Ante mi danas cesto doji,ne skida se sa cice,bradavice me bole,svrbe i peku.
Pojavile su se neke crvene fleke po njima![]()
Sta bi moglo to biti?
Ante mi danas cesto doji,ne skida se sa cice,bradavice me bole,svrbe i peku.
Pojavile su se neke crvene fleke po njima![]()
Sta bi moglo to biti?
U istom smo problemu![]()
Mene ne svrbi....ali dok Pika siki,kao da mi iglice prolaze kroz bradavicu.....na desnoj je napravila poderotine.....
Gotovo sam sigurna da nije soor u pitanju,jer u njenim ustima nema nikakvih naslaga.....ili sam u zabludi...
Ne znam sta da radim.....
u zabludi si, beba ne mora imati naslage, ne mora uopće imati soor.
a iglice pak jesu jako dobar indikator soora.
sad sam se sjetila jednog našeg tandemskog soora:
prvo se zara žalila da ju boli nepce (nije imala ama baš nikakve naslage, samo ju je peklo/ boljelo), a nakon par dana i moje bradavice zaradile ljuskice i rozu boju. margita pak nije imala nikakve vidljive simptome. naravno, liječile smo se sve 3.![]()
Znaci,u ponedeljak-pravac gin!
Lut,hvala na upozorenju!
a ti odmah izbaci slatko i počni piti acidofile
Ako mama koristi jastučiće za grudnjak, potrebno ih je što češće mijenjati, čim se imalo natope mlijekom. Gljivice vole vlažnu, mračnu i toplu okolinu, što mokre jastučiće u grudnjaku čini idealnim mjestom za njihovo razmnožavanje. Treba izbjegavati jastučiće koji imaju sintetičku podlogu, a ako mama koristi višekratne jastučiće, potrebno ih je iskuhavati na najmanje 60 stupnjeva. Bradavice treba što više prozračivati, grudnjak koji mama koristi trebao bi biti komotan i od čistog pamuka.
Mliječac nije ozbiljan problem, ali bol u bradavicama koja se može javiti prilično je neugodna i može oslabiti majčinu motiviranost da doji. Uz ispravne informacije o problemu i podršku, stanje se može znatno ublažiti.
Prije nego što se bol povuče, mama si može pomoći tako što će dojiti često i kratko ili započeti podoj na manje bolnoj strani (ako postoji), dok ne nastupi refleks otpuštanja mlijeka. Potom treba prebaciti dijete na bolnu stranu. Važno je prstom prekinuti podtlak kada se beba odvaja od dojke. Mama treba često prati ruke, a posebno nakon mijenjanja pelena ili nakon obavljanja nužde, kako bi se spriječilo širenje infekcije.
Ako se mama izdaja, mlijeko se ne smije čuvati i spremati u zamrzivač, jer hladnoća ne ubija gljivice. Izdojeno mlijeko treba bacati sve dok se soor ne izliječi.
Također, česta je preporuka da mama, ukoliko ima ranice na bravicama, istisne par kapi svog mlijeka i njime premaže bradavice jer će mlijeko svojim antiseptičkim svojstvima pomoći da ranice brže zacijele. U slučaju kad mama i/ili beba imaju soor, ovakva preporuka ne vrijedi.
Mnogim mamama je u rješavanju problema s gljivicama pomoglo izbacivanje šećera iz prehrane i pojačano uzimanje kulture Lactobaccilus acidophilus (u obliku tableta ili iz kiselih mliječnih proizvoda, npr. jogurta ili acidofila).
Sad sam bas to procitala......
Imala sam nedavno vag.gljivicnu inf.
Stavljala jogurt i beli luk 3-4 dana,i sve 5!
A da mazem bradavice acidofilnom jogurtom izmedju podoja?
Pika i ja popijemo dnevno oko 1/2 litre takvog jogurta.
A osetljivost zbog moguce trudnoce?
Moze li moje probleme prepoznati i dati mi terapiju pedijatrica ili moram ginu?
Ja uvek imam pregrst pitanja u ovo doba noci...![]()
ti najbolje znaš kakavi su ti gin, pedica i dr opće prakse
moji svo troje ne znaju prepoznati soor kod majke, odnosno pedica smatra da to imaju samo bebe, a dr opće prakse i gin nisu nikad čuli za to. tako da ja nemam neke pomoći od njih, nego se sama liječim kad skužim soor :/
ja kao i lutonjica, nazalost
ali, mozda ti imas doktore s vise znanja, mozes probati ...
Moji "doktori sa vise znanja" rekli su sledece:
Pedica-...blaga iritacija...mazite PANTENOL kremom
Ginica-....mozda su gljivice :/ ...cistite bradavice posle dojenja bornom kiselinom....(kiselina,kako to stravicno zvuci :shock: ).....pa,mozete i taj PANTENOL.....
![]()
A posto sam kod ginice otisla jer su gljive "poludele" i meni i md,dala mi je neke vaginalete,za koje pise da se ne koriste u trudnoci i u toku dojenja,i pored toga sto sam joj jasno i glasno rekla da dojim Piku i da sam mozda trudna....pa vi sad vidite......a ja odoh da stavim stari,dobri cesnjak![]()