Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: VUR-dojenje-slatkiši

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno VUR-dojenje-slatkiši

Nešto me muči pa molim vaša iskustva... beba ima 6 mj, još uvijek isključivo dojena dobila uroinfekciju, moguće VUR (sutra će nam potvrditi, kad barem nebi!!?) j
    Ja inače volim slatko i u prvim mjesecima sam zbog dojenja izbjegavala, ali u posljednje vrijeme kočnice popustile i sad se pitam nisam li tako malenoj navukla bakterije? Kako se vi mame dojilje malih VURovaca hranite?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mojoj M. je potvrđen VUR a 5 tjedana a ja u trudnoći i nakon poroda nisam mogla smisliti slatko i povraćalo mi se od čokse (znam da zvuči nevjerojatno ). Kasnije sam to dobrano nadoknadila . Isključivo dojenje 6 i nešto mj.; dojimo još punom parom ali nije imala ponov.upala, iako ja doslovno jedem svašta. Ako tvoja bebica ima urođeni VUR, mislim da tvoja prehrana tijekom dojenja ni u čemu nije mogla utjecati na razvoj urinoinfekta. S druge strane, ako se VUR potvrdi, na to ćeš moći utjecati, između ostalog, pazeći na bebinu prehranu. Nadam se da će sve biti OK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma nije, i majcino mlijeko je slatko bez obzira jedes li slatkise... pazi ima puno vrsta secera, tako bijeli rafinirani secer pouspjesuje upalu i rast bakterija, a upravo s drugom vrstom secera je lijecimo (secer D-mannose koji brusnica sadrzi u sebi)

majcino mlijeko opet ima neku svoju molekulu secera, ali to je prirodno i sigurno nije stetno, ako ima VUR to je normalno da je doslo do upale, veliki izvor tih bakterija moze biti pelena i nekontrolirano mokrenje... jer dokazano je kada mame skinu pelene djeci da je dijete sterilnije i VUR se u najcesce slucajeva povlaci...

uzivaj u svojoj bebici, ne mozes pogrijesiti, doji je samo...
    dobit ces daljnje upute kako zastititi dijete... ako ima VUR, a nadam se da nema...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i recimo secer iz ananasa lijeci upalu, na tom seceru fali jedna molekula i umjesto nje se veze E.Coli, napravi se struktura i dijete je popisa....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

e da a na papiricu koji sam dobila od doktorice za prehranu djeteta (imamo VUR) izmedu svega pise da se daje mlijecni secer... ne znam sta tocno sve tu spada, ali po nazivu bi rekla da i ono koje se stvara u tvom tijelu za dojenje spada u mlijecni secer

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nasla sam ti, mlijecni secer je laktoza,

citiram:
    Mlijeko kod mama koje su rodile sadrži na samom početku malo više laktoze (šećera), masnoće i cinka. Kada dijete manje doji povećava se (umjesto laktoze, masnoće i cinka) količina natriuma(soli), proteina i željeza.

znaci to je to, imas mlijecni secer i to je ok...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •