hvala, utješila si me![]()
hvala, utješila si me![]()
isla ja danas opet po te doznake kod doktorice i ne da mi, da dodem 26.9.
do kad trebam predati to na HZZO? jel do 5.10?
negdje sam to procitala, ali nisam sigurna.
je, do 05. u sljedećem mjesecu (a isplata onda ide krajem tog mjeseca). tako svi doktori rade, ne brini - ne izdaju prije 25-tog. a onda kad dođeš u hzzo ispunit ćeš formular da ostaješ na porodiljnom 6 mjeseci (za početak), ispisat svoje osobne podatke i ostavit broj tekućeg računa i banku preko koje ćeš primat naknadu. to ti je to za početak, a kad se beba rodi onda opet ideš njima po bebino zdravstveno i predat zahtjev za one novce za opremu djeteta! sretno
miha, thanks.
tanjaa, ti nosis doznaku u socijalno u Sibenik?
Datum koji je miha navela vrijedi za grad Zagreb, u drugim podrucnim uredima treba doznaku donijeti ranije.
Na zadarski socijalni doznake se nose do 25. u mjesecu, a doktori ih izdaju vec polovicom mjeseca. To je radi obracuna, podrucni uredi vjerojatno moraju ranije zakljuciti svoja potrazivanja po doznakama.
Provjeri prije u svom socijalnom (telefonom), za svaki slucaj.
minnie, sad sam zvala, kaze do kraja mjeseca da donesem.
nabrojila mi da moram donijeti:
Pk1
osobnu
ugovor o radu
tekući rač.
doznake
trudničku knjiž.
i napomenula da moram ja osobno doci.
treba li jos sto ili sam nesto propustila?
zaboravila sam reci: ja sam na pocetku trudnoce bila na komplikacijama mjesec ipo pa sam se vratila na posao.
Da li to znači ako mi porodiljni kreće od 26.12.05. da moram odmah otići taj tjedan kod dr. opće prakse da mi da doznake, i do 05.01.06 to odnijeti u HZZO? :/miha prvotno napisa
Imam pitanjce vezano uz porodiljni pa ću to na ovom topicu da ne otvaram novi. Možda je pitanje glupo ali pada mi na pamet: da li ako ja prekinem porodiljni sa 10 mjeseci djetetova života može MM uzeti porodiljni još ova dva mjeseca do djetetovog prvog rođendana?
Moze, ako MM radi i ako se ti vracas na posao.
Mozda bi ti bilo bolje (kad vec planiras raniji povratak na posao) rodiljni prekinuti sa bebinih 9 mjeseci, jer ako otac djeteta koristi rodiljni tri mjeseca, ukupni rodiljni produzuje se za jos dva mjeseca (znaci, rodiljni bi trajao do 14 bebinih mjeseci).
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=173&Show=975
uf što si brza, hvala na odgovoru, vidiš nisam to znala
ja sam pocela raditi 1.7.2005. a 29.10.05. sam otvorila bolovanje radi komplikacija u trudnoci. naknada za bolovanje mi je 850 kn pa me sad zanima kolika ce mi biti naknada za porodiljni dopust?
i ja sam dobivala 850 kn na bolovanju,a sada porodiljnu naknadu dobivam 1600 kn.
Možda stavljam citat na krivi topić, ali neka se nađe:
Zagreb, 23. siječnja 2006. godine
Poštovana,
povodom Vašeg upita zaprimljenog 19. siječnja 2006. godine u Direkciji Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, vezanog uz tiskanicu Zahtjeva za produljenje rodiljnog dopusta, izvješćujemo Vas da ne postoji standardna tiskanica navedenog zahtjeva na našoj službenoj stranici tako da možete vlastoručno napisati zahtjev i predati u nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Da bi izbjegli stajanje u redu s malim djetetom, isti zahtjev može u područni ured predati Vaš suprug, ili ga možete poslati preporučenom pošiljkom.
S poštovanjem,
D i r e k t o r dr.sc. Većeslav Bergman, dr.stom.,v.r.
Ovako, ja sam malo zbunjena s tih prvih 6 mjeseci...
Od jučer sam na porodiljnom, termin mi je 20.07. Dr opće prakse mi je dala doznaku za period 16.06.-20.07. i rekla da kad rodim dođem po novu doznaku za prvih 6 mjeseci života djeteta. Pitanja:
1. Što ako prenesem? Jel' to znači još jednu doznaku između termina i poroda?
2. Je li se 6 mjeseci računa od prvog dana porodiljnog dopusta, ili do navršenih 6 mjeseci života djeteta? Zanima me zbog visine naknade.
Ja trudnoću vodim kod privatnog ginekologa i zanima me hoće li mi moći doc opće prakse otvoriti porodiljni samo na osnovu njegove preporuke.
Meni je moja otvorila, a davala mi je i neke uputnice po preporuci privatne ginićke.koalica prvotno napisa
da ne otvaram novi topic - vratila sam se na posao mjesec dana prije isteka porodiljnog. trebam li to javiti na HZZO ili to ide automatski? bila je i promjena firme...
... a tamo se naravno nitko ne javlja na telefon....
Cure imam jedno pitanje.
Termin mi je 04.03.2007. a ugovor o radu mi ističe 31.12.2007. u slučaju da mi nakon toga poslodavac ne produži ugovor šta trebam napraviti i da li me može prijaviti neki drugi poslidavac do djetetovog 1 rođendana ili duže.