloklo, samo te želim ohrabriti i poželjeti ti da što prije dobiješ drugu bebicu koju toliko želiš.
    Kod mene je slična situacija s razlikom da mi imamo dvoje djece a ja svim srcem želim treće. Sa strane mog muža slušam identične razloge koje tvoj "iznosi" tebi.
    Realne prepreke ne postoje, tu su "samo" one u njegovoj glavi, a među prvima je strah da nešto ne pođe loše.
    Ja sam sigurna u svojoj želji, znam da ću cijeli život osjećati ogromnu prazninu ako ne pokušamo.
    Znam da ne smijem navaljivati, ne želim ništa bez da i on želi i jako mi je teško. Ipak ne gubim nadu i zaista vjerujem da će vrijeme svoje učiniti.
    Želim svu sreću onima koje su na istim mukama.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma znaš šta, ja mislim da je dovoljan razlog da idete na drugo taj da prvorođenica ne ostane i jedina, svakako je lakše prolaziti kroz probleme djeci koja nisu jedino dijete u obitelji ( pogotovo kad vi ostarite ) a i svakako ćete bit manje opterećeni sa njom kad bude veća, manje ćete je gnjavit i tak

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Pa sam pomalo nesretna što se ne mogu prepustiti veselju i ičekivanju, već me stalno grize što to nije onak 100% zajednička želja i zato se tako nadam da će sve biti dobro i da će Miro biti fakat sretan jednom kad se bebač rodi
    mislim da paničariš bez razloga ... čovjeku je jednostavno frka, što je najnormalnija ljudska reakcija... a to si i sama napisala...

sad ste se uhodali s jednim djetetom - drugo će promijeniti stvari. da sam ja na tvom mjestu - ja bi se zabrinula kad se on NE BI pitao kako ćete s dvoje!?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    sad ste se uhodali s jednim djetetom - drugo će promijeniti stvari. da sam ja na tvom mjestu - ja bi se zabrinula kad se on NE BI pitao kako ćete s dvoje!?
    slažem se
    s prvim ni ne znaš što je iza ugla

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tješi me barem što Miro razumije da to nije nikakav hir već nešto veće od mene, čežnja koju više ne mogu potisnuti i da hoću :
    Kad bih ja razumjela da MM nešto želi na takav način kao što ti želiš dijete,
    to bi sigurno postala i moja želja (a znam da vrijedi i obrnuto).
    Hoću ti reći - nemoj imati grižnju savjesti čak niti ako TM (u ovom tenutku)
    pristaje na dijete samo zbog tebe, a ne zbog djeteta. Prihvati tu ljubav!
    (premda, čini mi se da je kod njega u pitanju više nesigurnost nego
    jasno znanje da ne želi dijete...)
    A da će bebu obožavati jednako kao i ti, u to ne sumnjam niti najmanje!
    (mi smo željeli i imali dvoje kad nam se neočekivano "dogodilo" treće -
    bili smo blago rečeno u šoku, danas ne možemo zamisliti život bez njega...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je to sve normalno, pa mene je bilo strah trećeg djeteta. Htjela sam imati troje djece, ali opet me je bilo strah. I kad je MM rekao ajmo sad ja sam bila u soku od straha. Jer nikad nije idealan trenutak u zivotu. I on me nagovorio srecom jer ja ne znam sta bih cekala. Valjda da me prodje strah.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slična situacija je bila i kod nas. Ne da moj muž nije želio drugo dijete, nego je govorio da će mi opet biti teže, da je Dino već narastao i lako nam je snjim, možemo svugdje (imao je 3 godine), onda kad sam ja govorila da ne želim da mi dijete bude jedinac, da želim da ima brata ili sestru i iskusi sve te čari suživota on je imao argument da je on jedinac, pa što, da mu je uvijek bilo lijepo i bez barata ili sestre. Ali, kao što ti kažeš nikada nije imao prave argumente u smislu da on ne želi dijete, da mu je dosta jedno, da nema snage niti želje za drugim djetetom nego više onako... I na kraju smo se dogovorili, pristao je bez problema, ne moram ti reći da je bio na porodu, da Olivera obožava i da sada eto čekamo treće za koje je on pogotovo nekada mislio da nema šanse da ćemo imati. I sada je opet beskrajno sretan što će treći put biti tata. Zato ti je moj savjet, razgovarajte, odagnaj mu strahove i go for it!
    Sretno!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da se teže odlučiti na drugo nego na prvo. Sa prvim ne znaš što te čeka, i sve nekako bajkovito ulaziš u sve.
    Sa drugim točno znaš što slijedi, od brige, ljubavi, boleština, i svega što ide u paketu.
    A pogotovo ako sa prvim već uđeš u fazu kad je samostalnije, kad možeš napraviti i nešto za sebe, kad si opušteniji. I onda ona pomisao na sve ispočetka... brrr
    A uvijek postoji i onaj strah u podsvjesti da li će sa bebom biti sve ok. Hoće li biti zdrava, kako će proteći trudnoća...

Kod nas sam isto ja ta koja je prva osjetila želju i potrebu za drugim, a opet me svega toga strah.
    MM je na početku govorio da mu je Sven dovoljan. Nakon nekog vremena uz razgovor je počeo polako razmišljati o drugom i uživljavati se u tu situaciju. A nakon još nekog vremena, valjda kad su mu se stvari posložile u glavi, govorio je i kako bi volio imati troje djece. E tu će ipak morati on mene nagovarati... ili pričekati dugo dugo da zaboravim na ovu trudnoću

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Iz svih tvojih dosadašnjih postova ja bih rekla da mu samo treba malo vremena da posloži stvari. Ja sam takav čovek da mi treba puuuuuuuno vremena da se na neku ideju priviknem pre nego što počnem da je sprovodim. A u tom privikavanju prvo kritikujem i odbijam, onda kirtikujem i razmatram a na kraju prihvatam.
    Želim vam što pre da vam se sve posloži, a ne sumnjam da će i tata biti oduševljen makar koliko i Leona. Sva ona ljubav koja posle dolazi se podrazumeva.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj yummymummy prvotno napisa
    Kloklo, samo te želim ohrabriti i poželjeti ti da što prije dobiješ drugu bebicu koju toliko želiš.
    Kod mene je slična situacija s razlikom da mi imamo dvoje djece a ja svim srcem želim treće. Sa strane mog muža slušam identične razloge koje tvoj "iznosi" tebi.
    Realne prepreke ne postoje, tu su "samo" one u njegovoj glavi, a među prvima je strah da nešto ne pođe loše.
    Ja sam sigurna u svojoj želji, znam da ću cijeli život osjećati ogromnu prazninu ako ne pokušamo.
    Znam da ne smijem navaljivati, ne želim ništa bez da i on želi i jako mi je teško. Ipak ne gubim nadu i zaista vjerujem da će vrijeme svoje učiniti.
    Želim svu sreću onima koje su na istim mukama.
    X
    S tim sto ovde dodajem jos i dve neuspele trudnoce pride i zdravstvene probleme koji nisu neresivi, i mene nisu pokolebali, ali njega da. Uh. ogromnu prazninu, tacno.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obožavam vas, hvala svima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A kaj veli Leona? Jeste njoj što spominjali? Možda ako ona isto izrazi želju da hoće brata ili seku, TM postane malo sigurniji.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leona svaki mjesec kad ja procurim tužno uzdahne: mama, jel to znači da još nećemo imati bebicu?
    Sunce moje malo

Pošto ona ni oko čega nije napasno dijete, tako nije "napasna" u smislu da bi stalno zapitikivala i ganjala nas oko toga, pa je ne mogu brojati u beba-aktivisticu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Leona svaki mjesec kad ja procurim tužno uzdahne: mama, jel to znači da još nećemo imati bebicu?
    Sunce moje malo

Pošto ona ni oko čega nije napasno dijete, tako nije "napasna" u smislu da bi stalno zapitikivala i ganjala nas oko toga, pa je ne mogu brojati u beba-aktivisticu
    A joj
    Slatko.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kloklo, tako mi je drago zbog vas i s nostalgijom se sjećam vremena kad sam bila na istim slatkim mukama. Baš kao što si napisala, i kod mene nije bilo nikakvih dvojbi i drugu trudnoću sam željela svim srcem, dok je on bio neodređen, nije da ne bi, a opet je to bilo daleko od mog entuzijazma, iz sličnih razloga koje spominješ. Nisam niti bila svjesna da se složio sa mnom (nikako da to prelomi preko usta) sve dok ga nisam "uhvatila na djelu" i odmah mi je bilo jasno.
    A kad se rodila druga bebica, naravno da je bio lud za njom od prvog trena i nema šanse da bi sad priznao da se nećkao u početku.

Sretno vam od

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    kloklo, tako mi je drago zbog vas i s nostalgijom se sjećam vremena kad sam bila na istim slatkim mukama. Baš kao što si napisala, i kod mene nije bilo nikakvih dvojbi i drugu trudnoću sam željela svim srcem, dok je on bio neodređen, nije da ne bi, a opet je to bilo daleko od mog entuzijazma, iz sličnih razloga koje spominješ. Nisam niti bila svjesna da se složio sa mnom (nikako da to prelomi preko usta) sve dok ga nisam "uhvatila na djelu" i odmah mi je bilo jasno.
    A kad se rodila druga bebica, naravno da je bio lud za njom od prvog trena i nema šanse da bi sad priznao da se nećkao u početku.

Sretno vam od
    Aaaaaa, ovo je pravi melem za uši :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

klo klo

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod nas je obrnuto, MM hoće drugo odmah (mala nam nema još 10mj), a ja mislim da bih umrla da mi se to sada dogodi, dok polako dolazim k sebi od svega ovog naravno predivnog novog čuda od dijeteta.

Stvarno bih željela da želim to drugo dijete kao prvo, a ne da mi se slučajno dogodi i umjesto da se oduševim, da me to izdeprimira.

Ne bi si to nikada oprostila, jer mislim da to beba od početka osjeti, je li željena i je li mama bila vesela od prvog trenutka kada je pogledala na "pozitivni štabić", ili je rekla OK, rodit ću ga, drago mi je, ali ne skaćem baš od radosti.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

draga klo klo i da sto prije ugledate plusic, sigurna sam da ce to svima biti veliko veselje! od sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene je bilo sve u fazi razgovora, hoćemo li drugo dijete, kad, i stalno smo to odgađali. nisam koristila nikakvu zaštitu nakon poroda i tako...

Dok je Karlo bio "planiran" Jan se jednostavno "dogodio", i dobro da je tako, jer ne znam kako bih se odlučila i kad bih se odlučila za drugo dijete, jer stalno je bilo nezgodno, pri tome mislim na to da sam ostala trudna dok smo realizirali stambeni kredit, a nakon toga je slijedila skoro pa dvogodišnja adaptacija kuće, ja trudna, pa onda mala beba, i evo... i to prošlo. Proslavili smo drugi rođendan. U svojoj kući .

Sjećam se da sam napravila test doma kad sam ostala trudna sa Karlom, da me muž zagrlio, i kad ga pitaš da li se sjeća toga, prepričat će svaku sitnicu od tog jutra.

ZA Jana je doktor napravio ultrazvuk, a ja bila ubijeđena da sam se malo prehladila i da mi zato kasni, otišla sam drito kod njega na posao, on je izašao vani, i nije rekao ništa. Ne znam, nije baš skakao od veselja, tad smo čekali odobrenje stambenog kredita, ja sam digla par dana prije jedan kredit,.....

on se ne sjeća tog dana. A Jana obožava, i kad mu drugi govore kako je Karlo sve više nalik na mene i mog tatu, a da je Jan njegova preslika, oči mu se zasjaje, a kad spavamo, Jan se skupi uz njega, on ga zagrli, pokrije, i bolje ga uspava nego ja, i u nekim sitnicama u vezi Jana je bolji od mene

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dada prvotno napisa
    ...a da je Jan njegova preslika, oči mu se zasjaje, a kad spavamo, Jan se skupi uz njega, on ga zagrli, pokrije...
    rastop

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa

Sretno vam od
    Tako je bilo i kod nas, no "klik" između G2 i MMa se još nije dogodio (s G1 se dogodio dok je još bio u trbuhu)... To me malo muči, a opet znam da za neke ljubavi jednostavno treba malo više vremena. Dobro je što vidim da MM prepoznaje to moje ispunjenje...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kloklo od srca vam zelim da novo pokuca kada vi troje to zazelite

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja imam sličan problem, samo što bi ja htjela treće. Mislila sam ga isto "prevarit" jer on uvijek ima izzgovor "opet sve ispočetka? Poludit ćeš", al sam skužila da to nije fer.
    Nadam se da ćeš nekako uspjeti u pregovorima!
    Moja starija kćer je teško prihvatila seku, a sad me svaki dan pita kad će dobit bracu
    Sretno!!!

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Draga, nadam se da češ čim prije ugledati plusić i da će tu vijest i tvoj muž s oduševljenjem prihvatiti

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Želim da ti/Vam se snovi što prije ostvare.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pridružujem se sa istim problemom koji je kod mene nešto složeniji.
    Mi smo zajeno svim srcem htjeli prvu bebu i skakali kao djeca po stanu kada smo ugledali plusić na testu, no na žalost oduševljenje je kratko trajalo jer sam sa 6 tj- prokrvarila, htjeli su me 2x kiretirati, nisam dala.... i uz 3x bolnicu, hormone, ležanje 7.mj. depru, 30kg viška, - te uz svu tu muku, na kraju smo dobili zdravog sina!
    Nakon godinu i pol, neplanski nam se desila trudnoča koja je završila spontanim u 10.tj. nakon moje goleme tuge pokušali smo ponovo i ta trudnoća je završila sa odumiranjem ploda...

Dakle, ja "umirem" od želje za bebicom, a MM "umire" od straha - zbog svih mogučih komplikacija (opravdanih) jer bi mi sada trebali ići zajeno na 101 pretragu i tek uz blagoslov liječnika "na posao".

Uz moj strah da li ja to uopće mogu iznesti do kraja, imam i njegovo neodobravanje - jer kako ćemo, pa šta ako, misli na sebe... :/
    Sve ja to znam i opet sam na početku, tako da ne znam kako će ovaj veliki problem biti riješen, samo znam da imam svu snagu i volju ovog svijeta za pokušati barem još jednom!

Puse svima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •