Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: svadjamo se

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno svadjamo se

tj- rebecca se svadja s mojim cicama.
    naime kaj- unazad dva-tri dana kad ju stavim na cicu ( a stavljam ju svaki puta kad trazi tj kad pocne plakati cca svaka 3 sata- nekad manje)- ona cica jedno vrijeme ( recimo 10-tak minuta) i onda pocne...
    prvo pusti cicu i pocne plakati, pa ju opet primi, povuce pa se opet rasplace pa mase glavom, onak nervozno i tak jedno 15-20 minuta- najcesce dok ne zaspi.
    napominjem da se opet vratila na obje cice 'po obroku' i da to radi na obje.
    tj- kad pocne na jednoj- ja ju stavim na drugu, opet pocica u miru jedno vrijeme i pocne plakati...
    zakaj to radi?
    meni se cini ko da je jos gladna a da vise ne ide mlijeka pa ju to ljuti, ali nisam sigurna. jel to moguce?
    kaj da radim?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da- kaka i piski normalno.
    popiskana je stalno ( mislim- fakat puno piski), a kaka barem 3 puta dnevno+ kaj joj jos 'pobjegne' kad prducka.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste li vi sada oko tri tjedna stare? Lako moze biti nekakav skok i da se zato tako ponasa. Pomogni joj kompresijama da izvuce sto vise mlijeka iz jedne strane i onda je slobodno prebaci na drugu stranu ako ti se cini da je prvu ispraznila. Stimuliranje obje strane ce pomoci da se brze napravi jos vise mlijeka i za dan dva ste opet na konju.
    I opusti se. Ako slucajno vec nisi

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mozda ima grceve?Jel primjecujes da se grci ili da gura nogicama..Moja Buba to radi kad ima grceve jedino to je moze natjerat da place na cici..inace je mirna i spokojno sisa.

modesty

Početno

Kod nas je bila slična stvar kad je Gabrijel imao mjesec dana. Mi smo se često dizali da se podrignemo pa nastavljali dalje. To je donekle pomagalo. Probaj.
    Meni je G. nekad. počinjao plakati već nakon par minuta ako se htio uspavati, a mlijeko mu je prejako išlo (imala sam jaki LD). Nekoliko dana sam se malo izdajala prije dojenja i to je pomoglo.
    Znam kako ti je, drž' se!

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala, cure!

je, ona sad ima malo preko tri tjedna.
    kak,Majo, mislis da joj pomognem kompresijama da izvuce sto vise mlijeka?
    da masiram cice dok doji?
    meni se cini ko da ona fakat sve izvuce- cice mi budu ko dva ispuhana balona.

ne cini mi se da ima grceve kad to radi.
    mlati nekad nogicama, al ne cini mi se ko da je to od grcica nego vise ko da se ljuti kaj mlijeko ne ide onak kak si je ona pozelila
    dignem ju da se podrigne.

a- opustena sam ( relativno, obzirom da ne spavam svojim 12 sati dnevno )- kaj cu drugo...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    vise ko da se ljuti kaj mlijeko ne ide onak kak si je ona pozelila
    a da se ona mozda ne ljuti jer joj mlijeko IDE, a ona bi samo malo sikila radi mazenja, bez da joj curi. mi smo nekad imali takav problem :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod nas je bilo isto kao i kod Ines - htio je sisati nešto, a da mu ne curi mlijeko i onda sam mu počela davati dudu. Ako nije to onda je zato što mu NE curi. Mislim da treće nema.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala, apricot- idem citati!

ne znam- cini mi se da se ljuti jer ne ide.
    jer- kad pocne cicati- tj- kad ju tek stavim na prsa onda fino cica, nema frke.
    ovo sve pocne kad vec i ja osjetim da su cice 'ispuhane'

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni ti se Leda jako ljutila, ali zato što je ona htjela cicati, mlijeko je išlo a ona je bila sita. Dijete je samo htjelo utjehe, ali nije htjela dudu. Naravno, to smo skužili nakon vaganja na prvom pregledu jer sam ja isto mislila da plače jer joj fali. Nikad nisam davala obje cice nego samo jednu (pa makar dojila na 2 sata). Možda ti ne pojede ono zadnje, masno mlijeko nego samo ono iz početka koje je vodenije i lakše dođe do njega. Ma još tjedan-dva i uhodane ste 100%. Samo se opusti.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama ovo jos uvijek traje- kaj nije vec malo predugo za skok? :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hoćeš danas doći s njom u Tvornicu?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ne

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mi smo imali tih problema. Trebalo mi je vremena da shvatim da joj je dosta mlijeka, a ne može se maknut od cike. Ja bih je tada naslonila na rame, ona je podrignula i sretna presretna kunjala dalje (na ramenu ili u kinderbetu ako bih bila te sreće). To je bila faza kada nije mogla zaspati na ciki što mi se danas opet čini kao utopija.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sto se dogodi kad je prebacis na drugu nakon sto ti se cini da je prva zavrsena?

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ines, nazovi sos, ovako preko foruma ne stignes na brzinu sve napisati sto bi mozda moglo biti vazno

ali evo i ovako
    najvjerojatnije je nesto od ove dvije stvari:

1. tocno ono sto si i sama rekla, da se ona buni kad mlijeko smanji mlaz i ne tece joj dovoljno brzo. znaci da je neki skok, da joj treba vise mlijeka. ako ju onda uspijes smiriti prebacivanjem na drugu stranu (ovo sto te maja pitala), i iz druge joj jace tece i to ju smiri i zadovoljna je sve dok i tu ne isprazni, onda je to to. rjesenje ti je malo po malo povecti kolicinu mlijeka.
    pelena ima bar 3-4 dnevno?
    znas kako se poveca kolicina - sto vise ide van, sto cesce dojite i sto se temeljitije dojka prazni, to ce se vise mlijeka stvarati. ali postepeno.
    vazno je da si kod dojenja opustena, da lakse proradi let-down. ako ti ljudi oko tebe odvracaju paznju, makni ih (ili sebe), makni mobitel kad dojis itd. kontakt koza-koza je poticajan i za let-down i za bebu da opustenije doji.
    na pocetku podoja ne moras raditi kompresije, zbog oksitocina ti se zlijezde same stiscu i istiskuju mlijeko van.
    kad to malo jenja, mlaz oslabi, i nema vise tako puno mlijeka u dojci, onda pocni s kompresijama, sto vise mozes obuhvati dojku i drzi pritisnuto. kad se i s tim smanji mlaz, a rebeka nije zadovoljna, onda promijeni strane. mozda bi tu bilo dobro (naravno, ako dijete ne place) dignuti se i prosetati par minuta, podrignuti, ili ju cak premotati. onda kad ju vratis na drugu stranu, lakse ce se postici let-down. ali ako je ona bas gladna u tom trenutku i place i hoce jos, onda ju samo eventualno podrigni i odmah stavi da doji na drugu stranu. pa ista prica kao s prvom starnom.

e sad, dobro bi bilo da se mozes sada jedno vrijeme jos i izdajati nakon podoja. samo par dana dok se kolicina mlijeka ne poveca. ako se izdajas rucno, onda nastavi masirati jos dvije minute nakon sto mlijeko prestane teci. postoje neki periodi u danu kada imas vise mlijeka, cak i viska nakon podoja, recimo ujutro, prijepodne. ako se tada izdajas, onda pogotovo dobro izdoji onu stranu koju je rebeka jela. jer se temeljitijim praznjenjem bolje potice proizvodnja. u slucaju da imate periode popodne kada rebeka place nakon obadvije ispraznjene dojke, onda joj eventualno ponudi na zlicicu mlijeko koje si prije izdojila, ali to samo eventualno, bolje bi bilo da pustis da pojede obadvije strane, nekako ju uspavate i cekas da se brzo nakon toga probudi, makar to bilo nakon pola sata, sat, i onda opet doji. ne moras se bojati, takvi periodi na traju dugo, nece uvijek traziti nakon pola sata.
    a ako ona hoce biti non-stop na cici, izdrzi koji dan tako, to je samo privremeno, mnoge mame iskuse takvih dan-dva kad imaju osjecaj da beba ne ispusta dojku uopce.
    uopce, dajte si vremena do mjesec, mjesec i pol, poslije toga je puno jednostavnije.

2. druga stvar koja je mozda kod vas problem je da se rebeka u podoju naguta dosta zraka i onda ju to pocne prema kraju podoja smetati. ako ju prebacivanje na drugu stranu u kojoj ima puno mlijeka ne smiruje, nego je i dalje nervozna, onda je mozda ovo problem.
    jel halapljivo jede? jel ti mlijeko na pocetku naglo krene? jel ostaje lokvica mlijeka nakon podoja? jel ona puno prducka, kaka eksplozivno?
    javi pa cemo ti napisati sto raditi ako je to (ali meni se vise cini da je ono pod 1.)

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    nama ovo jos uvijek traje- kaj nije vec malo predugo za skok? :?
    Ako je skok u razvoju, može trajati oko tjedan dana.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ines, jel' se REbeca ponasa isto tokom svih podoja ili po noci/ujutro nema problema??

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

renata- upravo se ovo pod 1 dogadja.
    prebacim ju na drugu i sve je ok, prihvati cicu, papa dok se i ta ne isprazni i onda opet pocne plakat i sve ovo sto sam napisala.

meni to s izdajanjem ne ide.
    nakon sto me ona napokon 'pusti', vise nemrem izvuc vise od dvije kapi.
    probala sam s izdajalicom (onom obicnom), al me boli da je to uzas. :/

lejla- isto je, bez obzira na doba dana- ustvari cini mi se da je navecer malo teze, ali nije to neka razlika.

a nis- ja ju i dalje stavljam kad god hoce, radim i kompresije (mada mi se cini ko da to bas ne funkcionira tj funkcionira vrlo kratko) pa cemo vidjeti kaj ce biti.

hvala vam puno, bas mi puno znaci da ste mi odgovorile.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj je onda opet prebacit na prvu. Ako hoce, tamo se vec napravilo nesto mlijeka.
    Za proizvodnju je dobar taj super switching, naravno, pod uvjetom da se dojke prazne kako treba.
    Je li i dalje sve ok s kakicama i mokrim pelenama?
    Skok zaista moze trajati dugo.
    Ali, vazno je definitivno da si opustena.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, i dalje je sve ok-
    cak mi se cini da puuuno vise piski nego lucija ( a ona je bila 'pisalica')
    kaka i dalje barem tri puta dnevno ( onak posteno ) i jos pride kaj joj 'pobjegne'.

nego- i to sam htjela pitat pa da iskoristim priliku.
    njoj je stolica jako mekana- onak uopce nema formiranu stolicu, sve je to nekak tekuce.
    patronazna je vidjela i rekla da je to skroz normalna stolica obzirom da doji.
    pitanje:
    oce ona imat takvu stolicu dokle god ce dojit ili se s vremenom 'stvrdne'?
    (ovo pitam cisto informacije radi, ne brine me )

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvrdne se kad pocne s dohranom (cvrstim obrocima), znaci oko 6-8 mj :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo mali post podrške idobre vibrrrrre

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ines, meni su super bile te rijetke stolice - dijete se nije mučilo!
    I bile su takve sve do uvođenja dohrane - potpuno rijetke sa žutim grumenčićima...

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nemam ja nis protiv rijetkih stolica
    osim kaj su smrdljive,al to nema veze sa gustocom nego s tim sto im je tata taj koji je pa i geni valjda rade svoje.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja jos nisam naisla na mirisljave

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni Viktorova ne smrdi. Muz kaze da smrdi, ali meni FAKAT ne smrdi.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je danielova smrdila nešto izmeđ ribe i karbofix ljepila, ali on je jeo kombinirano prsa i adaptirano. Lukina je imala miris na kiselo mlijeko, ali je kakao u razmacima od više dana, pa su se stvarali vjetrovi. A oni su smrdili... u drugu sobu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam istu poteškoću kao i Ines s večernjim svađama
    zvala sam i rodin sos
    sve su mogućnosti da mu nešto smeta isključene
    pelene ok
    jedino je LD slabiji, pa mu se ne da vući
    ali, neku večer su cice bile pune, pa ga je nerviralo što ide jako
    inače po danu doji super
    ne znam više što da radim, neku večer se vozili MM i ja s njim u autu i dojio je super, ali to nije rješenje
    na rubu sm do večernje boce
    na kraju dana sam već poprilično umorna i teško je izići na kraj

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A da probate nekako posložiti spavanje po danu - možda je navečer preumoran pa je nervozan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upravo smo mamazika to jučer napravili i upalilo je
    kupanje 18 30
    obustavili svaku priču, šuškanj, zveckanje, štipkanje i sl
    podojili oko 19 30 h i zaspali u 20 30 h do 1 i 30
    očito je prerazdražen, pa mu paše ranije lijeganje, a ja zabrijala da se mora kupati oko 20 h
    e ne mora
    vidjet ćemo je li mu to stvarno odgovara ili je bio samo takav dan
    čak me nije ni tukao kod podoja
    btw, kad ga dojim pušem mu u lice malo, hladim ga jer je kod nas sauna,a n e možemo regulirati grijanje i obukla mu laganije odjelce
    bumovidli

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •