Evo da odrzim obećanje. Ja sam jucer u 15 i 50 rodila moju curicu u Metkoviću. 3400 g i 52 cm. Otišao čep u ponoc s 17 na 18. 8. Došli u rodilište u 1 i po u noći za što je muž kriv. Al bili trudovi odmah na 3 min iako skroz slabi. Nema veze. Do 9 sati hodala po hodniku. Tada dosao dežurni ginekolog, bio taj dan dr. Jeramaz. Obavilu ctg, pregled plodne, vode 2 prsta otvorena. Kaze pocelo al polako ce. Sljede brijanje i klistir koji me kasnije spasio. U 11 i po mi dr Matusko pokido vodenjak na 2 i po prsta otvorena. Tu su sad krenuli PRAVI trudovi. Dali infuziju ali drip tek pred izgon. I to mije pomoglo. Sporo sam se otvarala a trudovi moji me ubise. Mislum da su bili na 150 na ctgu. Oko 3 ja skroz otvorena idemo na stol. Babica bila odlična, podrška, masaza medice, navijanje za mene..... Pratio me dr Jeramaz jer je ovaj drugi otisao kuci nakon smjene u ordinaciji. Ja kontam da me porodio dr Jeramaz jer je 95% doktorskog posla obavio on. A i to je bio minimum. Davao par uputa sestri pregledao par puta, malo pritisao trbuh kad je glava bila na po puta vanka i pregledao bebu i posteljicu.
Moram naglasit da sam ih slusala koliko sam god mogla i da nisam popucala niti me rezali. Obavila ja vecinu posla, oni uskalavi kad nisam mogla vise. A bilo je tih situacija.
Mislila sam da cu se više opirat dripu, ali nisam mogla jer je dugo trajalo, a ja svih 12 sati trudova odradila na nogama bez sna vise od 30 sati. Ako ce ubrzati onda neka ide. Samo sam ih zamolila da ne daju odmah neko malo kasnije i nisu jer sam imala jake svoje trudove.
Iako je bio klasika bolnicki porod i bilo mi je teško, osoblje me spasilo jer sam se izgubila i bilo mi je drago da me netko vodi i kaze sto sljedece. Za osoblje rodilista samo pohvale jer rade za dobro rodilja i beba unutar naopakog sustava.