Treba mi savjet..Paula je isključivo dojena i nema dudu varalicu a na bočicu je jela 5 puta do sad, od toga 2x u rodilištu (kršitelj koda), a doma izdojeno mlijeko.

Međutim, jučerašnja situacija me malo potaknula na razmišljanje. Naime, morala sam ići zubaru jer imam nekih problema sa zubom koji vučem već neko vrijeme, i ostavila sam Paulu s MM-om doma za to vrijeme. Nije bilo prvi put, kad je bila manja uglavnom je spavala pa sam mogla skoknuti na pol sata van. Bila sam i prije dva tjedna i nije me bilo doma jedan sat, ali je srećom zaspala pa nije bilo problema.

Jučer sam joj ponudila cicu prije nego sam išla i nije htjela. Do zubara imam 5 min pješice, trebala sam biti brzo gotova i računala sam da ću se vratiti za pol sata. Malo se sve skupa otegnulo i potrajalo oko 45 min. Taman kad sam bila gotova nazvao je MM nek požurim doma je Paula plače i ništa ne pomaže jer je žedna. To se vidi po tome što plazi jezik i kao da nakuplja slinu u ustima. Oni su se igrali, bilo je dosta toplo u stanu, puno je gugutala pa su joj se valjda osušila usta. Trčala sam doma i kad sam dojurila s jezikom do poda, ona je par puta povukla i bila je odmah dobre volje.

E sad, trebam ići sljedeći petak opet i moglo bi potrajati malo duže. I sad razmišljam kaj da napravim, jer imam nekoliko mogućnosti:

1. ostaviti MM-u izdojeno mlijeko
- Tu je problem ako ga izdojim dan prije i ostavim u frižideru neće ga htjeti ni okusiti. To sam već probala i to mlijeko kad se ugrije ima odvratan miris po bljuvotini i valjda ima i drukčiji okus.
- Nisam sigurna da li ću ga moći izdojiti isti dan dovoljno, odnosno tak da može stajati na sobnoj temperaturi.

2. Ostaviti malo prokuhane vode u bočici
- Nemojte me odmah popljuvati. Znam sve o tome da se ne smije davati voda, ali ovo bi bio izniman slučaj. Mislim da će vodu puno bolje prihvatiti od izdojenog mlijeka iz frižidera jer voda nema nikakav okus.

3. MM s Paulom šeće u kolicima
- Ovo je moguće jedino ako ne bude jako ružno vrijeme jer ona u kolicima zaspi. To smo i planirali jučer ali je jako puhao vjetar.

Moja mama naravno smatra da bih ju trebala malo navikavati na bočicu baš zbog takvih situacija. Par put kad sam joj probala dati gurala ju je van s jezikom i jela je samo kad je mlijeko bilo friško izdojeno kad je skužila kaj je to nakon par minuta nagovaranja. Ne znam kak će se MM snaći ako ju on bude morao tak hraniti, jer ona bočicu jako teško prihvaća.
Sad si mislim kaj ako se meni slučajno nekaj i dogodi i ne budem mogla stići doma na vrijeme. Muka mi je od pomisli da će ona plakati do iznemoglosti i na kraju iz očaja morati prihvatiti bočicu. Nije li možda ipak mama u pravu kad kaže da bi joj bilo lakše da joj je bočica malo "poznatija" nego da se tak muči?

Dojenje nam inače super ide, pročitala sam sve kaj sam mogla o tome i nekako ne vjerujem da će nam povremeno davanje bočice nešto značajno poremetiti dojenje u sljedeća dva i pol mjeseca, tj. do početka dohrane. To mi se čini ipak malo bolje nego da riskiram da mi beba doma bude žedna i uplakana, a MM sav jadan jer joj ne može pomoći.
Imate li kakvu ideju kaj da radim?