Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Veličina torte

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Veličina torte

Nesto mi nije jasno, mislim da ce mi tu prave kuharice koje spremaju torte ili one fals domacice koje narucuju gotove, znati pomoci:

Kolika treba biti torta za 20 snita, odnosno da li ima neki standardni promjer? MM donio doma tortu za 20 ljudi, uglavnom je promjer 24cm, visina torte 5 cm!!! Kako da ja narezem 20 snita, meni to izgleda malo??? :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kupovne torte ti uglavnom i jesu ˝nešto˝ manje (definitivno nego da je napraviš doma ), ja za dvadeset ljudi napravim obavezno dvije torte, torta se u pravilu reže na 18 komada a ne na dvadeset, a ti se snađi šta da ti kažem, a možda neće svi htjet tortu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ups, ne na 18 nego na 16 komada

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma to me i buni, nismo uzeli onu za 16 snita, nego onu za 20, navodno vecu, a i bila je skuplja. Ali meni izgleda puno manja nego ona od prosle godine za 20 ljudi iz druge slasticarne.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a ti nareži za 20 a prije toga ih natovi s nečim drugim pa će im bit dosta komadić, a i ako je jako slatka i ne paše da je komad veći, uživajte

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ti ovisi i o vrsti torte, one jake, masne, orašaste, čokoladne, npr. reform, vasina, frankopan..... i ne možeš pojesti puno, to se režu tanke fete
    lagane, voćne idu veće
    ali u principu se reže na 16 kom.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ali u principu se reže na 16 kom.
    Ma to mene i muci, mi smo extra nadoplatili da torta bude veca. Mislila sam da ima neka standardna velicina torte, da se mogu zaliti

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koja je torta?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sacher.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da saherica i je slatka tak da mislim da nece biti problem ako ce ti snite biti malene

da ju nisi slucajno uzela u pan-peku?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj ja obožavam tu tortu, ja bi dvije šnite molim

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lilamili prvotno napisa
    ja bi dvije šnite molim
    Da da samo se smijte mojoj panici...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma to nemoš puno pojesti
    sve će biti ok
    a ako je među tih 20 gostiju i dosta klinaca dobi tvoje ribice, ne brini, još ćete ostatke torte premetati po frižideru

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

oprosti please, ja stvarno obožavam tu tortu al vjerujem da neće bit nikakvih problema s količinom, ja se isto uvijek kad mi dolaze gosti sekiram oko svega i svačega, sve mora bit savršeno, bitno je da se klinci dobro zabave, vi dobro izbrbljate, a torta je glavna samo kad su na njoj upaljene svjećice

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Spekla ja Sachericu za svoj rođendan i cijela se pojela :shock: .. a ja sam računala poslati mami drugi dan. Još mi pola gostiju nije moglo doći radi bolesti :shock: :shock: .. kaj ubuduće trebam peći dvije torte :?
    Ne znam što je to, prije mi je uvijek ostajalo torte.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ti i tm nemojte uzeti komad i eto ti već dvoje manje...

onda poziv mgrubi i litalu na sahericu... i točno 16 komada ti ostane za ostale goste

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Napravi dosta šlaga, malo ga jače zasladi nego što bi to inače napravila da bude zasitniji, lijepo ukrasi svaku šnitu u visinu i u širinu i možeš si priuštiti rezati tanje šnite. Btw, ja cijelo vrijeme mozgam kak se to torta reže na 20 šnita. Meni je "normativ" isto 16. :/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

il da skoknete po još jednu tortu kad je bal nek je maskenbal
    a eto ja se nadam da svi uživate u torti

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kupi još jednu Ledovu od čokolade koja je božanstvena: možda će biti netko tko više voli sldolednu tortu od zaherice, pa se pokriješ.
    a i ti ćeš se ugodnije osjećati ako znaš da imaš back-up.

(sacherice su uvijek manjeg volumena nego ostale torte jer biskvit nije rahao/rastresit, nego zbijen, a ni nema slojeva kreme od po 2 centimetra nego samo tanki premaz marmeladom od marelice. neka te to ne brine, jer ljudi znaju što je i kakva je sacherica)

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja nemam pojma da se torte režu na 16 djelova (normativi i to).
    Ja izrežem prvu šnitu i udri dalje rezati, nikada nisam brojala, a sad kad sam ovo pročitala, sigurno će mi faliti torte drugi put.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dosao zenski dio familije na uvidjaj, izmedju ostalog i teta koja je narucivala tortu - definitivno nije ona velicina koju je narucila i platila. Nazvala sam slasticarnu, zacudili se, rekli da dodjem po extra snite. Otisla, uzela extra 4 snite i jos par drugih. Na kraju mi nisu nista naplatiti, uz ispriku. Rekli su otprilike isto ovako:
    sacherice su uvijek manjeg volumena nego ostale torte
    , ali torta je ipak bila premala.

Kupila sam slag po preporuci od mim, hvala za ideju.
    Napravi dosta šlaga, malo ga jače zasladi nego što bi to inače napravila da bude zasitniji, lijepo ukrasi svaku šnitu u visinu i u širinu i možeš si priuštiti rezati tanje šnite
    .

Btw, ja cijelo vrijeme mozgam kak se to torta reže na 20 šnita. Meni je "normativ" isto 16.
    Ne kuzim kaj ne kuzis :? Pa velim vam, narucili smo, (i solidno platili, 60kn vise od one za 16 snita) extra velicinu. Imaju u ponudi raznih velicina, od 16, 20, 24 itd. snite...pa npr. svadbene isto narucis vece...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

glavno da su gosti bili zadovoljni

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je na rođendanu bilo 13 ljudi, radila sam Sachericu (sa šlagom) i voćni parfe i nije baš puno ostalo

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa

Btw, ja cijelo vrijeme mozgam kak se to torta reže na 20 šnita. Meni je "normativ" isto 16.
    Ne kuzim kaj ne kuzis :? Pa velim vam, narucili smo, (i solidno platili, 60kn vise od one za 16 snita) extra velicinu. Imaju u ponudi raznih velicina, od 16, 20, 24 itd. snite...pa npr. svadbene isto narucis vece...
    Ma, ja kad treba izrezati cijelu tortu prvo režem po pola pa na četvrt, pa....kužiš na kaj mislim:ispadne mi 16 šnita od jedne torte. Nemam pojma kak bih tortu razrezala na 20 šnita, a ne volim rezati u krug šnitu po šnitu jer na rkaju ne ispadnu jednake.
    I drago mi je da su gosti bili zadovoljni, a pogotovo kaj su se ovi u slastičarni ispričali i dali ti ono što je plaćeno. I inače Sachericu uvijek poslužim s brdom šlaga i to mi je jako fino.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Je, evo svi zadovoljni, skoro sve se pojelo, ostalo taman da posaljem nekima koji su ostali doma bolesni. Cure, hvala na savjetima!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Je, evo svi zadovoljni, skoro sve se pojelo, ostalo taman da posaljem nekima koji su ostali doma bolesni. Cure, hvala na savjetima!
    Pa mogla si i nama spakirati komadić torte. Ili bar žlicu-dvije šlaga .
    Hajde, glavno da je sve dobro prošlo. Sad bar znamo normative. Ti zapamti koliko je ljudi bilo i koliko se pojelo za drugi puta .

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kad je hrana u pitanju ja sam uvijek u strahu da mi neće bit dosta pa na kraju pol tog ostane a ne mogu si pomoć takva sam, a i što se torta tiče uvijek napravim jednu krem a jednu voćnu pa nek bira tko šta hoće (uglavnom prasci hoće obadvije) :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •