Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Izrada pinjate

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Izrada pinjate

Htjela bih napraviti pinjatu djetetu za rođendan ali ne znam kako.
    Ako imate ideju pomoć svaka dobrodošla :?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kaj je to?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hi hi, super!

ovak, napuhnes balon, pa pokrijes ga sa nekoliko sloja novina, koristeci smjese brasna u vodi za ljepilo. E sad, tatek je svoje ljepilo napravio tak da je skuhao brasno u vodi. Mi smo svoje samo pomjesali bez kuhanja. Na kraju su sve pinjate bile dobre, pa ti biraj.
    Omjer brasna i vode - pa dovoljno da je smjesa gusta i ne kapa svuda dok radite.
    Kad se to osusi (mi smo svoje objesili na strik da se osuse), treba izrezati malu rupu pazeci da ne unistis "poklopac" jer ces to morati vratiti i poljepiti. I vadis balon.

U rupu utrpas slatkise, naljepnice, orahe....kajgod. Poklopis, poljepis s ljepljivom trakom poklopac, onda pokrijes scime hoces za ukrase.

Bilo bi dobro u slojeve novina ugraditi i spagu oko balona koja ce ga drzati, da imas scime ga vezati kasnije.

a ukrasavanje po volji. Mi smo neke farbali, jedan je bio riba, drugi hobotnica....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ok super skužila sam postupak a čime ju mlatiš da onda bomboni ispadnu van jer u tome je najveća fora?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

to je kaširanje...mislim ovo sa brašnom i vodom...ali i ja bih željela znati kaj
    se radi tak sa bombonima... :/

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kokica: mi smo svoje mlatili s bejzbol palicom. Imamo neku djecju palicu oblozenu spuzvom. No mozda bi i neka deblja grana bila o.k.
    i djeci smo stavljali alpinisticke kacige, da se ne bi ozljedile.

babax:
    trpas ih u pinjatu. Onda objesis pinjatu na granu, i mlatis po nju dok ne pukne, i bonboni se razlete na sve strane. ONda djeca navale na bonbone. Mi smo stavili i suho voce, sitne igracke, naljepnice....
    da ne bi bilo previse natjecanja i suza, svakom djetetu smo slozili lagani paketic i oznacili.

Pricu koju sam ja cula kao mala je da pinjate potjecu od Azteka i Maye, tj. iz Meksika. No googlajuci citam da su i kinezi njih imali:

http://www.mexconnect.com/mex_/trave...tahistory.html

meksikanci danas koriste pinjate na proslavama rodendana, i proslava 5. svibnja.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

super stvar...hvala!

mislim da sam vidjel u igraonici jad je F slavila ročkas da gađaju neku vrečicu sa bombonima ali nije mi baš bilo onak estetski..

ali ovo kaj ste opisale je jako zgozno...

za sljedeći ročkas ziher radimo...

:D

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Frendica i ja se bacile na izradu pa ako netko želi pinjatu neka mi se javi na pp. A ima i na faceu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •